نماد آخرین خبر

دلیل افزایش استقبال سرمایه‌گذاران از طلای بورسی چیست؟

منبع
دنياي اقتصاد
بروزرسانی
دلیل افزایش استقبال سرمایه‌گذاران از طلای بورسی چیست؟

دنیای اقتصاد/ یکی از پدیده‌‏‌های قابل تامل در بازار سرمایه در سال‌های اخیر، رشد سریع استقبال از گواهی‌‏‌های سپرده طلاست.

از زمان راه‌‌‌اندازی معاملات شمش طلا در بورس‌کالا تا بهمن سال گذشته، بیش از ۱۶تن شمش طلا به ارزشی بالغ بر ۸۳.۲‌هزار میلیارد تومان در بستر بورس‌کالا به مبادله رسیده که این حجم از معامله، معادل بیش از ۲.۱میلیون قطعه سکه تمام‌بهار آزادی است. در سال جدید نیز از رونق بازار کاسته نشد.
در هفته منتهی به ۱۹اردیبهشت، حجم طلاهای معامله‌شده ۵۵کیلوگرم بیشتر از حجم آن در هفته گذشته بود.
بیش از نیمی از خریداران گواهی‌‌‌های طلا در بازار، اشخاص حقیقی هستند. این رقم در مقایسه با بازارهای دیگر، بیانگر آن است که تقاضا برای طلا از سمت خانوارها و سرمایه‌گذاران خرد بسیار بالاست.
طلا در ذهنیت جمعی، همواره دارایی‌‌‌ای امن، قابل اتکا و «واقعی» تلقی می‌شود؛ برعکس پول که به‌‌‌ویژه در سال‌های اخیر ارزش آن مرتب کاهش یافته است.
گواهی سپرده طلا به نگهداری فیزیکی نیاز ندارد و ریسک سرقت، تقلب یا افت کیفیت را برای سرمایه‌گذاران کمرنگ می‌کند. 
در سال‌های اخیر، صندوق‌های طلا نیز توانسته‌‌‌اند به‌سرعت به یکی از ‌‌اشکال سرمایه‌گذاری محبوب در میان مردم تبدیل شوند.
همچنین، ریسک‌‌‌هایی مانند تقلب در عیار، سرقت یا افت کیفیت فیزیکی در این ابزار حذف شده‌‌‌اند. داده‌‌‌های رسمی به‌‌‌روشنی نشان می‌دهند که گواهی سپرده طلا دیگر یک ابزار حاشیه‌‌‌ای نیست، بلکه به یکی از ‌‌گزینه‌‌‌های اصلی سرمایه‌گذاری برای عموم مردم تبدیل شده است.

مزایا در برابر طلای فیزیکی
براساس داده‌‌‌های اتحادیه طلا و جواهر، هزینه خرید و فروش طلای فیزیکی حدود ۷ تا ۱۰‌درصد کارمزد، مالیات و اجرت دارد. این در حالی است که خرید و فروش گواهی سپرده طلا با کارمزدی حدود 0.1‌درصد در بورس انجام می‌شود و به‌‌‌راحتی قابل نقد شدن است. همچنین، ریسک‌‌‌هایی مانند تقلب در عیار، سرقت یا افت کیفیت فیزیکی در این ابزار حذف شده‌‌‌اند. داده‌‌‌های رسمی به‌‌‌روشنی نشان می‌دهند که گواهی سپرده طلا دیگر یک ابزار حاشیه‌‌‌ای نیست، بلکه به یکی از ‌‌گزینه‌‌‌های اصلی سرمایه‌گذاری برای عموم مردم تبدیل شده است. ترکیب مزایایی مانند نقدشوندگی، بازدهی بالا و کارمزد پایین، با مولفه‌‌‌های روانی مانند حس امنیت و اعتماد، باعث شده تا طلا نه‌‌‌فقط به‌‌‌عنوان فلزی گران‌‌‌بها، بلکه به‌‌‌عنوان زبان مشترک میان فرهنگ سنتی و بازارهای مدرن مالی مطرح شود. رشد موفق گواهی سپرده طلا، بورس‌کالا را به فکر طراحی ابزارهای مشابه در حوزه‌‌‌های دیگر نیز انداخته است که برخی وارد صحنه معاملات نیز شده‌اند؛ مانند گواهی سپرده نقره یا اوراق مبتنی بر دارایی‌‌‌های کالایی ترکیبی. این ابزارها می‌‌‌توانند تنوع‌‌‌پذیری سبد دارایی سرمایه‌گذار خرد را افزایش داده و اعتماد عمومی به بازار سرمایه را تقویت کنند.

به پیج اینستاگرامی «آخرین خبر» بپیوندید
instagram.com/akharinkhabar

اخبار بیشتر درباره

اخبار بیشتر درباره