رقم خسارت انفجار بندر شهید رجایی اعلام شد

تابناک/ انفجار مهیب در بندر شهید رجایی بندرعباس، که ششم اردیبهشتماه رخ داد، نهتنها جان دهها نفر را گرفت و صدها زخمی بر جای گذاشت، بلکه با برآورد اولیه یکی از پرهزینهترین حوادث صنعتی سالهای اخیر لقب گرفت.
بهدنبال حادثه بزرگ انفجار و آتشسوزی در بندر شهید رجایی بندرعباس، گزارش اولیهای از سوی استانداری هرمزگان و سازمان مدیریت و برنامهریزی این استان منتشر شده که ابعاد فنی و اقتصادی این حادثه را بررسی میکند.
این حادثه در تاریخ ۶ اردیبهشت ۱۴۰۳ و در محدوده انبار کانتینرهای بندر شهید رجایی رخ داد؛ جایی که انفجارهای پیاپی و آتشسوزی گسترده، تاسیسات بندری را تحت تاثیر قرار داد و لرزشهایی تا شعاع ۳۰ کیلومتری ایجاد کرد.
گزارش رسمی، این حادثه را از منظر خطاهای انسانی و علل فنی بررسی کرده و به پیامدهای انسانی، زیستمحیطی، اقتصادی و اجتماعی آن پرداخته است.
بندر شهید رجایی، به عنوان بزرگترین بندر تجاری کشور، با سهمی بیش از ۸۱ درصدی از کل عملیات کانتینری و ۵۶ درصدی از صادرات کشور، نقش کلیدی در تجارت ایران دارد. دو شرکت بندری سینا (وابسته به بنیاد مستضعفان) و بتا (بخش خصوصی) اصلیترین فعالان عملیاتی این بندر هستند.
حادثه از حوالی ظهر روز ۶ اردیبهشت و از یکی از کانتینرها در اسکله شماره ۲۲ آغاز شد و با انفجارهای متوالی، بهسرعت گسترش یافت. در پی این رویداد، بیش از ۵۷ نفر جان باختند و حدود ۱۵۰۰ نفر دچار آسیبدیدگی، سوختگی و جراحات مختلف شدند.
برآوردهای اولیه از میزان خسارت، رقمی بالغ بر ۱۵۹ هزار میلیارد ریال را نشان میدهد. بخشی از این هزینهها شامل موارد زیر است:
پرداخت دیه و حمایتهای درمانی و روانی: تا ۸۰۰۰ میلیارد ریال
بازسازی تاسیسات و زیرساختها: حدود ۳۵۰۰۰ میلیارد ریال
تعمیرات تجهیزات بندری: بیش از ۲۰۰۰ میلیارد ریال
خسارات وارده به کانتینرها: حدود ۹۹۷۵۰ میلیارد ریال
خسارات وارده به خودروها: ۶۳۰۰ میلیارد ریال
اجرای کامل برنامه پدافند غیرعامل: ۷۵۰۰ میلیارد ریال
سایر هزینههای پشتیبانی: ۵۰۰ میلیارد ریال