سردرگمی صادرکنندگان در پی ابلاغ نشدن یک مصوبه/ دستورالعمل اختصاص ارز صادرات به واردات ابلاغ نشد
بروزرسانی
ايسنا/ رييس سازمان توسعه تجارت در تازهترين اظهارات خود گفته است که ارز صادرکنندگان به سه شکل ميتواند وارد چرخه اقتصاد کشور شود؛ شکل اول اينکه صادرکنندگان ارز خود را در سپرده ويژهاي در بانک مرکزي قرار داده و از منافع آن بهره ببرند. شکل دوم اينکه صادرکنندگان ارز خود را با نرخ مبادلهاي در مرکز مبادلات ارزي عرضه کنند. شکل سوم نيز اينکه صادرکنندگان ارز خود را با نرخ توافقي به واردکنندگان کالا بدهند.
با اين وجود به گفته نايب رييس کنفدراسيون صادرات ايران دستورالعمل اجرايي اختصاص ارز صادرات به واردات هنوز به گمرکها و سازمانهاي صنعت، معدن و تجارت استانها براي اجرا ابلاغ نشده است.
محمد لاهوتي در گفتوگو با خبرنگار ايسنا اشاره به اينکه قرار بود يکي از راههاي ورود ارز صادرکنندگان به چرخه اقتصاد کشور اختصاص اين ارز به واردکنندگان با نرخ توافقي باشد، افزود: بعد از توافق شش مادهاي صادرکنندگان با سازمان توسعه تجارت بخشنامه مربوط به اين توافق درباره واردات کالا از محل ارز صادراتي ابلاغ شد اما تاکنون دستورالعمل اجرايي آن ابلاغ نشده است.
وي افزود: اگر صادرکنندهاي بخواهد ارز خود را به واردات کالا اختصاص دهد، نميتواند چون مکانيزم اجرايي اين کار هنوز وجود ندارد و اين وضعيت باعث سردرگمي صادرکنندگان براي مديريت ارز و عمل به تعهداتشان شده است.
نايب رئيس کنفدراسيون صادرات ايران افزود: هنوز در سيستم ثبت سفارش گزينه واردات در مقابل صادرات وجود ندارد و اين باعث شده تا واردکنندگان نتوانند از ارز صادراتي براي واردات کالا استفاده کنند.
وزير صنعت، معدن و تجارت چند روز پيش با اشاره به اينکه در ابتداي امسال ارز بحران جدي را براي کشور ايجاد کرد، اعلام کرد که طي همين مدت از 17 ميليارد دلار واردات کالا هفت ميليارد دلار از طريق ارز صادرکنندگان تامين شد و سيگنالهايي به ما داده شد که بانک مرکزي نميتواند ارز کشور را به طور کامل تامين کند. به گفته مهدي غضنفري در شش ماهه نخست امسال نيز از 27 ميليارد دلار واردات کالا 11 ميليارد دلار آن از طريق ارز غيربانکي تامين شد که اين نشان داد بانک مرکزي مانند گذشته نميتواند ارز خود را وارد چرخه تجارت کشور کند.