ثبات قیمت نفت با امید به توافقهای تجاری

ایرنا/ خوشبینی به مذاکرات تجاری بر نگرانیها از افزایش عرضه نفت ونزوئلا غلبه کرد و قیمتها را ثابت نگه داشت.
از خبرگزاری رویترز از لندن، قیمت نفت در معاملات روز جمعه (سوم مرداد) ثابت ماند، زیرا خوشبینی نسبت به مذاکرات تجاری ایالات متحده با شریکان آسیایی و اروپایی، چشمانداز اقتصاد جهانی و تقاضای نفت را تقویت کرد؛ در حالی که اخبار مربوط به احتمال افزایش عرضه نفت ازسوی ونزوئلا، مانع رشد بیشتر قیمتها شد.
قیمت نفت خام شاخص برنت دریای شمال در ساعت هفت و ۵۵ دقیقه صبح روز جمعه بهوقت گرینویچ، با ۳۸ سنت یا ۰.۵۵ درصد افزایش، به ۶۹ دلار و ۵۶ سنت برای هر بشکه رسید.
در همین حال، نفت خام شاخص دابلیوتیآی آمریکا نیز با ۳۴ سنت یا ۰.۵۱ درصد افزایش، ۶۶ دلار و ۳۷ سنت به ازای هر بشکه داد و ستد شد.
برنت در این سطح بهسوی افزایش هفتگی ۰.۴ درصدی گام بر میدارد، در حالی که نفت خام دابلیوتیآی آمریکا حدود ۱.۴۴ درصد نسبت به قیمت نهایی هفته گذشته کاهش نشان میدهد.
قیمت نفت خام شاخص برنت طی ماه گذشته، از زمان افت شدید قیمتها در اواخر ژوئن پس از کاهش تنشهای بین رژیم صهیونیستی و ایران، بیشتر در محدوده ۶۷ تا ۷۰ دلار برای هر بشکه در نوسان بوده است.
نفت، همراه با بازارهای سهام، از چشمانداز توافقهای تجاری بیشتر بین آمریکا و شریکان تجاری، پیش از مهلت یکم اوت (دهم مرداد) برای اعمال تعرفههای جدید بر کالاهای مجموعهای از کشورها، حمایت شد.
پس از آنکه آمریکا و ژاپن روز چهارشنبه از یک توافق تجاری رونمایی کردند، دو دیپلمات اروپایی اعلام کردند که اتحادیه اروپا در حال حرکت بهسوی توافقی است که شامل تعرفه پایه ۱۵ درصدی واشنگتن بر واردات اتحادیه اروپا، بههمراه معافیتهای احتمالی خواهد بود.
تحلیلگران موسسه مالی آیانجی (ING) روز جمعه در یادداشتی برای مشتریان نوشتند: به نظر میرسد خوشبینی درباره مذاکرات تجاری، انتظارها برای عرضهٔ قویتر ونزوئلا را جبران میکند.
منابع مطلع از این موضوع روز پنجشنبه (دوم مرداد) اعلام کردند که آمریکا در حال آمادهسازی برای صدور مجوز محدود برای شریکان شرکت دولتی نفت ونزوئلا (پدوسا)، از جمله شرکت شورون، برای فعالیت در این کشور تحریم شده است.
تحلیلگران آیانجی گفتند: در نتیجه این اقدام، صادرات نفت ونزوئلا میتواند روزانه اندکی بیش از ۲۰۰ هزار بشکه افزایش یابد؛ افزایشی که خبری مثبت برای پالایشگاههای آمریکا خواهد بود، زیرا سبب کاهش فشار در بازار نفت خام سنگین میشود.
اقدام ایالات متحده در قبال ونزوئلا، توجه سرمایهگذاران را از اختلالهای اخیر در صادرات نفت از دریای سیاه و بارگیری نفت خام جمهوری آذربایجان از بندر جیهان ترکیه منحرف کرده است.
جان ایوانز، تحلیلگر مؤسسه پیویام (PVM) گفت: مسائل مربوط به بارگیری نفت سیپیسی و جمهوری آذربایجان اکنون با صدور مجوزهای محدود برای شریکان پدوسا بهمنظور ازسرگیری فعالیتهای صادراتی، بیاثر شده است.
وی افزود: قیمت نفت بیشتر در الگوی نگهداشتن ناشی از عوامل خاص و بینتیجهٔ نفت گرفتار شده است.