سردار احمدی مقدم: 7 سال است میگویم پلیس اقتصادی تشکیل شود
بروزرسانی
سردار اسماعيل احمدي مقدم با حضور در نوزدهمين نمايشگاه مطبوعات و خبرگزاريها در پاسخ به گزارش ميداني خبرگزاري مهر درباره افزايش سرقتهاي خرد و کمبود نيرو در کلانتريها در برخي از مناطق پايتخت گفت: تغيير الگوي زندگي، افزايش سفر، رشد و توسعه شهرها، نابرابريهاي اجتماعي و بسياري از عوامل ديگر موجب افزايش جرائم در جامعه مي شود.وي افزود: در آغاز طرح هدفمندي يارانه ها، صرف نظر از عوارض اقتصادي بلندمدت اين طرح در کوتاه مدت موجب کاهش جرائم خرد شد. چراکه سارقين خرد بيشتر در طبقه معتادها هستند و نياز مالي آنها کمتر شد. ولي وقتي نياز مالي آنها بيشتر مي شود به سمت سرقت روي مي آورند.
فرماندهي نيروي انتظامي کشور اظهار داشت: به طور کلي به ميزان توسعه و پيشرفت هر کشور نيازهاي امنيتي افزايش پيدا مي کند. به عنوان مثال منطقه بازار تهران ۲۰۰ هزار جمعيت (کسبه، بازاريان، کارگران و...) دارد ولي روزانه ۲ ميليون نفر در بازار تهران تردد مي کنند. اين افراد هم کالا همراه دارند و هم پول و محل مناسبي براي سارقان و جيب برها است. اين ناهمگوني عدم انسجام جمعيت است. وقتي سارقي را دستگير مي کنيم مي بينيم اين سارق اصلا از اهالي آن محل و شهر نيست و از شهر ديگري آمده است و جالب اينکه فرد سارق از منطقه اي آمده که آمار جرم در آن در حد صفر است و همه همديگر را مي شناسند. البته ما با يگان امداد و گشتهاي آگاهي مکانهايي مانند بازار تهران را تقويت مي کنيم.وي افزود: هم اکنون بيشترين تمرکز ناجا بر روي جرائم خشن و اجتماعي است چرا که اين جرائم احساس نا امني را در جامعه افزايش مي دهد. اينکه سارقان به سمت جرائم خرد روي آورده اند براي ما جدا از منفي بودن آمارها علامت مثبتي هم دارد چرا که نشان مي دهد در کنترل جرائم خشن موفق بوده ايم.
سردار احمدي مقدم گفت: در مثال ديگري به مشهد مقدس اشاره مي کنم. جمعيت اين شهر در روز تحويل سال يک مرتبه از سه ميليون به ۷ ميليون نفر افزايش مي يابد. يا اينکه جمعيت ايران ۷۵ ميليون است ولي از نگاه مسافرت نگاه کنيم شايد به ۱۵۰ ميليون برسد. در استان مازندران هم چنين است. نيروي انتظامي بر اساس جمعيت واقعي و ثابت شهر سازماندهي شده نه جمعيت شناور. اگر بخواهيم بر اساس روزهاي شلوغ سال سازماندهي کنيم بيش از يک و نيم برابر نيرو مي خواهيم.
فرماندهي ناجا به حادثه قتل در خيابان شهيد مدني اشاره کرد و گفت: ما به طور ميانگين روزانه ۶ قتل در کشور داريم ولي تنها قتل در خيابان شهيد مدني رسانه اي شد. پس چرا آن ۵ قتل ديگر رسانه اي نشد. البته رسانه اي شدن هم موجب شده تا پرونده ها با سرعت بيشتري پيگيري شود. اينکه صدها هزار نفر در برخي مناطق شلوغ تردد دارند و چند فقره سرقت هم روي مي دهد به منزله کوتاهي پليس نيست.
سردار احمدي مقدم در مورد اقدامات پليس درباره اخلاگران بازار ارز و سکه گفت: مسائل اقتصادي به عوامل رواني، سياسي و... بستگي دارد و افراد سوء استفاده گر در زماني که آب گل آلود است وارد مي شوند که در چنين مواردي ورود دستگاههاي امنيتي، قضايي و انتظامي لازم است ولي اقدام انفرادي هر کدام از دستگاهها آثار خوبي ندارد و همه اينها بايد در مجموعه اي واحد اقدام کنند. وقتي دولت نياز بازار را تعريف کرد اثر خوبي گذاشت.
فرماندهي نيروي انتظامي کشور در پاسخ به اينکه آيا همچنان بر تشکيل پليس اقتصادي پافشاري مي کنيد گفت: بنده هفت سال است که مي گويم بايد پليس اقتصادي تشکيل شود و ضرورت است. وقتي بحران پيش مي آيد همه ياد اين ضرورت مي افتند ولي وقتي اوضاع آرام شد فراموش مي کنند و حتي مقابله مي کنند تا تشکيل نشود. اصولا هر سازماني دنبال اين است که براي خودش دستگاه ناظر ايجاد نکند و اين نظارت گريزي يک اصل در بيشتر ادارات دولتي شده است.
/الف