زمزمه های ترکیبی شدن نرخ ارز روغن خوراکی

تسنیم/ دبیر انجمن صنفی صنایع روغن نباتی کشور گفت: دولت سناریوی تغییر نرخ ارز ترجیحی به ترکیبی را در دستور کار دارد که به نظر میرسد بهتر است بهجای ارز ترکیبی، این ارز یکباره به ارز توافقی تبدیل شود.
به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم علیرضا شریفی امروز دوشنبه در نشست خبری خود درباره تأمین و توزیع روغن و نحوه تخصیص ارز افزود: واردات روغن خام مطلوب است و در حال حاضر روغن خوراکی در فروشگاههای سراسر کشور موجود است.
وی افزود: در سهماهه اول امسال 530 هزار تن روغن خام وارد کشور شده که نشاندهنده رشد 53 درصدی نسبت به سال گذشته است.
وی اضافه کرد: تنها در عرضه روغن پخت و پز و سرخکردنی ممکن است در برخی فروشگاهها تفاوتهایی مشاهده شود، اما کمبودی وجود ندارد.
وی تصریح کرد: فقط در خرداد ماه امسال تولید روغن نسبت به مدت مشابه سال گذشته 160 هزار تن افزایش داشته است.
دبیر انجمن صنفی صنایع روغن نباتی کشور گفت: دولت سناریوی تغییر نرخ ارز ترجیحی به ترکیبی را در دستور کار دارد که به نظر میرسد بهتر است بهجای ارز ترکیبی، این ارز یکباره به ارز توافقی تبدیل شود.
به گفته وی، در ارز ترکیبی بخشی از روغن خام با ارز 71٬500 تومان و بخشی با ارز 28٬500 تومان تأمین میشود که قیمت روغن نباتی را از 92٬500 تومان به 135٬000 تومان افزایش میدهد.
وی افزود: اما در ارز توافقی تالار دوم قیمت روغن از 92٬500 تومان به 165٬000 تومان تغییر میکند که طبق آمارها 50 درصد روغن مصرفی کشور مربوط به صنف و صنعت است و فشار زیادی به سبد خانوار وارد نمیشود.
وی کاهش مصرف روغن خانوار، کاهش مصرف روغن در صنف و صنعت، کاهش قاچاق، صرفهجویی 400 تا 500 میلیون دلاری در سال بهدلیل کاهش مصرف و کمک 800 میلیارد تومانی به بودجه دولت را از مزایای حذف ارز ترجیحی برشمرد.
شریفی سرانه مصرف فعلی روغن خوراکی خانوار را 23 کیلوگرم دانست و اظهار داشت: در صورت حذف ارز ترجیحی مصرف روغن به 19 کیلوگرم خواهد رسید و با تکنرخی شدن ارز، مصرف کاهش بیشتری پیدا میکند.