خراسان/ رئيس کميسيون حمل و نقل شوراي اسلامي شهر مشهد با اشاره به نارضايتي مردم از عملکرد پارک حاشيه اي هوشمند اليت گفت: اين شرکت درآمد زاست و درآمد هاي اليت هنوزشفاف نيست.
به گزارش خراسان رضوي سيد جلال فياضي روز گذشته در نشست خبري اين کميسيون با اشاره به تاثير ترافيک برزندگي مردم گفت: تمرکز شوراي چهارم برتوسعه خطوط ريلي است البته به دليل اين که توسعه خطوط در اولويت قرار دارد، اعلام علت تاخيرهاي خط 2 در گذشته، تا ارديبهشت 96 به تاخير انداخته شده است.
وي افزود: خط 2 با سرعت پيش رفته است و بخش عمده اي از ريل گذاري انجام و تعدادي از واگن ها وارد شده است و 17 واگن نيز مونتاژ و تست براي حمايت از واگن سازي در داخل انجام خواهد شد.فياضي تصريح کرد: آبان و آذر امسال نيز 85 واگن ديگر به وارد خواهد شد.
وي يادآور شد: پيش بيني اين است که فاز اول خط 2 از طبرسي شمالي تا ميدان شهدا در پايان شش ماهه اول سال آينده به بهره برداري برسد.فياضي با بيان اين که خط 3 غرب مشهد را به شرق وصل مي کند، گفت: با يک دستگاه حفار تونل حدود 700-800 متر حفاري انجام شده ودستگاه دوم نيز آماده حرکت به سمت قاسم آباد است.وي افزود: مطالعات در مورد خط 4 انجام شده است و بايد با کمک دولت اقداماتي را براي اين خط نيز انجام دهيم.رئيس کميسيون حمل و نقل شورا تاکيد کرد: بايد از دولت براي تقبل اصل و سود 50 درصد اوراق مشارکت خط 3 قطار شهري مشهد تشکر کنم.
وي از ارائه هشت پيشنهاد و نهايي شدن 2پيشنهاد توسط مشاور براي رفع معضلات ترافيکي هسته مرکزي مشهد خبرداد و گفت:اين موضوع جزو اولين اقدامات در راستاي اقتصاد مقاومتي، اقدام و عمل است که در شوراي شهر به تصويب رسيده است.فياضي هم چنين عمرناوگان اتوبوس هاي سازمان اتوبوسراني را 8.9 سال و بخش خصوصي را 6.4 سال عنوان کرد و گفت: بايد ساليانه 250 دستگاه به اتوبوسراني اضافه شود که در اين زمينه عقب هستيم. وي افزود: در سال 92 تعداد 65 دستگاه، در سال 93 تعداد60 دستگاه و در سال 95 نيز 150 دستگاه به ناوگان افزوده شده است.وي با بيان اين که امسال بايد 720 دستگاه اضافه کنيم تا عمرفعلي ناوگان ثابت بماند، تصريح کرد: معاونت حمل ونقل شهرداري قول داده است که تا پايان سال 95 حدود 100 دستگاه را که قبلا خريده اند، وارد ناوگان کنند و براي خريد 400 دستگاه هم قرارداد ببندند. همچنين 100 دستگاه ميني بوس نيز جايگزين اتوبوس هاي کم تراکنش خواهد شد.وي تاکيد کرد: اگراين600 دستگاه هم اضافه شود بازهم 100 دستگاه کمبود خواهيم داشت؛ اميدوارم دولت در اين زمينه به شهرداري کمک کند چون تامين اتوبوس با توجه به مشکلات درآمدي شهرداري ها امکان پذير نيست.وي درباره افزايش تعداد اتوبوس هاي کولر دار نيز گفت: تا اول تابستان 50 درصد اتوبوس ها کولر داشتند وبا اضافه شدن اتوبوس هاي کولر دار متوقف و داراي نقص فني در تعميرگاه ، اکنون 64 درصد اتوبوس ها داراي کولر است. وي با بيان اين که سال گذشته از 6 شرکت بخش خصوصي اتوبوسراني 3 شرکت دچار بحران بودند گفت: از 13 هزار و 200 تاکسي مشهد، حدود 6 هزارتاکسي فرسوده است و عمر ناوگان نيز 7.2 سال است.
فياضي تصريح کرد: براي کمک به قشر تاکسيران در شورا تصويب شد که 5 درصد سود وام آن ها را شهرداري پرداخت کند و براي ضمانت نيز شهرداري همکاري کند که 3 هزار نفر ثبت نام کردند، 1800 تشکيل پرونده دادند و 900 نفر پرونده تکميل کردند که تاکنون 280 دستگاه تحويل شده است. اين در حالي است که بايد سالانه 1200 تاکسي را نوسازي کنيم.وي درباره تغييرمعاون حمل ونقل شهرداري مشهد گفت: شورا به عنوان دستگاه نظارتي در عزل و نصب دخالتي نمي کند البته بعد از 6 ماه از مسئوليتم دراين کميسيون، نتيجه ارزيابي عملکرد اين حوزه ارائه شد و با وجود تلاش اين معاونت ارزيابي اين است که حوزه حمل و نقل بايد پويا تر باشد و توانمندي بيشتري داشته باشد. البته تصميم گيري دراين باره با شهردار است.رئيس کميسيون حمل ونقل شوراي شهر مشهد درباره شفاف سازي اليت و همراهي پارکبانان و ماموران اليت گفت: درباره اليت پيگيري هاي لازم را انجام مي دهيم اما دليل اين که شفاف سازي نمي کنم اين است که درآمدها هنوز شفاف نيست.فياضي افزود: 118 معبربه خيابان هاي تحت پوشش اليت اضافه شده است و حتي بايد قيمت ها بررسي شود ، به نظرم درجه بندي و قيمت ها قابل بازنگري است. در اين که اليت درآمدزاست ترديدي ندارم البته نبايد نگاه به پارک حاشيه اي نگاه درآمدزايي باشد چون هدف اليت مديريت پارک هاي حاشيه اي است.
ضعف اطلاع رساني
وي تصريح کرد: با پلکاني بودن قيمت هاي پارک حاشيه اي، آمار توقف به واقعيت نزديک است و 73 درصد خودروها کمتراز نيم ساعت در حاشيه خيابان توقف دارند.فياضي برضرورت اعتماد سازي تاکيد کرد و گفت: اليت سامانه پيامکي دارد که حدود 9 شب به بعد به افراد اعلام مي کند چه ميزان توقف داشته اند و چه ميزان از شارژ شان کسر شده است اما به دليل اطلاع رساني ضعيف کمتر از 5 هزار نفر از اين سامانه استفاده مي کنند.وي با بيان اين که سامانه پيامکي سالانه 6 هزار تومان براي شهروند هزينه دارد که شايد لازم باشد اين هزينه دريافت نشود،افزود: زماني که اين پيامک ارسال مي شود زمان مناسبي نيست بلکه بايد به محض اين که خودرو از پارکينگ خارج مي شود، پيامک ارسال شود.
فياضي اظهار کرد: بايد اين سامانه به روز باشد و حتي اگر فردي در نيم ساعت رايگان از پارک حاشيه اي استفاده کرد، پيامک استفاده رايگان براي او ارسال شود تا اعتماد سازي انجام شود.وي درباره واگذاري اليت به بخش خصوصي گفت: تا آذر ماه به شهرداري مهلت داديم که برنامه واگذاري اليت را به شورا ارائه کند.وي درباره همقدمي ماموران اليت و راهنمايي و رانندگي گفت: مبناي تشکيل اليت قانون راهنمايي و رانندگي است علاوه بر اين تفاهمي بين پليس و اليت انجام شده است که اگر خودرويي بيش از 10 هزار تومان بدهکار باشد، اين به معناي عدم تمايل براي پرداخت است و پليس مي تواند خودرو را جريمه کند. در صورتي که مامور اليت مستندا به مامور راهنمايي اعلام کند که بدهي دارد مامور راهنمايي مي تواند جريمه کند.وي درباره پرداخت هزينه به پليس براي همراهي مامورپليس با اليت گفت:بر اساس توافق انجام شده به ميزاني که پليس به عنوان اضافه کار در نوبت غير کاري دريافت مي کند، به ازاي همکاري با اليت درشيفت غير کاري ساعتي پول مي گيرد.وي افزود: تنها راه اعتماد سازي نظارت همگاني و ارائه اطلاعات به موقع است. به شهرداري دو ماه فرصت داديم که سامانه را بياورد و بايد سامانه به هنگام را بياورد.فياضي تاکيد کرد: سرمايه همه دستگاه ها و به ويژه شهرداري اعتماد مردم است و يکي از بحث ها در زمينه اليت، موضوع نارضايتي و عدم اعتماد است.
اجازه نمي دهيم وعده ها تکرار شود
وي درباره مسائل مطرح شده درباره اليت و تکرار وعده ها گفت: به هر حال بايد اليت پاسخگو باشد، اجازه نمي دهيم وعده ها تکرار شود. رئيس کميسيون حمل و نقل شوراي شهر از الزام شهرداري به ورود اتوبوس هاي داراي قابليت استفاده براي معلولان اشاره کرد ودرباره برنامه ريزي ها براي مشهد 2017 گفت: برگزاري اجلاس شهرداران جهان اسلام، اجلاس جامعه ايمن، جوانان جهان اسلام کنفرانس مديريت شهري با رويکرد شهر اسلامي و بهره برداري از فاز اول خط 2 قطار شهري، جايزه بين المللي گوهر شاد پيش بيني شده است.وي در بخش ديگري از صحبت هايش با انتقاد از عملکرد سامانه دوچرخه گفت: اعتقاد دارم نبايد ايستگاه ها پايه تبليغات باشد بلکه بايد اين ايستگاه هاي دوچرخه توسط شهرداري مديريت شود.
وي با اشاره به دلايل عدم استقبال مردم از سامانه دو چرخه و ثبت نام 17 هزار نفر از جمعيت بيش از يک ميليون نفري آقايان در مشهد گفت: به معاونت حمل و نقل نيز تاکيد شده است که بايد در قرار داد ايستگاه هاي دوچرخه بازنگري شود.فياضي در بخش ديگري از ضعف اطلاع رساني و اقدامات حوزه حمل و نقل شهرداري در زمينه پويش " سه شنبه هاي بدون خودرو" انتقاد کرد.فياضي درباره کمک هاي دولت به اتوبوسراني گفت: دولت سال 92 به ميزان 6.3 ميليارد تومان، سال 93 نيز15 ميليارد تومان و در سال 94 نيز 4.3 ميليارد تومان يارانه بليت و در سال 94 ،25 ميليارد تومان براي خريد اتوبوس به شهرداري مشهد کمک کرده است.وي به کاهش استفاده از اتوبوس براساس تراکنش ها اشاره کرد و افزود: در سال 94 به نسبت 93 رقم تراکنش ها 2.7 درصد -يعني استفاده مردم از اتوبوس ها -کاهش پيدا کرده است.فياضي در پاسخ به سوالي درباره سرانجام تحقيق و تفحص از اتوبوسراني اظهار کرد: تحقيق و تفحص در شورا تصويب نشد و مقررشد به سوالاتي که اعضاي شورا داشتند پاسخ داده شود. کليات را که بررسي کردم پاسخ ها حاکي از آن است که مشکل جدي قابل پيگيري وجود ندارد.وي تصريح کرد: تا پايان امسال بايد خطوط ويژه اتوبوس از 16 کيلومتر به 100 کيلومتر افزايش يابد.
با کانال تلگرامي «آخرين خبر» همراه شويد