تسنيم/ در حالي که حدود يک ماه است از توقيف دو شناور ايراني در آبهاي کويت ميگذرد. حالخبرهايي ضد و نقيض از حبس خدمه و اتمام آب و غذا در شناورها مطرح است.
مديرعامل شرکت فروغ صنعت دريا راهبر شناورهاي توقيف شده ايراني در کويت، گفت: اين شناورهاي خدماتي پس از خروج از آبهاي کويت و با مدارک قانوني، توسط گارد ساحلي کويت از آبهاي بين المللي خليج فارس توقيف و به کويت برگردانده شدند.
وي افزور:اطلاعات کسب شده از فرماندهان اين شناورها حکايت از آن دارد که امکانات ضروري از جمله منابع آب ،غذا و سوخت اتمام يافته است ومسئولان کويتي در اين خصوص همکاري لازم را انجام نمي دهند. خدمه درشناورهاي خود محبوس شده و اجازه خروج ندارند.
وي بيان کرد: بر اساس قوانين جهاني دريا نوردي در چنين شرايطي، کشوري که شناور در آن توقيف شده ، بايد امکانات لازم را براي زنده ماندن خدمه شناور فراهم سازد.
به گفته وي شرکت ايراني مالک اين شناور را بر عهده دارد ، رايزني هايي را با مسئولان وزارت خارجه کشورمان در حال انجام دارد.
اين در حالي است که حق شناس معاون سازمان بنادر و کشتي راني با اشاره به توقيف شناور ايراني توسط کويت اظهار کرد بود: به دليل تحريم، تايدواتر شناور متعلق به خود را که ثبت ايران بوده تغيير ثبت داده و به نام کويت ميکند. اين يک تخلف بزرگ بوده چون تغيير ثبت شناور به نام ايران توسط سازمان بنادر و دريانوردي باطل نشده بود.
حقشناس ادامه داد: در واقع به لحاظ حقوقي تايدواتر مرتکب تخلف شده که در ادامه با پيگيريهاي انجام شده توسط شرکت، اين مشکل حل شده است.
وي افزوده بود: حدود يک ماه پيش اين شناور (بارج خدماتي) اقدام به خارج شدن از آبهاي کويت و حرکت به سمت ايران ميکند. اسناد خروج نيز تاييد شده اما زماني که شناور از آبهاي کويت خارج ميشود مجددا نهاد دريايي کويت اين شناور را به بندر بر ميگرداند.
وي با بيان اينکه هيچ مشکلي براي خدمه اين شناور پيش نيامده گفت: خدمه به هيچ عنوان در داخل شناور محبوس نشده و مشکل فني براي خروج آنها از شناور وجود ندارد.
بازار