رشد ۵.۵ درصدی سرمایه گذاری بخش کشاورزی در برنامه هفتم

باشگاه خبرنگاران/ رئیس موسسه پژوهشهای برنامه ریزی، اقتصاد کشاورزی و توسعه روستایی گفت: برای دستیابی به رشد ارزش افزوده سالیانه ۵.۵ درصدی بخش کشاورزی که الزام قانون برنامه هفتم است، نیاز داریم که سهم ۵ درصد به حداقل ۸ درصد برسد.
علی کیانی راد رئیس موسسه پژوهش های برنامه ریزی، اقتصاد کشاورزی و توسعه روستایی وزارت جهاد با بیان اینکه امکان خودکفایی ۱۰۰ درصد دانه های روغنی وجود ندارد، گفت: متوسط وزنی خودکفایی ذرت و دانه های روغنی ۵۰ درصد است که براین اساس ظرفیتی از صنایع روغن بدلیل شرایط آب و هوایی و آب بر بودن محصولات ایجاد شده که از ظرفیت خالی صنایع باید استفاده کرد.
به گفته وی، مصرف روغن و شکر بیش از حد است؛ بنابراین با بهینه سازی مصرف و استفاده از ظرفیت صنایع خالی، امکان واردات دانه های روغنی و صادرات مجدد در افق بلندمدت وجود دارد.
کیانی راد ادامه داد: با توجه به تاکید مقام معظم رهبری امکان سرمایه گذاری در دیگر کشورها وجذب سرمایه وجود دارد. از این رو مسائل کلان اقتصاد در سطح کلان باید حل کرد و از طرفی سیاست های کلان باید به سمتی رود که تورم کنترل شود و سیاست های باثبات پولی و ارزی داشته باشیم.
این مقام مسئول با بیان اینکه سهم سرمایه در بخش کشاورزی نسبت به کل سرمایه گذاری کشور از سال ۱۳۳۸ تاکنون بیش از ۵ درصد نبوده است، افزود: سرمایه گذاری فرآیند طولانی مدت است و همان طور که مقام معظم رهبری فرمودند شعارها نباید در همان سال باشد، بلکه مسیر حرکتی زیاد است. اما برای دستیابی به رشد ارزش افزوده سالیانه ۵.۵ درصدی بخش کشاورزی که الزام قانون برنامه هفتم است، نیاز داریم که سهم ۵ درصد به حداقل ۸ درصد برسد.
رئیس موسسه پژوهش های برنامه ریزی، اقتصاد کشاورزی و توسعه روستایی وزارت جهاد با تاکید بر سرمایه گذاری در توسعه دانش و فناوری در کنار زیرساخت ها به منظور ارتقای سرمایه گذاری و افزایش بهره وری بخش گفت: افزایش سهم سرمایه گذاری که در بخش کشاورزی انجام می شود از کل سرمایه گذاری که در همه بخش ها انجام می شود.یکی از راه های افزایش سرمایه گذاری ایجاد بسترهای مناسب است که با امنیت سرمایه گذاری و سودآوری فعالیت های کشاورزی اتفاق می افتد. گفتنی است مهمترین راه سودآوری فعالیت های کشاورزی کنترل نرخ تورم است.