یک نماینده سابق مجلس انتقاد کرد: بیش از نیمی از سال گذشت اما از «کار ایرانی» حمایت نشد
بروزرسانی
قانون- يک نماينده اصلاح طلب مجلس هشتم از عدم تحقق شعارهاي اشتغالزايي دولت انتقاد کرد.
به گزارش ايلنا، مجيد نصيرپور در اين باره گفت: ما اميدوار بوديم دولت با شعارهايي که مطرح ميکرد و علاقهاي که در جهت ايجاد شغل نشان ميداد، مثل شعارهاي ايجاد يک ميليون و دو ميليون شغل در سال، زمينههاي اين فعاليتهاي اقتصادي بيش از گذشته فراهم شود. اما امروز ميبينيم علي رغم اينکه مقام معظم رهبري سال ۹۱ را سال حمايت از کار و سرمايه ايراني نام گذاري کردهاند، نه تنها اين اتفاقات نيفتاد، بلکه متاسفانه اکنون که مهرماه نيز به پايان رسيده است ما هيچ توفيقي در زمينه حل مشکلات اقتصادي نداشتهايم.
نماينده اصلاح طلب مجلس هشتم در ادامه افزود: بخشي از وضعيت اقتصادي ما به خاطر فشارهايي است که از طرف کشورهاي غربي به واسطه تحريمها به ما وارد ميشود. به طور طبيعي وقتي ما در تبادلات مالي و اقتصادي با جامعه جهاني دچار مشکل ميشويم تأثير جدي نيز بر اقتصاد ملي ما وارد خواهد آمد.
نصيرپور اظهار داشت: فراتر از مسائل ذکر شده، يکي از مشکلات جدي ما نابساماني در مديريت اقتصادي و تصميمات روزمره مسئولين در حوزههاي اقتصادي و شائبههاي است که در حوزههاي اقتصاد به گوش ميرسد که نگرانيهاي موجود را تقويت ميکند. به نظر من بخش عمدهاي از مشکلاتي که ما با آنها دست به گريبان هستيم متأثر از بيتدبيريهايي است که در حوزه انجام شده است.
نصيرپور در ادامه گفت که در يک جلسه خصوصي به رئيس جمهوري هشدار داده که اقتصاد و مديريت تابع شرايط خاص خودش است و اعمال نگاههاي سياسي و حذف مديران باتجربه وکارآمد که سرمايههاي انساني کشور هستند آينده خوبي نخواهد داشت.
اين نماينده سابق مجلس تصريح کرد: اقتصاددانان هم پيش از اين پيش بيني کرده بودند که در سال پاياني دولت، کشور با انبوهي از مشکلات اقتصادي دست به گريبان خواهد شد که بخش عمدهاي از آنها متأثر از مديريت نادرست اقتصادي کشور است.
وي در ادامه افزود: در حال حاضر و در فرصت باقي مانده تنها ميتوان با پيدا کردن راههاي مناسبي براي رفع تحريمها و تهديدهاي خارجي و البته تلاش براي رفع تحريمهاي داخلي که ما براي توليد کنندگان داخلي به وجود آوردهايم راه حلي براي مشکلات موجود پيدا کرد. وقتي ما انتظار داريم سرمايههاي داخلي براي ايجاد تحول در توليد به کار بيفتند بايد شرايط مساعد براي سرمايه گذاري افراد توانمند و خلاق ايجاد کنيم.
نصيرپور همچنين اظهار داشت: يکي از مشکلات جدي اقتصادي دولت اقداماتش در جهت هدفمندي يارانهها بود. در حالي دولت بخش عمدهاي از درآمدهاي بودجهاي خود را از محل مالياتها تأمين ميکند که اقتصاد کشور به هيچ وجه اقتصاد فعالي نيست و مالياتي که بر صاحبان صنايع تحميل ميشود تأثير منفي بر بخشهاي اقتصادي جامعه خواهد گذاشت.
نصيرپور در ادامه اظهاراتش افزود: مجلس بايد تلاش کند با اصلاح قانون بودجه در بخش درآمدهاي اقتصادي فشار را بر بخشهاي اقتصادي کمتر کند تا اين بخش بتواند بر پاي خود بايستد.
اين نماينده سابق اصلاح طلبان در مجلس هشتم در خصوص روابط اقتصادي بين المللي دولت گفت: نوع تعامل ما با دنيا ميتواند بر حوزههاي اقتصادي و ساير حوزههاي روابط بين الملل کشور تأثير گذار باشد. يکي از مشکلات عمده ما در سياست خارجي استفاده از افراد واقعا ناآشنا به حوزههاي بين الملل است. رئيس جمهور در سياست و روابط بين المللي از افرادي استفاده ميکند که در ابتداييترين اصول ديپلماتيک دچار ضعف هستند و با سياست بين الملل کوچکترين آشنايي ندارند و طبيعي است که جابه جاييهاي مکرر اين مشکل را چند برابر کرده است.
نصيرپور در خصوص اقدامات دولت بعدي گفت: دولت بعدي در اين زمينه قطعا با مشکلات جدي روبه رو خواهد بود. يکي از مهمترين دلايل موفقيت کشورهاي توسعه يافته در روابط بين الملل تداوم حضور مديران آشنا به اين حوزه است. مداومت حضور مديران کارآمد براي اين کشورها موقعيتهاي مناسبي در استفاده از فرصت و موقعيتهاي سود آور بين المللي براي آنها ايجاد ميکند که ما به دست خودمان فرصتهاي به وجود آمده را از بين ميبريم.