خرمای چینی هم امد/سیب دماوند.خرید کیلویی 500 تومان از باغدار فروش کیلو 3000 تومان به مصرف کننده
بروزرسانی
به گزارش خبرنگار خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، علياصغر موسوي اظهار کرد: اقتصاد شش استان جنوبي کشور به خرما وابسته است و در صورت ادامه مشکلات موجود تمام نخلستانهاي خرما در ايران تا پنج سال آينده خشک خواهند شد و ما به واردکننده خرماي چيني تبديل ميشويم.
وي افزود: چين براي دومين سال است که توليدکننده خرما شده و محصولش را به ايران نيز صادر کرده است.
همچنين رييس کانون انجمنهاي صنايع غذايي با اشاره به اينکه صنعت غذاي ايران ظرفيت پاسخگويي به نياز 100 تا 110 ميليون نفر را دارد، گفت: ما در حوزههاي توليد آرد، روغن و شير با اضافه ظرفيت توليد مواجهيم.
به گفته محمدرضا مرتضوي در ساليان گذشته حدود نيم ميليارد دلار انواع تجهيزات توليد نان صنعتي وارد کشور شد که هيچ استفادهاي هم از آنها نميشود.
او با اشاره به مصرف پنج تا شش ميليون تن نان لواش در کشور گفت: در توليد صنعتي لواش هيچ سرمايهگذاري نکردهايم.
مرتضوي با تاکيد بر اينکه ضرورت بر ايجاد يک رويه حقوقي بين زارعان و واحدهاي صنعتي گفت: چرا صنايع نبايد با گوجهکاران به صورت سلف قرارداد ببندند.
رييس کانون انجمنهاي صنايع غذايي در نشست تشکلهاي صنايع غذايي با رئيس کميسيون کشاورزي مجلس با اشاره به توليد بيش از 200 هزار تن سيب در شهر دماوند گفت: چه اتفاقي ميافتد که سيب از باغداران دماوند کيلويي 500 تومان خريده ميشود و در تهران کيلويي 3000 تومان به دست مصرفکننده ميرسد. در حالي که فاصله تهران با دماوند تنها 20 کيلومتر است. دليل اين اتفاق نبود نظام درست ذخيرهسازي و توزيع در کشور است. در حالي که ميتوان سيب را به صورت بستهبندي و با قيمت بسيار پايينتر به دست مصرفکننده رساند.