وزیر صنعت .معدن و تجارت خبر داد:واردات چندین میلیون دلاری بیل و زیپ .بیل م بیلچه.تیر و تیرچه
بروزرسانی
با اين وجود نگاهي به آمار گمرک ايران نشان ميدهد که امسال چندين ميليون دلار کالاهاي عجيب و غريبي که حتي تصورش را هم نميتوان کرد، وارد کشور شده است.
به گزارش جهان به نقل از ايسنا، اين روزها صرفهجويي ارزي خواسته اصلي مسئولان دولتي از مردم است. دولت قصد دارد در کنار راضي کردن صادرکنندگان به عرضه ارزشان در مرکز مبادلات ارزي، مصرف ارز را نيز تا حدودي کنترل کند.
در همين راستا وزير صنعت، معدن و تجارت با اعلام هزينهکرد سالانه 10 ميليارد دلار براي واردات کالاهاي لوکس، بر لزوم جايگزيني کالاهاي ساخت داخل با اين قبيل اقلام وارداتي تاکيد کرده است.
به گفته مهدي غضنفري در سال گذشته ۱۶ درصد واردات کشور مربوط به دو گروه کالايي 9 و 10 بود، اين در حالي است که توانمندي داخلي در توليد و حتي صادرات بخش عمده اين محصولات در کشور وجود دارد.
طبق اطلاعات منتشر شده از سوي وزارت صنعت، معدن و تجارت اقلامي مانند تلفن همراه، خودرو سواري، رايانه و لوازم خانگي لوکس در اولويتهاي 9 و 10 قرار گرفتهاند. با اين وجود به تازگي زمزمههايي مبني بر اختصاص ارز مبادلهاي به واردات اقلام فوق به ويژه موبايل و خودروي سواري شنيده شده است.
در همين حال تازهترين آمار گمرک ايران نشان ميدهد که در شش ماهه نخست امسال اقلام عجيب و غريبي وارد کشور شدهاند که براي واردات آنها چندين ميليون دلار ارز از کشور خارج شده است.
از جمله اين اقلام وارداتي ميتوان به قرقره و دوک، مداد پاککن، دفترچه مشق و دفاتر حسابداري، آلبوم عکس، انواع برچسب، عکس برگردان، چتر، سوزن و سنجاق، ميخ و پيچ و مهره، بيل و بيلچه، تير و تيشه، قيچي، داس و اره، شانه و زيپ اشاره کرد.
به عنوان مثال در شش ماهه نخست امسال بيش از 652 هزار دلار بيل و بيلچه، بيش از 800 هزار دلار زيپ و قطعات آن و 300 هزار دلار اره دستي وارد کشور شد.
به نظر ميرسد اگر وزارت صنعت، معدن و تجارت با همکاري گمرک ايران جلوي واردات اين قبيل کالاها را که امکان توليد داخلي آنها وجود دارد بگيرد، سالانه از خروج ميليونها دلار ارز از کشور جلوگيري ميشود.