ايسنا/ آژانس بينالمللي انرژي در گزارشي اعلام کرد عراق سومين فراهم کننده بزرگ نفت جديد در يک دهه آينده خواهد بود و توليدش را حدود ۳۰ درصد افزايش ميدهد.
آژانس بينالمللي انرژي پيشبيني کرد توليد نفت عراق با ادامه بازسازي صنعت اين کشور از دهها جنگ و تحريم، تا سال ۲۰۳۰ تقريباً به ۶ ميليون بشکه در روز رشد کرده و از کانادا به عنوان چهارمين توليدکننده بزرگ جهان سبقت ميگيرد. تنها توليد نفت آمريکا و برزيل در اين مدت از توليد عراق رشد بيشتري خواهد داشت.
با اين حال آژانس بينالمللي انرژي در گزارش خود خاطرنشان کرد که نرخ رشد توليد نفت عراق کندتر از اوايل دهه جاري خواهد بود زيرا اين کشور با رقابت براي سرمايه گذاري و تخصص خارجي روبروست و براي تزريق آب کافي براي حفظ فشار در ذخاير نفت خود با مشکل مواجه است. اين دورنما ضعيفتر از ارزيابي هفت سال پيش اين آژانس است که پيش بيني کرده بود عراق تا سال ۲۰۳۰ به ميزان ۷.۵ ميليون بشکه در روز نفت توليد ميکند.
در گزارش آژانس بينالمللي انرژي آمده است: پتانسيل عراق عظيم است اما مسير افزايش توليد نفت اين کشور بدون مانع نيست و موانع ياد شده ممکن است هزينهها را به ميزان قابل توجهي بالا برده و اجراي پروژههاي هيدروکربن را دشوارتر کند.
در حالي که شماري از شرکتهاي نفتي بينالمللي نظير بريتيش پتروليوم، اکسون موبيل و رويال داچ شل قراردادهايي را در دهه جاري براي توسعه ذخاير عراق امضا کردند اما نتايج متفاوتي حاصل شده است. شرکت شل به دليل نارضايتي از شرايط قرارداد، در سال ۲۰۱۷ تصميم گرفت ميدان نفتي مجنون را ترک کند.
بر اساس گزارش بلومبرگ، سرمايه گذاري در بخش نفت و گاز عراق از بيش از ۲۰ ميليارد دلار در سال ۲۰۱۴ به حدود ۱۲ ميليارد دلار در حال حاضر کاهش پيدا کرده است با اين حال کاهش هزينههاي پروژه تا حدودي تأثير سرمايه گذاري کمتر روي توليد را کمرنگ کرده است.
بازار