نماد آخرین خبر
  1. برگزیده
اقتصادی

خودرو در سال جدید گران می‌شود

منبع
اقتصاد آنلاين
بروزرسانی
خودرو در سال جدید گران می‌شود

اقتصاد آنلاین/ حسین رحیمی‌نژاد، کارشناس صنعت و بازار خودرو بیان کرد: قیمت خودرو به طور طبیعی با تأخیر زمانی نسبت به تغییرات نرخ ارز تغییر می‌کند؛ قیمت خودرو به واسطه مواد اولیه‌ای که به قیمت روز از بازار خریداری می‌شود، تحت تأثیر نرخ ارز قرار می‌گیرد و خودروسازان و قطعه سازان، مواد اولیه را به قیمت آزاد خریداری می‌کنند؛ بنابراین، قیمت خودرو تغییر می‌کند، اما این تغییر با تأخیر زمانی همراه است.

رحیمی نژاد افزود: انتظار می‌رود که در سال جدید قیمت خودرو به خصوص با توجه به افزایش نرخ ارز که تاکنون تأثیر آن در قیمت خودرو‌ها مشاهده نشده است، افزایش یابد. در سال گذشته این اتفاق نیفتاد، زیرا قیمت‌گذاری دستوری در صنعت خودرو ادامه داشت و خودروسازان قیمت‌ها را به جز در مقاطعی که افزایش قیمت داشتند، ثابت نگه داشتند. این ثابت ماندن قیمت درب کارخانه موجب شد که تغییرات قیمت در بازار خودرو به صورت مقطعی کمتر از تغییرات نرخ ارز باشد.

وی با بیان این که سال ۱۴۰۳ سال خوبی برای صنعت و بازار خودرو نبود، گفت: در سال آینده با توجه به تغییرات صورت گرفته، از جمله واگذاری اختیارات ایران‌خودرو به شرکت کروز، احتمالاً شاهد افزایش قابل توجه قیمت‌ها خواهیم بود. همچنین، ایران‌خودرو با مشکلات جدیدی روبه‌رو خواهد شد و محصولاتش گران‌تر خواهد شد، ضمن این که قطعاً با مدیریت شرکت کروز، عمق ساخت داخل کمتر و روند مونتاژکاری در ایران خودرو بیشتر خواهد شد که این تغییرات برای مصرف‌کنندگان مناسب نخواهد بود.

این کارشناس حوزه صنعت و بازار خودرو گفت: تحریم‌ها تأثیر کمتری بر بازار خودرو دارد، زیرا صنعت خودروی کشور بیشتر به همکاری با چین وابسته است. در گذشته، صنعت خودرو با شرکت‌های فرانسوی همکاری داشت و تحریم‌ها تأثیر زیادی داشتند. اما حالا، بیش از ۷۰ تا ۸۰ درصد صنعت خودرو به چین وابسته است و تحریم‌های آمریکا تأثیر چندانی بر تولید و بازار نخواهند داشت.

وی افزود: تنها تأثیر تحریم‌ها بر نوع مذاکرات و شرایط همکاری با چین خواهد بود، چرا که چین در حال حاضر به عنوان شریک انحصاری در صنعت خودروی ایران عمل می‌کند و شرکت‌های چینی از این موقعیت، همانند چند سال گذشته، برای گرانفروشی محصولاتشان استفاده خواهند کرد. بنابراین، تحریم‌ها بر تیراژ تولید تأثیری نخواهد داشت، اما قیمت‌ها به دلیل افزایش انحصار چین در بازار خودرو افزایش خواهد یافت.

به پیج اینستاگرامی «آخرین خبر» بپیوندید
instagram.com/akharinkhabar

00:00/00:00

خودرو در سال جدید گران می‌شود

خودرو در سال جدید گران می‌شود
00:00
00:00
خودرو در سال جدید گران می‌شود
1 / 1
خودرو در سال جدید گران می‌شود
00:00
00:00
0 MB
اخبار بیشتر درباره

اخبار بیشتر درباره