نامه وزارت ارشاد به وزیر صنعت درباره سوءاستفاده برخی دلالان از وضعیت کاغذ/فقط دو کارخانه کاغذ فعال است
بروزرسانی
به گزارش خبرگزاري مهر، علي اسماعيلي سرپرست معاونت امور فرهنگي وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي که در جمع مديران اين معاونت سخن ميگفت، ضمن بيان اين مطلب گفت: سازمان مديريت و برنامهريزي کشور در نامهاي و طبق مصوبه شوراي اقتصاد (شوراي پول اعتبار فعلي) مصوبه اصلاح نظام پرداخت يارانه و قيمتگذاري کاغذ چاپ، تحرير و روزنامه را به وزارتخانههاي آموزش و پرورش، وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي، وزارت صنعت، معدن و تجارت (بازرگاني) ابلاغ کرده است.
اسماعيلي گفت: بر اساس اين مصوبه، وزارت بازرگاني (صنعت، معدن و تجارت)، مسئوليت تنظيم بازار کاغذ را بر عهده خواهد داشت و موظف است با اخذ گزارشهاي لازم نسبت به انجام وظايف نظارتي بر کنترل خود در اين حوزه اقدام کند.
وي افزود: با توجه به اينکه مسئوليت تنظيم بازار کاغذ بر عهده وزارت صنعت، معدن و تجارت است، ولي با اين حال وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي از ماههاي پاياني سال 90 که روند افزايش قيمت کاغذ در بازار شروع شد؛ اقداماتي در جهت رفع نگراني فعالان حوزه چاپ و نشر و مطبوعات انجام داده است که از جمله اين اقدامات ميتوان به مکاتبه با وزارت صنعت، معدن و تجارت، بانک مرکزي و همچنين تشکيل کارگروه ساماندهي کاغذ اشاره کرد.
اسماعيلي گفت: وزارت ارشاد در نامهاي به وزارت صنعت، معدن و تجارت درباره وضعيت نامناسب واردات کاغذ و سوء استفاده عدهاي از واردکنندگان از وضعيت موجود و همچنين روند رو به افزايش قيمت کاغذ در بازار و تأثير نامطلوب آن بر ميزان مطالعه در سطح جامعه و استفاده از ظرفيتهاي تشکلهاي صنفي حوزه نشر براي واردات اظهار نگراني کرده است.
وي افزود: معاونت امور فرهنگي با توجه به مشکلات کاغذ، کارگروه کاغذ را با هدف بررسي آسيبها و مشکلات پيش روي صنايع کاغذ داخلي و وارد کنندگان با حضور مديران وزارت صنعت، معدن و تجارت، تشکلهاي صنفي حوزه چاپ و نشر کتاب، نمايندگان وزارت کار، تعاون و رفاه اجتماعي و مديران صنايع کاغذ پارس تشکيل داده است.
وي افزود: در حال حاضر پنج کارخانه کاغذ در کشور وجود دارد که از اين تعداد دو کارخانه فعال هستند و متاسفانه به دليل نداشتن خمير کاغذ و به روز نشدن سيستمهاي توليد نمي توانند از تمام ظرفيت خود براي توليد کاغذ استفاده کنند.
سرپرست معاونت امور فرهنگي وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي گفت: ظرفيت توليد اسمي اين پنج کارخانه در صورت حمايت، بالغ بر 490 هزار تن کاغذ در سال خواهد بود و ميتوانند نصف انواع کاغذ مصرفي در داخل کشور را تامين کنند. لذا بايد با سرعت کارخانجات داخلي را فعال و به مرحله توليد برسانيم.