حميد صافدل با اشاره به اينکه اولويتهاي 7 و 8 نيز حائز شرايط دريافت ارز از اتاق مبادلهاي ارز شدهاند گفت: در اين دو گروه، خودروهاي تجاري کممصرف و پرمصرف وارداتي نيز قرار ميگيرند و آنها نيز ميتوانند از ارز مبادلهاي با نرخ مصوبه بانک مرکزي که به صورت روزانه اعلام ميشود، استفاده کنند.
به گزارش مهر، معاون وزير صنعت، معدن و تجارت افزود:بر اساس اين اولويتها، خودروهاي کممصرف يا بعضا خودروهاي هيبريدي قرار است که ارز مبادلهاي بگيرند که در اولويت 7 قرار خواهند گرفت. اين خودروها مصرف برق مناسبي دارند و بر اساس برق- باطريهاي قابل شارژ عمل ميکنند.
وي تصريح کرد: اين خودورها در حيطه خودروهايي قرار ميگيرند که به لحاظ محيط زيست، سازگار هستند و مصرف آنها نيز مناسب است، ضمن اينکه دولت چند سالي است که به دنبال اين بود که تعرفه اين خودروها را کاهش دهد.
به گفته صافدل، خودروهايي هم که در رده مصرفي اولويت 7 قرار ميگيرند، بر اساس مدلهايي که سازمان بهينه سازي مصرف سوخت اعلام ميکند، انتخاب خواهند شد و عموما داراي مصرف سوخت کمتر از 6 ليتر هستند.
وي اظهار داشت: سازمان بهينهسازي مصرف سوخت خودروهاي با مصرف سوخت کمتر از 6 يا 7 ليتر را معيار واردات دانتسه است؛ ضمن اينکه بايد استانداردهاي 5گانه از جمله محيط زيست، استاندارد، سازمان بهينه سازي مصرف سوخت، دارا بودن نمايندگي خدمات پس از فروش و اين چنين موارد را بايد رعايت کنند.
معاون وزير صنعت، معدن و تجارت در پاسخ به اين سئوال که بيشتر خوردروهايي که در قالب خودورهاي لوکس هم اکنون وارد کشور ميشوند، به لحاظ مصرف سوخت، مصرف پاييني دارند، آيا اين موضوع شائبه حمايت دولت از واردات خودرو را به وجود نميآورد؟ اظهار داشت: در شرايط فعلي، تخصيص ارز مبادلهاي را تا اولويت 8 اعلام کردهايم، اما ممکن است که غربالگري در آن اتفاق بيفتد، ضمن اينکه تاکيد دولت همواره بر حمايت از توليد ملي بوده است و اگر لازم باشد شايد خودروهاي وارداتي مورد بازنگري در اختصاص ارز مبادلهاي قرار گيرند.