نماد آخرین خبر
  1. برگزیده
اقتصادی

وزیر نیرو: مرداد و شهریور سختی را در پیش داریم

منبع
ايسنا
بروزرسانی
وزیر نیرو: مرداد و شهریور سختی را در پیش داریم

ایسنا/وزیر نیرو در خصوص احتمال جیره‌بندی آب گفت: امیدوارم به جیره‌بندی آب نرسیم. مرداد و شهریور سختی را در پیش داریم، اما برای سال آینده به‌گونه‌ای پروژه‌ها را اجرایی خواهیم کرد که مشکلات کاهش یابد.

عباس علی‌آبادی امروز در جمع خبرنگاران با اشاره به شهرهای دارای تنش آبی، اظهار کرد: غیر از گیلان و اندکی از مازندران در وضعیت بسیار پرتنش آبی هستیم استان‌های اصفهان، مرکزی،  سیستان و بلوچستان و خراسان در وضعیت سختی هستند که برنامه‌هایی در دستور کار قرار گرفته که  مرداد و شهریور  سخت را پشت سر بگذاریم، امیدواریم طرح‌ها را به نحوی اجرا و بهره‌وری را اصلاح کنیم که کمتر با مشکل مواجه شویم.

 وی در پاسخ به سوال ایسنا در خصوص وضعیت مدیریت منابع آبی و پیش‌بینی شرایط در آینده پیش‌رو، گفت: ما در کشوری با اقلیم خشک قرار داریم و به همین دلیل برنامه‌های گسترده‌ای تاکنون برای این شرایط اجرا شده اما هنوز باور نکردیم که در اقلیم خشک قرار داریم و باید از آب حداکثر بهره‌برداری بهینه را داشته باشیم.

علی آبادی با بیان اینکه پنج سال خشکسالی متوالی را پشت سر گذاشتیم و در ۶۷ سال گذشته تنها یک سال از امسال بدتر بوده است، اظهار کرد: اکنون پنج سال متوالی خشکسالی را تجربه می‌کنیم و زیر خط قرمز هستیم؛ هشدارهای مختلف داده شده و با مقامات مختلف در این حوزه بحث می‌شود، باید گردش راهبردی داشته باشیم به این معنا که اکثرا معتقدند باید به سمت کشت خاص برویم  و از ذخیره اندکی که داریم به صورت بهینه استفاده کنیم.

وزیر نیرو افزود: باید به سمتی برویم که از محصولات کم آب‌بر استفاده کنیم، هنوز در برخی نقاط کشور چمن کاشته می‌شود در حالی که چمن یک گیاه پر آب بر است روش‌های دیگر با بهره وری بالا و مصرف آب کمتر داریم، یا اینکه  هنوز در برخی نقاط کشور و در مناطقی که آب نیست کشت هندوانه داریم و آن را صادر می‌کنیم که در حقیقت آب صادر می‌کنیم. مقامات مربوطه در وزارت کشاورزی نیز به این موضوع اهتمام دارند، اما انطباق برنامه‌های در دستور کار زمان می‌برد.

وی در پاسخ به سوال دیگر ایسنا در خصوص افزایش تعرفه آب گفت: روش‌های مختلف را بررسی می‌کنیم، ما کشوری با دموکراسی خاص داریم و باید از مسیر  روش‌های قانونی اقدام کنیم معتقدیم روش‌های قانونی جوابگو است و می‌توانیم از این روش‌ها هم با مردم و هم با کشاورزان گفت‌وگو کنیم و تصمیم بهینه را اتخاذ کنیم.

وزیر نیرو درباره تدبیر آبی برای سال بعد تهران در صورت تداوم کم بارشی، گفت: هنوز طرح هایی برای بهبود وضعیت داریم که فعلا اعلام نمی‌کنم، ما تلاش می کنیم که با رعایت همه ضوابط بهره وری و استانداردهای لازم اجرا شود، امیدوارم که اقدامات ما کمک کند تاب آوری افزایش یابد و شاهد بارش نیز باشیم.

وی با بیان اینکه نه تنها برای سال آینده بلکه برای سال‌های بعدتر نیز برنامه‌ریزی کرده‌ایم و برنامه‌های کوتاه مدت، میان مدت و بلندمدت داریم، اظهار کرد: این موضوع نیازمند این است که همه با هم شرایط را درک کنیم و آب را هدر ندهیم، وقت آن است که هر آبی به بهترین نحو مصرف شود و آبی هم که بابت شست و شو و بهداشت از دست می رود را هم برای آبیاری درختان استفاده کنیم. امیدواریم که با کمک مردم و تدابیر همه در صورت کم بارشی به شرایط ناپایدار آبی برای سال آینده نرسیم و از مشکلات عبور کنیم.

وزیر نیرو با تاکید بر اینکه برنامه ما این است که در شب‌ها خاموشی نداشته باشیم و اعمال خاموشی‌های برنامه‌ریزی شده در ساعات روز باشد، گفت: الگوی خاموشی‌ها ۲ ساعت است؛ اگر برق جایی بیشتر قطع می‌شود مردم به ما اعلام کنند تا همکارانم در صنعت برق برای رفع مشکلات احتمالی مراجعه کنند؛ چراکه ممکن است به‌خاطر حادثه گاهی برق منطقه‌ای بیشتر از ۲ ساعت قطع شود.

علی آبادی درباره تامین برق صنایع، گفت: اکنون در ناترازی برق هستیم، اما برنامه های متنوعی در کار است مشخصا تاکید داریم که صنایع هم سهم خود را در تولید برق داشته باشند قطعا کمک خواهیم کرد و برنامه‌هایی که تا پایان سال اجرا می شود کمک موثری برای بهبود اوضاع برق خواهد بود.

وی با بیان اینکه در حوزه مصرف آب و برق با دنیا تفاوت جدی داریم؛ لذا در زمینه اقتصاد آب و برق باید تجدیدنظر کنیم، اظهار کرد: در کشور ما کالای آب و برق ذی‌قیمت است اما بهینه استفاده نمی شود.

وزیر نیرو با بیان اینکه امیدواریم اگر تا پایان سال طرح‌ها اجرا شوند وضعیت بهبود پیدا کند و از این وضعیت سخت غیر قابل تحمل عبور کنیم، گفت: به‌زودی جلسه شورای عالی آب را خواهیم داشت و موضوعات مهمی مورد توجه قرار خواهد گرفت؛ البته چندین  بار امسال جلسه شورای عالی آب برگزار شده و این هفته نیز برگزار می‌شود.

وی درباره  امتناع شهرداری تهران از تحویل چاه‌های آبی که قابلیت شرب دارند، گفت: اکنون به دنبال آب خام هستیم و اگر آب نمک هم در دسترس باشد باید با سرمایه گذاری بیشتر تبدیل به شرب شود، اکنون می‌توان کاری کرد تا آب فاضلاب با روش‌هایی مناسب مصرف شود، بنابراین این موضوع در دست مذاکره است چراکه اولویت اول تامین نیاز آب برای شرب است.

علی آبادی تاکید کرد: اولویت مردم هستند و بعد از آن تامین آب درختان است، این اولویت بندی صورت گرفته و  با شهرداری نیز مذاکره می‌کنیم و همکاری خوبی بین نهادها برقرار است، به همین دلیل نگران نیستیم، ۵ سال خشکسالی پی در پی برای همه قابل درک است و نیازی به بیان نیست.

🔹"آخرین خبر" در روبیکا
🔹"آخرین خبر" در ایتا
🔹"آخرین خبر" در بله

اخبار بیشتر درباره

اخبار بیشتر درباره