عمر اتوبوسهای برونشهری ۵ سال بیشتر شد

ایسنا/ طبق آخرین اطلاعات منتشر شده از سوی مرکز آمار، متوسط عمر ناوگان مسافری (اتوبوس) دربازه زمانی ۱۳۹۸ تا ۱۴۰۲ که به ترتیب ۱۰.۶۰، ۱۱.۶۰، ۱۲.۴۲، ۱۴.۴۷ و ۱۵.۵۴ سال بوده معادل ۴.۹۴ سال افزایش یافته است.
براساس شاخصهای برنامه ششم توسعه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی کشور که از سوی مرکز آمار ایران منتشر شده است، میزان جابجایی کالا در بنادر کشور از سال ۱۳۹۸ تا ۱۴۰۲ به ترتیب ۱۴۶، ۱۳۰، ۱۴۹، ۱۵۲، ۱۵۹ میلیون تن بوده که نشاندهنده افزایش ۱۳ میلیون تنی نسبت به سال ۱۳۹۸ است.
در ادامه این گزارش، بر ظرفیت اسمی بنادر تجاری در بازه زمانی مذکور اشاره شده و بر این اساس، ظرفیت اسمی بنادر تجاری در سال ۱۳۹۸ (۲۴۶ )، سال ۱۳۹۹(۲۶۴)، ۱۴۰۰(۲۷۰)، ۱۴۰۱(۲۸۶) و ۱۴۰۲ (۲۹۶ ) میلیون تن است و نسبت به سال ۱۴۹۸ ۵۰ میلیون تن افزایش یافته است.
همچنین ظرفیت جابجایی مسافر در بنادر نیز از سال ۱۳۹۸ تا ۱۴۰۲ به تریب ۲۴.۷، ۲۴.۸، ۲۵، ۲۵.۱ و ۲۵.۵ میلیون نفر است که حکایت از رشد ۰.۸ میلیون نفری نسبت به سال اول یعنی ۱۳۹۸ دارد.
بررسی دادهها نشان میدهد، در پایان بازه زمانی گفته شده میزان کالای ترانزیت شده ۷۹۴۰ تن افزایش یافته است. در واقع میزان کالای ترانزیت شده در سال ۱۳۹۸ (۶۸۰۶ تن)، سال ۱۳۹۹ ( ۴۸۲۹ تن)، ۱۴۰۰ ( ۹۲۷۵ تن)، ۱۴۰۱ ( ۹۳۳۸ تن) و ۱۴۰۲ (۱۴ هزار و ۷۴۶ تن) است.
بررسی اطلاعات منتشر شده نشان میدهد طول راههای بین شهری موجود در بازه زمانی گفته شده نیز افزایش یافته است؛ به طوری که از سال ۱۳۹۸ تا ۱۴۰۲ طول راههای بین شهری به ترتیب معادل ۸۴ هزار و ۴۰، ۸۴ هزار و ۸۰۲، ۸۵ هزار و ۵۶۴، ۸۶ هزار و ۷۳۸ و ۸۷ هزار و ۲۵۲ کیلومتر بوده که در پایان سال ۱۴۰۲ حدود سه هزار و ۲۱۲ کیلومتر افزایش یافته است.
علاوه بر موارد گفته شده، در بخش دیگری از این گزارش بر متوسط عمر ناوگان باری پرداخته شده است که براین اساس متوسط عمر ناوگان باری در سال ۱۳۹۸( ۱۸.۲۵سال )، ۱۳۹۹(۱۹.۳۰ سال) ۱۴۰۰(۱۹.۲۶ سال) ۱۴۰۱(۱۹.۸۴) و ۱۴۰۲(۱۹.۸۴ سال) اعلام شده که حدود دو سال افزایش یافته است.
همچنین در کنار ناوگان باری، متوسط عمر ناوگان مسافری (اتوبوس) افزایش یافته است. طبق اطلاعات مرکز آمار، متوسط عمر ناوگان مسافری در پنج سال گفته شده به ترتیب ۱۰.۶۰، ۱۱.۶۰، ۱۲.۴۲، ۱۴.۴۷ و ۱۵.۵۴ سال بوده که ۴.۹۴ سال افزایش یافته است.