به گزارش ايرنا، مجري همايش پوکياستخوان در بخشي از سخنانش به ارزان بودن لبنيات و لزوم استفاده آن در برنامه غذايي اشاره کرد که اين مسئله موجب اعتراض شديد مربيان بهداشت، بهورزان و دستاندرکاران خانههاي سلامت حاضر در جلسه شد. انتقاد حاضران در همايش نسبت به گراني لبنيات موجب شد که بقيه سخنرانان بخشي از سخنراني خود را به اين موضوع اختصاص دهند.
حسين چمني، مشاور انجمن صنفي صنايع شير کشور در اينباره گفت:
مجري برنامه حرفي زد که نتوانست آن را جمع کند؛ قيمت لبنيات صداي همه را درآورده است. وي با يادآوري مصاحبه خانم دکتر مرضيه وحيددستجردي، وزير بهداشت، درمان و آموزش پزشکي درباره مکاتباتي براي ارزان شدن لبنيات، گفت: وزير بهداشت بودجه را بگيرد، مصاحبه کار ماست.
محمود طباطبايي، رئيس انجمن پوکياستخوان ايران نيز در اين همايش، افزايش قيمت لبنيات را غيرقابل اجتناب خواند و در عين حال تصريح کرد که بايد از راهحلهاي کشورهاي توسعه يافته براي ارزانکردن لبنيات استفاده کرد.رئيس مرکز بيماريهاي غيرواگير وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکي نيز گفت: نميتوان منکر اين مسئله شد که افزايش قيمت محصولات لبني، مصرف اين مواد مغذي را در بين مردم کاهش داده است. کورش اعتماد با اشاره به گرانشدن قيمت لبنيات افزود: درصد ميزان مصرف لبنيات در کشور قابل توجه نيست و بايد در اين زمينه فرهنگسازيهاي لازم صورت گيرد. وي تأکيد کرد که مصرف لبنيات بايد به مطالبه و خواست عمومي تبديل شود تا دچار نوسانات اقتصادي نشود.
اعتماد افزود: افزايش سن و تغيير رژيم غذايي، موجب شيوع پوکي استخوان در کشور شده است و 71درصد جمعيت بالغ کشور در معرض خطر کمبود ويتامين D قرار دارند. دبير شبکه تحقيقات کشوري پوکياستخوان از افزايش چندبرابري شيوع پوکياستخوان و کمبود ويتامين D در کشور، اظهار نگراني کرد. به گزارش خبرنگار ايرنا، دکتر عباسعلي کشتکار، روز شنبه در همايش روز جهاني
پوکي استخوان گفت: مطالعات مقايسهاي نشان ميدهد شيوع پوکي استخوان در افراد بالاي 50سال نسبت به سال80، دوونيم برابر شده است و وضعيت دريافت ويتامين D نيز در کشور در وضعيت نگران کنندهاي قرار دارد. وي با اشاره به اينکه پوکي استخوان شايعترين بيماري متابوليک استخوان است، خاطرنشان کرد: اغلب افراد اين بيماري را بيماري خاص دوران سالمندي ميدانند درحاليکه بايد از دوران کودکي و نوجواني به اين بيماري توجه داشت.
دبير شبکه تحقيقات کشوري پوکي استخوان با اشاره به مطالعه جامع پوکي استخوان در 9منطقه کشور شامل تهران، تبريز، مشهد، شيراز، بوشهر، ساري، يزد، اراک و سنندج گفت: اين مطالعات از افزايش شيوع پوکي استخوان در کشور خبر ميدهد. دبير شبکه تحقيقات کشوري پوکياستخوان اظهار داشت: برنامه پيشگيري و کنترل پوکياستخوان در برنامه پزشک خانواده و نظام ارجاع، ادغام شده است.