مدیرعامل تعاون روستایی کشور: کشاورز، کمترین سود را در چرخه تولید می برد
ايرنا
بروزرسانی
ايرنا/ مديرعامل سازمان تعاون روستايي کشوربا تاکيد بر پيوستگي بازار و توليد در بخش کشاورزي، گفت: در اين چرخه کمترين سود به کشاورز مي رسد.
به گزارش ايرنا، حسين صفايي عصردوشنبه در دومين نشست شوراي تشکل هاي تحت پوشش تعاون روستايي استان البرز، افزود: اگر حاکميت و تشکل بتوانند شرايطي را براي بخش کشاورزي فراهم کنند که يک توليد کننده در اين بخش نفع خودش را از زمان توليد تا بازار (مصرف کننده) ببرد، به رونق بخشي توليد کمک شده است.
وي اظها رداشت: اکنون سودي که توليد کننده از فروش کالايش مي برد نفع واقعي نيست زيرا 26 درصد وجهي که مصرف کننده پرداخت مي کند به شبکه توزيع مي رسد و فقط 10 درصد آن ممکن است به توليد کننده برسد.
رييس هيات مديره سازمان مرکزي تعاون روستايي کشور در ادامه با اشاره به اينکه کشاورزي يک کار جمعي است، گفت: کشاورزي بايستي ساز و کار جمعي خود را پيدا کند.
وي ادامه داد: کشاورز در همه رده ها بايستي تا آخرين مرحله فروش نفع خود را ببرد که اين امر مستلزم يک مهندسي از طرف حاکميت و کشاورزان است.
صفايي گفت: اگر صدايمان را بلند نکنيم هيچ توجهي به بخش کشاورزي نمي شود و دراين ميان شکل گيري تشکل ها ضروري است.
مديرعامل سازمان تعاون روستايي کشور قوانين کشاورزي را در دوره مربوط به دهه 50 و دهه 80 دانست و گفت: شکل گيري تعاوني ها کشاورزي و روستايي به دهه 50 برمي گردد.
وي اظهارداشت: تعاوني هاي روستايي وکشاورزي در11 رشته تخصصي فعاليت دارند که کارکرد بالاي اين تعاوني ها مي تواند به توليد ثروت بينجامد.
صفايي يکي ديگر از مشکلات در کشاورزي ايران را ضعيف بودن مهندسي زنجيره تامين (ارزش) دانست و ادامه داد: با توليد ماده خام در کشور بايستي مراحل فرآوري آن به درستي انجام شود و به مصرف نهايي برسد.
وي گفت: در حاليکه در تمامي حوز هاي توليد چه بخش کشاورزي، چه صنعت و...گاهي غفلت شده و مواد به صورت خام صادر مي شود،همچنين مي توان با فرآوري مواد توليدي ضمن جلوگيري از صادارت مواد خام، افزايش اشتغال در کشور را شاهد باشيم.
صفايي بيان داشت: پايه زنجيره تامين وتوليد در بخش کشاورزي، توليد کننده است که بخش اعظم محصولات کشاورز فسادپذير است و به همين دليل بايد محصول خود را با قيمت ارزان بفروشد.
وي ادامه داد: در اين چرخه در آخرين مرحله مصرف کننده هميشه پول نقد پرداخت مي کند ولي توليد کننده پول نسيه دريافت مي کند که اين امر ايجاد زنجيره يکپارچه تحت مديريت تشکل هاي کشاورزي را ضروري مي سازد.
مديرعامل سازمان تعاون روستايي کشور افزود: تشکل ها با کمک دولت مي توانند اين زنجيره را اصلاح کنند و زنجيره تامين بايستي در تمامي دستگاه هاي دولتي با يک همت جمعي اصلاح شود وگرنه توليدکننده کمترين درآمد را دارد.
دراين نشست اعضاي هيات مديره تعاوني هاي روستايي، صنف کشاورزي، نظام مهندسي کشاورزي و منابع طبيعي، کشاورزان پيشرو حضور داشتند که شماري از اعضاي تعاوني هاي روستايي و صندوق ها مشکلات خود را مطرح کردند.