دبير مجمع تشخيص مصلحت نظام گفت: در حالي که 8 ميليون ايراني از کشور بيرون رفته و هزار و 500 تا 2 هزار دلار در خارج از کشور هزينه کردهاند و اين يعني اينکه بيش از 15 ميليارد دلار گردشگران ايراني بيرون بردهاند. بنابراين اينها نشان ميدهد که اقتصاد کشور را بايد بازآرايي کنيم.
به گزارش تابناک، دبير مجمع تشخيص مصلحت نظام در همايش مديران مبتکر و هوشمند کشور که در محل هتل پرديسان مشهد مقدس برگزار شد، اظهار کرد: اميدوارم مديران کشور با هوشمندي و ابتکار بتوانند شرايط کنوني ايران اسلامي را پشتسر گذاشته و به اهداف خود برسيم.
وي افزود: در دنياي رقابت، بدون ابتکار و هوشمندي نميتوان در جايگاه اقتصادي خوبي قرار گرفت و اين ابتکار و هوشمندي است که ميتواند قدرت رقابتپذيري کالاها، بنگاهها و کشورها را به وجود آورد.
دبير مجمع تشخيص مصلحت نظام خاطرنشان کرد: به تعبير ديگري ميزان پيشرفت بنگاهها و کشورها به ميزان ابتکار و هوشمندي مديران آن بنگاهها و کشورها است و در واقع گرفتن سهم از بازار امروز به ميزان ابتکار و هوشمندي کارآفرينان هر کشوري بستگي دارد.
رضايي تصريح کرد: ما در ايران با مشکل ديگري هم مواجهه هستيم که آن تحريمهاي اقتصادي است و در اين شرايط نيز بيش از گذشته نيازمند ابتکار و هوشمندي هستيم البته در کنار اين دو جبهه تهديد شاهديم که خودمان جبهه سومي را در داخل به نام خودتحريميها درست کردهايم و امروز کارآفرينان کشور بايد در سه جبهه رقابت، تحريمهاي اقتصادي و خودتحريمي بجنگند.
وي يادآور شد: ما بايد امروز حتي به کارآفرينان شکست خورده ايران نيز جايزه دهيم چرا که موفقترين بنگاههاي خارج از ايران اگر در محيط کسب و کار ايران شکست نخورند نيز بايد جايزه بگيرند چرا که به واقع محيط کسب و کار ايران محيط بسيار پيچيده و چندگانهاي است و بنابراين ما غير از رقابت و تحريمهاي اقتصادي محيط نامناسب کسب و کار را نيز در داخل کشور شاهديم.
اقتصاد مقاومتي با يکسري از دغدغههاي روبهرو است
دبير مجمع تشخيص مصلحت نظام در بخش ديگري از سخنان خود با اشاره به موضوع اقتصاد مقاومتي اظهار داشت: در موضوع اقتصاد مقاومتي بايد از يکسري دغدغههاي احتمالي عبور کنيم؛ نخستين دغدغه بحرانهاي اقتصادي و اجتماعي است.
رضايي تاکيد کرد: بايد توجه داشت که تحريمها ممکن است با هدف ايجاد بحرانهاي اقتصادي و اجتماعي طراحي شده باشد.
دبير مجمع تشخيص مصلحت نظام يادآور شد: نگراني بعدي کاهش رشد و توسعه اقتصاد و تداوم عقبماندگي در کشور است؛ اما در کنار اين دغدغهها دو دغدغه سياسي نيز وجود دارد که نخستين دغدغه اين است که تحريمهاي اقتصادي براي انحراف از اصول انقلابي طراحي شده و همچنين مانع از الگو شدن ايران در جهان اسلام هدف ديگر آن است.
رضايي ادامه داد: ما تنها با پيشرفتهاي سياسي نميتوانيم الگويي براي جهان اسلام باشيم بلکه بايد اقتصاد پيشرفته داشته و يک فرهنگ و تمدن تشکيل دهيم و بنابراين با شعارهاي سياسي و انقلابي و بدون پشتوانه تمدني و اقتصادي نميتوانيم به الگو تبديل شويم.
وي تأکيد کرد: بنابراين در اين راستا بايد تمام اين دغدغهها را توجه داشته و نبايد همواره خوشبينانه بينديشيم.
محدودسازي بازارهاي خارجي و داخلي ايران از جمله اهداف تحريمها است
دبير مجمع تشخيص مصلحت نظام اذعان داشت: محدودسازي بازارهاي خارجي و داخلي ايران از جمله اهداف تحريمها است چرا که همه ميدانيم توسعه اقتصادي همراه با گسترش بازار است.
وي اظهار داشت: قصد دارند با تحريمها بازارهاي داخلي و خارجي را کوچکتر و محدود کنند؛ رشد اقتصادي و بهرهوري ملي را کاهش دهند و در اين راستا ميخواهند دانش فني و فناوري کمتري وارد ايران شود تا بدين صورت رشد اقتصادي نيز کاهش پيدا کند.
دبير مجمع تشخيص مصلحت نظام گفت: شاهديم که بيمه کشتيهايي که به سمت بنادر ايران ميآورند را قطع کردند و در اين راستا کشتيهاي خارجي با ريسک بسيار بالايي بايد وارد ايران ميشدند و بنابراين با تحريمهاي اقتصادي ميخواهند در تواناي لجستيکي ايران اثر بگذارند.
رضايي با تأکيد بر اينکه از طريق قاچاق و زيرزميني کردن اقتصاد نميتوان اقتصاد کشور را اداره کرد، گفت: به رياضت افتادن مردم و اداره اقتصاد کشور از طريق قاچاق و زيرزميني کردن اقتصاد آثارش مخربتر از تحريمها است و بنابراين بايد اقتصاد مقاومتي را به گونهاي تبيين کنيم که متضمن رفع تهديدات و شکوفا کردن اقتصاد ملي ايران باشد و در حقيقت به جاي اينکه بر اثر اين فشارها به عقب برويم بايد با ابتکار و هوشمندي در اداره اقتصاد ملي تهديدات را برطرف کرده و از دل آنها فرصتهايي براي شکوفا کردن اقتصاد ملي بسازيم.
وي خاطرنشان کرد: بنده اينگونه اقتصاد مقاومتي را تعريف ميکنم که يک گفتمان ثبت و الگوي اقتصادي که در ميان تحريمها قصد دارد توليد ثروت کرده و ايران را به رفاه برساند و اقتصاد ايران را شکوفا کند اما بايد توجه داشت که اين مسئله به سادگي امکانپذير نيست.
دبير مجمع تشخيص مصلحت نظام اظهار کرد: در زماني که تحريم نداشتيم نتوانستيم اقتصاد ملي را شکوفا کنيم ولي حال که تحريمها را داريم چگونه ميخواهيم اقتصاد را شکوفا کنيم.
وي تاکيد کرد: با چه ابتکار و تدبير و تحول اقتصادي قصد داريم آن را به شکوفايي برسانيم؛ اقتصاديي که در دوران عدم تحريم بعد از 70 سال توسعه اقتصادي را شاهد نبوديم حال چطور در دوران تحريم امکانپذير است بنابراين بايد توجه کرد که با کار سادهاي مواجهه نيستيم.
وي افزود: بايد توجه داشت که ما وارث اقتصاد استعماري بوديم که اين اجازه نميداد به ما به شکوفايي اقتصادي برسيم.
دبير مجمع تشخيص مصلحت نظام تاکيد کرد: بايد توجه داشت که تا وقتي که اقتصاد استعماري را کنار نزديم توسعه پيدا نميکنيم.
بخشي از تورم امروز مربوط به نقدينگي 3 سال گذشته است
رضايي ادامه داد: رانتي شدن فعاليتها، دولتي شدن اقتصاد، نفتي شدن آن و ناديده گرفتن مزيتهاي رقابتي و نسبي در اقتصاد از ديگر ويژگيهاي اقتصاد استعماري است، بنابراين اين اقتصاد دولتي به جاي اينکه مردم را به خود متکي کند در 70، 80 سال اخير اصولاً فرهنگ بيتفاوتي و سربار ديگران شدن را ترويج داده است.
وي اضافه کرد: بايد توجه کرد که اين اقتصاد دولتي، رانتي، نفتي، غيرمولد و بدون احساس مسئوليت فرهنگ عمومي را در جامعه تزريق کرده است.
رضايي خاطرنشان کرد: بنابراين ثروت چيز بدي است و برخلاف روحيه ايرانيان و خلاف اعتقادات اسلامي که در آن کار، توليد و نوآوري جلوه زيادي دارد اين اقتصاد فرهنگ حاکم بر آن توجيهگر مصرفگرايي است تا اينکه توجيهگر توليد، ثروت و تلاش باشد.
دبير مجمع تشخيص مصلحت نظام خاطرنشان کرد: همين عوامل سبب شد که تئوريسازان و دولتمردان ايران نه تنها بعد از انقلاب بلکه در طول 70 سال نتوانستهاند معادلهاي را براي شکوفايي اقتصاد ايران پيدا کنند و شاهديم که رشد اقتصادي به وجود آمده است.
وي اظهار داشت: توسعه اقتصادي صورت نگرفته است که البته بايد توجه کرد اين پديده تنها در دنيا در دو نوع کشور اتفاق افتاده که يکي کشورهاي نفتي و ديگري کشورهاي کمونيستي است که در آنها رشد اقتصادي از توسعه اقتصادي جدا شده است.
رضايي افزود: به عنوان مثال در ايران که کشوري نفتي است شاهديم که دهها سد و دهها کيلومتر راهآهن ساخته شده و هر کسي که به روي کار ميآيد کارنامه بزرگي از اقدامات عمراني ميدهد و ميگويد که برجهايي که ما ساختهايم 10 برابر برجهاي ديگران است در حالي که مشکلات اقتصاد اين موضوعات نيست.
وي افزود: مشکل اقتصاد ايران اين است که از هر يک تومان پولي که در کشور خرج ميشود چه مقدار برداشت کرده و چه مقدار رفاه براي مردم به وجود ميآيد.
دبير مجمع تشخيص مصلحت نظام تأکيد کرد: اقتصاد استعماري ما را به اينجا رسانده که از پيش از انقلاب تا به امروز هيچ دولتي نبوده که کارنامه عظيمي از انبوه فعاليتهاي زيربنايي ارائه ندهد.
رضايي در ادامه با بيان اينکه اقتصاد کشور بايد بازآرايي شود، تصريح کرد: بر تقسيم کار ملي و آمايش سرزميني موجود در کشور هيچ منطق اقتصادي حاکم نيست؛ آيا بايد امروز در استان خراسان دوبي را تکرار کنيم و آيا مزيتهاي استان خراسان رضوي چيزي غير از تکرار دبي است؟
وي اظهار داشت: در حالي که امروز کشور مالزي 24 ميليون گردشگر، ترکيه 27 ميليون گردشگر دارند، ايران در سال 90 تنها 3 ميليون و 200 هزار گردشگر داشته است که متوسط هر يک از آنها 300 دلار هزينه کردهاند.
رضايي تاکيد کرد: در حالي که 8 ميليون ايراني از کشور بيرون رفته و هزار و 500 تا 2 هزار دلار در خارج از کشور هزينه کردهاند و اين يعني اينکه بيش از 15 ميليارد دلار گردشگران ايراني بيرون بردهاند. بنابراين اينها نشان ميدهد که اقتصاد کشور را بايد بازآرايي کنيم.
ايجاد مشارکت حداکثري مردم در فعاليتهاي اقتصادي
رضايي در ادامه با تأکيد بر ايجاد مشارکت حداکثري مردم در فعاليتهاي اقتصادي گفت: مردم بايد همانطور که در دهه اول انقلاب بيشترين مشارکت را داشتند امروز نيز در اداره کشور مشارکت جدي و واقعي داشته باشند.
وي اظهار داشت: امروز تنها مشارکت مردم را در رأي دادن به حساب ميآوريم و بعد از آن مردم منتظر دولت ميمانند و دولت نيز هر چند وقت دستي به مردم تکان داده و باز به ادارات خود بر ميگردد و اين قصهاي پايان ناپذير است که بايد به آن پايان دهيم و به صورت جدي و واقعي مردم را در اداره کشور وارد کنيم.
رضايي تأکيد کرد: بخشي از تورم امروز مربوط به نقدينگي 3 سال گذشته است که امروز عمل ميکند؛ بايد توجه داشت که در اقتصاد مقاومتي بايد دولتها به دنبال توليد ثروت باشند و تنها راه آن نيز مشارکت جدي مردم است چرا که بدون مشارکت جدي مردم دولتها حتي توان پرداخت حقوق کارمندان خود را نيز ندارند.
وي در بخش ديگري از سخنانش با اشاره به موانع و مشکلات سر راه اقتصاد مقاومتي گفت: نخستين مشکل مانعتراشيهاي داخلي بر اثر فرهنگ و رفتارهاي باقيمانده از اقتصاد استعماري، دولتي، نفتي و رانتي است که از جمله آن ميتوان به عادت به واردات، بيتوجهي به توليد ملي و کارآفرينان داخلي اشاره کرد.
مقام معظم رهبري 4 سال است که پشتسر هم عناوين اقتصادي را نامگذاري ميکنند
دبير مجمع تشخيص مصلحت نظام افزود: مقام معظم رهبري 4 سال است که پشتسر هم عناوين اقتصادي را نامگذاري ميکنند ولي گوش کسي بدهکار نيست چرا که فرهنگ سنگين غلط رانت در ادارات و نهادها اجازه پيادهسازي و جاري شدن اين سياستها را نميدهد.
رضايي قدرتطلبي افراد ناشايسته که از ورود افراد شايسته و توانمند در اداره کشور جلوگيري ميکنند، را از ديگر موانع اقتصاد مقاومتي دانست و گفت: بروکراسي قديمي و تنبل، مصرفمحور و غيرتوليدي نيز از ديگر موانع و مشکلات است.
وي تصريح کرد: امروز ما هيچ مشکلي و مانعي براي جهشي بزرگ و پيشرفت نداريم جز خودمان چرا که بيعرضگي، بيکفايتي و خودشيفتگي و منازعات کنوني به نظر بنده پيادهنظامهاي دشمنان هستند که بيشترين تخريب را به وجود ميآورند و اين تنها مربوط به دوران کنوني نيست.
وي تأکيد کرد: امروز همه بايد بر اين مطلب معتقد و متحد شويم که هيچکس حق ندارد از پيروزي ملت ايران در سال آينده جلوگيري کند و بايد بار ديگر ملت ايران را پيروز کنيم و پير و جوان و کارآفرين و همه ميتوانند ملت ايران را به يکي از قلل مرتفع شکوفايي اقتصادي در دنيا برسانند.
دبير مجمع تشخيص مصلحت نظام تصريح کرد: امروز خودزنيها و خودتحريميها از تحريمهاي اقتصادي بر ملت ايران بيشتر ضربه ميزند امروز نبايد اجازه بدهيم موانع داخلي و خارجي که سر راه ملت گذاشته شده بر ما اثر بگذارد بلکه بايد به شايستگي، افتخار و عظمت برسيم.
رضايي در بخش پاياني سخنانش با بيان اينکه تحريمها با هوشمندي کامل عليه جمهوري اسلامي ايران طراحي شده است، اظهار کرد: در دوران تحريم نيز بايد با راههاي ناشناخته شده و با خلاقيت و ابتکار و هوشمندي آنها را پشتسر بگذاريم.
وي اظهار داشت: تحريمها با تمام توان و قدرت علمي، فناوري و دانشي غرب و آمريکا طراحي شده است و در واقع بزرگترين آزمون سياسي ملت ايران در تاريخ خود است که بايد آن را با موفقيت پشتسر بگذاريم.
دبير مجمع تشخيص مصلحت نظام خاطرنشان کرد: ما در شرايط رقابت نيازمند ابتکار و هوشمندي هستيم ولي در شرايط تحريم بيش از پيش نيازمند اين دو عنصر بوده و اميدواريم به فضل خداي متعال ملت ايران از اين آزمون سنگين نيز با موفقيت عبور ميکند.
/قانون