امضای توافقنامه سرمایهگذاری در خط لوله صلح در سفر احمدینژاد به پاکستان
بروزرسانی
- فارس نوشت:
هفته آينده همگام با سفر رئيس جمهور به پاکستان قرارداد سرمايه گذاري ايران در خط لوله صلح امضا مي شود.
براين اساس ايران قصد دارد براي پيشرفت احداث خط لوله صلح در خاک پاکستان 500 ميليون دلار سرمايه گذاري کند که 250 ميليون دلار از اين مبلغ به صورت وام و 250 ميليون دلار نيز از طريق بانکهاي تجاري و تامين تجهيزات ضورت مي گيرد.
از طرفي نيز پاکستان توافق کرده است که مابقي هزينه مورد نياز احداث اين طرح نيز از طريق درآمد مالياتي تامين شود تا پاکستان بتواند اين خط لوله را تا موعد مقرر به بهره برداري برساند.
هم اکنون شرکت آلماني ILF کار طراحي مهندسي اين خط لوله را در خاک پاکستان به اتمام رسانده و طبق برآوردهاي اوليه انجام شده، هزينه تکميل اين پروژه بين 1٫2 تا 1٫5 ميليارد دلار تخمين زده شده است.
بر همين اساس، پاکستان بايد يک خط لوله 780 کيلومتري با هزينه تقريبي يک ميليارد و 500 ميليون دلار در خاک اين کشور احداث کند.
پيش از اين، روسيه و چين براي سرمايهگذاري در اين پروژه ابراز تمايل کرده بودند اما به دليل اعمال فشار از سوي آمريکا و برخي از کشورهاي اروپايي نتوانستند در اين طرح مشارکت و سرمايه گذاري کنند به همين دليل ايران و پاکستان متعهد شدند تا سرمايه گذاري در اين خط لوله را نيز انجام دهند.
اين توافقنامه در شرايطي امضا ميشود که آمريکا انجام هر نوع معامله تجاري بزرگ با ايران را ممنوع و به شرکتهاي خارجي درمورد مشارکت در اين پروژه هشدار داده است.
براساس قرارداد 25 ساله اي که بين ايران و پاکستان منعقد شده است ايران بايد از فروردين 1393 (دسامبر 2014 ميلادي) سالانه 7.8 ميليارد متر مکعب گاز طبيعي به اين همسايه شرقي صادر کند و اگر به دلايل فني از قبيل تاخير در احداث خط لوله در خاک پاکستان اين کشور نتواند گاز خود را از ايران وارد کند بايد جريمه نقدي به ايران بپردازد.
هم اکنون با پيش قدم شدن ايران براي سرمايه گذاري در اين خط لوله حرکتهاي جدي براي احداث اين خط لوله انجام شده است به طوري که پاکستان خريد لوله هاي مورد نياز را از برخي کشورهاي اروپايي مانند لهستان آغاز کرده است./خبر انلاين