نظر هاشمی درباره اتقاقات ارزی/باید از تصمیمات شتابزده پرهیز کنیم
بروزرسانی
آيت الله هاشمي رفسنجاني ضمن تاکيد بر پرهيز مسئولان از اعلام آمارهاي شعاري و بدور از واقعيت، اتفاقات ارزي کشور را نتيجه تصميمات شتابزده خواند و تاکيد کرد: ثبات اقتصادي پايدار رکن اساسي هرگونه سرمايهگذاري و کارآفريني است.
به گزارش پايگاه اطلاع رساني آيت الله هاشمي رفسنجاني، رئيس مجمع تشخيص مصلحت نظام در ديدار اعضاي هيأت مديره تعاوني و سنديکاي صنايع کنسروسازي کشور، صنايع غذايي را از حساسترين بخشهاي اقتصادي کشور که توليدات آن به طور مستقيم در زندگي روزمره مردم تأثيرگذار است، دانست و تأکيد کرد: تأمين مواد غذايي در اولويت قرار داشته و هرگونه آسيبي در بخش کشاورزي مشکلآفرين خواهد بود.
آيتالله هاشمي رفسنجاني همچنين افزود: اخلاق به عنوان محور زندگي انسانها بر سه پايه عقايد، احکام و مسائل اخلاقي استوار است و مسئولان بايد با ايجاد همدلي و وحدت، با اعلام واقعيتهاي موجود و به دور از آمار و ارقام شعاري، اعتماد مردم به نظام را تقويت کنند.
رئيس مجمع تشخيص مصلحت نظام، ثبات اقتصادي پايدار را رکن اساسي هرگونه سرمايهگذاري و کارآفريني خواند و تصريح کرد: آنچه در بازار ارز کشور اتفاق افتاد، آثار منفي در بخشهاي مختلف اقتصادي و توليدي از جمله واردات و صادرات و سرمايهگذاري گذاشته است و اين تجربه به ما نشان داد که بايد از تصميمات شتابزده پرهيز کنيم.
آيتالله هاشمي رفسنجاني افزود: حمايت صحيح از توليدکنندگان منجر به افزايش کمّي و کيفي محصولات و در واقع جلب رضايت مصرفکنندگان خواهد شد و شرايط فعلي کشور نيازمند توجه ويژه به توليد و توليدگران است.
در ابتداي اين ديدار آقاي احمد آزادمرد، رئيس هيأت مديره تعاوني و سنديکاي صنايع کنسروسازي کشور به تشريح مشکلات اين صنعت و تأثير هدفمندي يارانهها در افزايش قيمت ناشي از نوسانات ارزي اشاره کرد و گفت: صنايع غذايي کشورهمگام با ساير صنايع از آنچه که در بازار ارز اتفاق افتـاده است، رنج بسيار مـيبرند به طوري که بسياري از کارخانـهها و خطـوط توليد از حالت نيمهتعطيل به حالت تعطيل درآمدهاند.
آقاي قدس طينت يکي ديگر از توليدکنندگان مواد غذايي نيز با اشاره به عبور افتخارآميز از نابسامانيهاي به وجود آمده در بخش اقتصاد در طول هشت سال دفاع مقدس، عدم وجود وحدت مديريتي و فرماندهي در بخش توليدي کشور را در به وجود آمدن اين نابسامانيها مؤثر دانست و گفت: هزينههاي واحدهاي بستهبندي بيش از توليد مواد غذايي بوده و امروزه با مشکل نوسانات قيمت توليدات بستهبندي مواجه هستيم.
آقاي مرتضوي عضو خانه صنعت و معدن و رئيس هيأت مديره کانون انجمنهاي صنايع غذايي ايران نيز با اشارهاي کوتاه به معضلات و مشکلات توليدکنندگان خطاب به آيتالله هاشمي گفت: صبر و استقامت جنابعالي در کنار افتخارات گذشته مديريتي و مبارزاتي بر ما ثابت شده است، چون همواره سنگ صبور توليدکنندگان، صنعتگران و بهتبع آن مصرفکنندگان که غالباً اقشار آسيبپذير جامعه هستند، ميباشيد.
همچنين آقاي فروتن يکي از صنعتگران و توليدکنندگان باسابقه کشور، با ارائه آماري از وضعيت توليد در کشور گفت: واحدهاي توليدي در سالهاي اخير به طور جدّي آسيب ديده است.
آقاي فتحاللهي نائب رئيس هيأت مديره تعاوني و سنديکاي صنايع کنسروسازي کشور نيز با ارائه آمار و ارقامي از ميزان درآمد نفتي در دورههاي مختلف که در دهه اخير به بيش از 600 ميليارد دلار رسيده است، از اينکه حمايت از توليدکنندگان و صنعتگران کشور تنها در حد شعار باقي مانده است، انتقاد کرد و گفت: بازگشت اعتماد بين توليدکننده و مصرفکننده منجر به کسب اعتبار ميگردد و اين امري است که کسب مجدد آن نيازمند گذشت زماني طولاني است.
/قانون