ايسنا/ مديرکل دامپزشکي استان زنجان گفت: دامداران مراقب تببرفکي باشند.
محمدباقر حاجکاظمي با تاکيد بر اينکه دامداران به منظور جلوگيري از ابتلاي دامهاي خود به بيماري تببرفکي، اصول و توصيههاي بهداشتي را جدي بگيرند، اظهار کرد: با توجه به احتمال شيوع بيماري تببرفکي بين جمعيت دامي در استان، همچنين به جهت کنترل هر چه بيشتر اين بيماري و نيز پيشگيري از آلودگي واحدهاي دامداري سنتي و صنعتي، لازم است موارد و نکات بهداشتي از جانب همه دامداران و تشکلهاي دامداري رعايت شود.
اين مسئول با اشاره به لزوم پرهيز از خريد و ورود دام جديد براي واحدهاي دامداري و يا دامپروري تا اطلاع ثانوي، ادامه داد: در وهله اول بايد در محل ورودي دامداري نسبت به آهکپاشي و يا احداث چاله ضدعفوني و پر کردن چاله با آهک و يا فرمالين ۵ درصد اقدام شود. همچنين همه وسايل نقليه بايد خارج از دامداري پارک شده و در صورت ورود وسايل نقليه ضروري از قبيل خودروي جمعآوري شير، چرخهاي خودرو کاملاً ضدعفوني شود.
وي با تاکيد بر جلوگيري از ورود افراد متفرقه به محوطه دامداري، افزود: اگر ورود افرادي از قبيل مأموران تلقيح مصنوعي، اکيپهاي واکسيناسيون دامپزشکي و غيره اجتنابناپذير است، افراد بايد از لباس و چکمه مخصوص همان دامداري استفاده کنند. همچنين ضروري است که در صورت بروز بيماري، ضمن جداسازي دامهاي مبتلا از دامهاي سالم با رعايت اصول بهداشتي، نسبت به ضدعفوني مناسب دامداري اقدام شود.
حاجکاظمي با بيان اينکه دفن بهداشتي لاشه دامهاي مبتلا به بيماري ضروري است، تصريح کرد: بايد از وارد آوردن استرس به دامها (از قبيل دادن آب سرد، پياده بردن دام در مسافتهاي طولاني، تغيير ناگهاني جيره، حمل و نقل نامناسب) خودداري شود.
وي ادامه داد: در واقع مهمترين و اساسيترين روش پيشگيري و کنترل بيماري تببرفکي، بهکارگيري اقدامات بهداشتي، قرنطينهاي و نيز مايهکوبي است و متأسفانه اين بيماري در صورت سرايت به دام، طي مدت کوتاهي همه گله را درگير کرده و خسارات قابل توجهي را وارد ميکند.
مديرکل دامپزشکي استان زنجان خاطرنشان کرد: دامداران به محض مشاهده علائم بيماري در دام با سامانه ۱۵۱۲ تماس بگيرند تا کارشناسان راهنماييهاي لازم را ارائه دهند.
بازار