رئیس انجمن مدیران صنایع استان:رفع مشکل نقدینگی واحدهای تولیدی متاسفانه درحد حرف است
بروزرسانی
خراسان:
رضا حميدي در پاسخ به سوالي درباره اجرايي شدن ترخيص ۱۰درصد مواد اوليه واحدهاي توليدي بدون تشريفات گمرکي افزود: هنوز در اين مورد اطلاعيه نه براي انجمن مديران صنايع و نه انجمن صنايع نساجي نرسيده است که به صنعتگر اطلاع دهند تا از اين مزيت ها استفاده کند، ولي ۱۰درصد را از صنعتگراني که کالاهاي خود را با کشتي هاي خارجي وارد مي کنند دريافت مي کنند. حميدي ادامه داد: چندين سال قبل به دليل حمايت از کشتيراني جمهوري اسلامي ايران تصويب شد از هر بازرگان يا صنعتگر ايراني که کالاي خود را با کشتي غيرايراني وارد کند ۱۰درصد عوارض براي کمک به توسعه کشتيراني جمهوري اسلامي ايران اخذ شود، اما در حال حاضر که کشتيراني ايران از قوي ترين خطوط کشتيراني جهان شده است به دليل تحريم ها نمي تواند در برخي مسيرها حرکت کند، باز هم ۱۰درصد عوارض را از صنعتگران دريافت مي کنند. وي با انتقاد از اين قانون خواستار تعديل اين مصوبه شد.
رئيس خانه صنعت و معدن استان نيز در پاسخ به سوال خراسان رضوي درباره اجراي مصوبه ستاد تسهيل و شوراي گفت وگو براي تامين سرمايه در گردش واحدهاي توليدي گفت: تاکنون همه مصوبات در قالب وعده و وعيد بوده است؛ ولي هفته گذشته به ما اعلام شد متقاضيان را براي اعتبار تعلق گرفته به استان در قالب طرح صيانت از توليد، معرفي کنيم که مربوط به واحدهاي استان و در حال اجراست. حسيني درباره طرح صيانت از توليد افزود: چون وضعيت واحدهاي توليدي و صنايع بحراني بود در ستاد بحران کشور مصوب شد اعتباراتي به استان ها پرداخت شود که وزارت صنعت، معدن و تجارت با وزارت کشور توافق کردند براي هر استان سهميه اي تعيين کنند که براي خراسان رضوي نيز ۱۵ ميليارد تومان در نظر گرفتند و تاکنون ۵ميليارد آن به استان پرداخت شده است.
وي ادامه داد: اين مبلغ را در قالب يارانه بهره هاي بانکي به متقاضيان پرداخت مي کنيم، يعني اگر بهره بانکي ۲۱درصد است،۵ درصد آن را از محل اين اعتبار پرداخت مي کنيم و ۱۶درصد باقي مانده را خود متقاضي مي پردازد.
وي تصريح کرد: در اين راستا متقاضيان فرم هاي مربوطه را تکميل کرده اند و اميدوارم در هفته جاري اين موضوع تحقق يابد.
حسيني به تسهيلات صندوق ملي توسعه اشاره کرد و اظهار داشت: ۸هزار ميليارد تومان براي کل کشور در نظر گرفته شده که براي آن اطلاع رساني شده است. متقاضيان مدارک موردنياز را تکميل کرده اند و قرار شده است از هفته آينده واحدها به بانک ها معرفي شوند.
وي با ابراز اميدواري براي اجرايي شدن تسهيلات صيانت از توليد که به استانداري خراسان رضوي پرداخت شده است، افزود: اين ۵ميليارد تومان چون قرار است به عنوان يارانه سود بانکي به بانک هاي عامل پرداخت شود، با بانک هاي عامل تفاهم نامه امضا کرده ايم و مي توانيم حدود ۱۵۰ميليارد تومان تسهيلات با بهره ۱۶درصد براي صنايع و کارآفرينان استان دريافت کنيم.
حسيني درباره مصوبات ستاد تسهيل ادامه داد: اجرا شدن مصوبات ستاد تسهيل، به عملکرد کارگروه ها بستگي دارد. بنا به دستور استاندار ستاد تسهيل در امور بانک ها به رياست انجمن مديران، ستاد تسهيل امور گمرکي، بيمه، تامين اجتماعي به رياست اتاق بازرگاني، ستاد تسهيل شهرک هاي صنعتي، محيط زيست و انرژي به رياست انجمن کارفرمايي و ستاد تسهيل موارد خاص به رياست خانه صنعت و معدن تشکيل مي شود.
وي پيشرفت کارها در کارگروه هاي ستاد تسهيل را بين ۲۰ تا ۶۰ درصد عنوان کرد و افزود: درصد اجراشدن مصوبات ستاد تسهيل در برخي کارگروه ها بيشتر و در برخي کمتر است ولي متاسفانه نمي توانيم بگوييم هرچه که در ستاد تسهيل تصويب شده، اجرايي شده است. رئيس خانه صنعت و معدن خراسان رضوي درباره اجرايي شدن مصوبه ستاد تسهيل مبني بر ترخيص ۱۰درصد مواد اوليه توليدکنندگان بدون انجام تشريفات و عوارض گمرکي يادآور شد: اين مصوبه دستور استاندار را هم دارد و برخي واحدهاي توليدي اين مشکل را دارند که مواد اوليه آنها در گمرک است و مي خواهند اسناد آن را از بانک بگيرند ولي بانک به بهانه اين که نرخ ارز مشخص نيست، اسناد را نمي دهد.
خيلي از واحدها با اين مشکل مواجه هستند، از اين رو براي تسهيل امور توليدکنندگان، مصوبه اي در ستاد تسهيل تصويب شد که ۱۰درصد مواد اوليه بدون انجام تشريفات گمرکي ترخيص شود ولي تا امروز اتفاق خاصي نيفتاده و اين مشکل همچنان پابرجاست.
حسيني با انتقاد از مصوبه هاي اجرا نشده در حوزه اجرائيات بانک ها گفت: در زمينه انرژي مصوبات ستاد تسهيل ۹۰درصد محقق شده است و شرکت هاي برق و گاز فرصتي به توليدکنندگان براي پرداخت بدهي داده اند و برق و گاز کارآفرينان قطع نشده است. ولي در بخش مصوبات بانکي ستاد تسهيل حدود ۲۰درصد اجرايي شده و بخش زيادي از تقسيط مطالبات بانک ها اجرايي نشده است. وي ادامه داد: بانک ها با وجود امضاي مصوبات از سوي نمايندگانشان در موقع اجرا سنگ اندازي مي کنند و به بهانه داشتن بدهي معوق از اجراي مصوبات شانه خالي مي کنند. رئيس خانه صنعت و معدن استان، مصوبات ستاد تسهيل را براي واحدهاي داراي بدهي معوق عنوان کرد و گفت: اگر واحدي بدهي معوق و تسهيلات پرداخت نشده بانکي نداشته باشد که به اين مصوبات نيازي ندارد و در واقع اين مصوبات براي واحدهاي مشکل دار است که بانک ها از اجراي آن سرباز مي زنند.
وي با تاکيد بر همکاري نکردن اغلب بانک ها با صنعتگران تصريح کرد: با مشکلاتي که در زمينه ارز واردات و صادرات به وجود آمده است، صنعت جاني ندارد و بايد با عزم و اراده ملي روحي در آن دميده شود تا از اين وضعيت نجات پيدا کند.