پیشفروش سکه برای جذب نقدینگی/ تحویل سکههای پیشفروش شده از ۱۰ روز آینده
بروزرسانی
/ايسنا
پيمان قرباني گفت: چنانچه زماني بانک مرکزي به منظور جذب نقدينگي تصميم به فروش سکه بگيرد، مطمئناً در موعد مقتضي اين امر، با اطلاعرساني گسترده به آگاهي هموطنان خواهد رسيد.
وي گفت: اقدامات بانک مرکزي براي مديريت نقدينگي متنوع بوده و يکي از گزينههايي که اين بانک در زمينه جذب نقدينگي مازاد در سال گذشته داشت، پيش فروش سکه بود که در پنج مرحله (دو مرحله چهار ماهه، يک مرحله شش ماهه، يک مرحله هشت ماهه و يک مرحله 9 ماهه) انجام شد.
وي ايفاي تعهدات اين بانک در بخش پيش فروش سکه و تحويل آن به خريداران را مطلوب ارزيابي کرد و از افرادي که موعد سررسيد دريافت سکههايشان فرارسيده يا از زمان آن گذشته است ، درخواست کرد هرچه زودتر نسبت به مراجعه به بانک مربوطه و دريافت سکههايشان اقدام کنند.
قرباني درخصوص اوراق حواله سکه (پته)، به عنوان يکي از ابزارهاي جايگزين سکه نيز اظهار داشت : مدت اعتبار پذيرش حوالهها در تمامي شعب بانک ملي تا پايان سال 1391 بوده و پس از آن، حوالههاي يادشده صرفا در شعب صادرکننده داراي اعتبار خواهد بود. لذا توصيه مي شود دارندگان اين حوالهها طي ماههاي آتي و قبل از پايان سال، جهت دريافت سکههاي خود به شعب بانک ملي ايران مراجعه نمايند.
قرباني با بيان اينکه بانک مرکزي به صورت مستمر در حال رصد بازار سکه بوده و متناسب با تحولات قيمتي، راهکارهايي را ميتواند مدنظر قرار دهد گفت: از آن جمله ميتوان به جمعآوري نقدينگي به منظور هدايت آن به سمت توليد با استفاده از ابزارهايي همچون فروش اوراق مشارکت ، مهار اضافه برداشتها و خطوط اعتباري اشاره کرد.
مدير اداره بررسيها و سياستهاي اقتصادي بانک مرکزي با اشاره به تجربه موفق بانک مرکزي در زمينه پيش فروش قبلي سکه و ايجاد ثبات لازم در بازار از اين طريق اذعان کرد: بانک مرکزي همواره به حمايت از توليد همت گماشته و عملکرد آن هم طي ساليان اخير بيانگر اين امر است و در حال حاضر نيز سياست بانک مرکزي ، هدايت منابع مالي به سمت فعاليتهاي توليدي و اشتغال زاست.