سخنگوي مرکز مبادلات ارزي خبر داد: براي دانشجويان غيربورسيه حداکثر ماهانه هزار دلار براي اقامت و سالانه حداکثر 15 هزار دلار براي شهريه ارز به نرخ مبادلهاي اختصاص مييابد.
به گزارش ايسنا، صمد کريمي، با اعلام اين خبر گفت: بهطور کلي و در مجموع براي اقامت دانشجويان غير بورسيه سالانه حداکثر 12 هزار دلار ارز به نرخ مبادلهاي در نظر گرفته شده است.
وي در ادامه با بيان اينکه مشتريان و متقاضياني که به مرکز مبادلات ارزي مراجعه ميکنند به ترتيب به شعب بانکها هدايت ميشوند، اظهار کرد: تا روز پنجشنبه همه مشتريان و متقاضيان مرکز مبادلات به شعب بانکها هدايت ميشوند که البته اين کار از مدتي پيش آغاز شده بود و بانکهايي مثل ملت و کشاورزي اين کار را انجام داده بودند و 9 بانک ديگر نيز اضافه شده و اين کار در چند بانک باقيمانده نيز تا روز پنجشنبه انجام ميشود.
کريمي تاکيد کرد: متقاضيان نبايد به مرکز مبادلات مراجعه کنند وکافي است به شعب ارزي بانک هاي خصوصي و دولتي در تهران و شهرستان مراجعه کنند.
سخنگوي مرکز مبادلات ارزي ادامه داد: همچنين مرکز مبادلات ارزي کشور کماکان در فاز سوم براساس وظايف و مسووليتهاي محوله با رويکردي جديد ادامه فعاليت خواهد داد به طوري که کليه تقاضاهاي ارز براساس ثبت سفارشهاي انجام يافته از طريق ادارات مرکزي بانکهاي کشور به نمايندگان بانکهاي مزبور در مرکز ارسال و آنها در تعامل با بانک مرکزي نسبت به تامين ارز اقدام خواهند کرد.
کريمي ادامه داد: به عبارت ديگر نمايندگان بانکها به نيابت از مشتريان کد تخصيص ارز را از نمايندگان بانک مرکزي اخذ کرده و اطلاعات مربوطه را به صورت الکترونيکي در اختيار شعب و واحدهاي ذيربط خود جهت اخذ ريال از مشتريان، خريد ارز از بانک مرکزي و در نهايت انتقال وجوه ارزي به بانک کارگزار خارجي انجام مي دهند.
سخنگوي مرکز مبادلات ارزي اضافه کرد: مرکز مبادلات ارزي پذيراي مشتريان سيستم بانکي وهمچنين صادرکنندگان جهت انجام راهنماييهاي لازم و رفع مشکلات احتمالي در فرآيند تامين ارز در کشور خواهد بود.
سخنگوي مرکز مبادلات ارزي گفت: متقاضيان بايد توجه داشته باشند که ميزان عرضه و منابع ارزي ما آن چيزي است که نهادها و شرکتها به مرکز مبادلات عرضه ميکنند و ما براساس حجمي که داريم اختصاص ميدهيم ولي در برخي ارزها تقاضا نسبت به عرضه بيشتر است از جمله در دلار و يورو.
کريمي با بيان اين مطلب افزود: در برخي مواقع به متقاضيان توصيه ميکنيم که واحدهاي ارزي خود را تغيير داده و تعويض کنند و راهکارهايي نيز به آنها ارائه مي دهيم.
کريمي با بيان اينکه اتحاديه اروپا و آمريکا تحريمهاي يک جانبهاي عليه ايران وضع کردند گفت: مشخص است ما چه الگوي تجاري در دنيا داريم و واردکنندگان و فعالان نيز مدام اطلاعات خود را آبديت ميکنند و از سويي اطلاع داريم که روابط تجاري ما با اتحاديه اروپا به چه صورتي است بنابراين وقتي اين رويکرد را داريم چرا اين اصرار وجود دارد که تعداد کثيري از ثبت سفارشها به يورو باشد.
وي ادامه داد: از سويي تعدادي از تقاضاهاي ارز از قبل وجود داشته و در حال حاضر هم متقاضيان جديدي داريم و ولي اولويت اول ما اولويتهاي دارويي است که سعي ميکنيم به آنها ارز پرداخت کنيم و پس از آن به اولويتهاي سه تا پنج ارز پرداخت خواهيم کرد.
همچنين سخنگوي مرکز مبادلات ارزي درباره اولويت کالايي گروه هشتم گفته بود: با توجه به تغييراتي که اتفاق افتاد و نقطه نظراتي که بخش خصوصي و دولتي و همچنين اصناف، اتحاديههاي دولتي و فعالان اقتصادي داشتند مقرر شد که گروه کالايي هشتم مجددا مورد بازبيني و غربالگري توسط وزارت صنعت، معدن و تجارت قرار بگيرد.
وي افزود: بديهي است که به محض اين که اين موضوع نهايي شود آن را به بانک مرکزي ارسال خواهند کرد و ما در پورتال ارزي لحاظ ميکنيم و بعد از آن براساس ليست اعلامي نسبت به تامين ارز اقدام ميکنيم.
/قانون