ايسنا/ يک عضو کميسيون انرژي مجلس شوراي اسلامي از سفر گروهي از اعضاي اين کميسيون به کره جنوبي و ديدار و بحث با رئيس مجلس و نمايندگان مجلس کره جنوبي در خصوصي چگونگي غلبه بر تحريمها و حفظ روابط بين دو کشور خبر داد.
جلال ميرزايي در گفتوگو با ايسنا با اشاره به سفر گروهي از اعضاي کميسيون انرژي مجلس شوراي اسلامي به کره جنوبي بيان کرد: اين سفر به دعوت پارلمان کره جنوبي انجام شد. قبل از اين سفر رئيس کميسيون انرژي مجلس ديدارهايي با رئيس مجلس و وزير نفت و وزارت خارجه داشت تا مباحث مورد پيگيري در اين سفر مشخص شود.
وي در ادامه اظهار کرد: در کنار روابطي که دولتها با يکديگر برقرار ميکنند و مذاکرات و رفت و آمد ها برقرار است بايد از ظرفيتهاي پارلماني نيز استفاده کرد. در خيلي از کشورها از ديپلماسي پارلماني در کنار روابط دولتها براي تعميق روابط بين کشورها استفاده ميشود.
نماينده مردم ايلام در مجلس تصريح کرد: نمايندگان مجلس نماينده مردم هستند و از اين طريق ميتوانند با همتايان خود در ساير کشورها جلساتي برگزار کنند و موانعي که بر سر راه روابط کشورهاست از منظر مردمي بيان کنند و ارادهاي با بهره گيري از ظر فيت پارلماني براي برداشتن موانع و گسترش روابط بين کشورها شکل بگيرد.
ميرزايي در ادامه با اشاره به تشديد تحريمها و شرايط کنوني کشور بيان کرد: در شرايط امروز ما نياز داريم که با استفاده از ظرفيت پارلماني از طريق نمايندگان مردم سطح نگراني مردم و فشارهايي که به آنها وارد شده است را به ساير کشورها منعکس کنيم که اين عمل در راستاي منافع ملي است.
وي در ادامه تاکيد کرد: در اين سفر ديداري با رئيس کميسيون انرژي و تجارت و رئيس پارلمان کره جنوبي داشتيم. در ادامه نيز جلساتي با چندين شرکت خصوصي داشتيم.شرکتها علاقه مند هستند که همکاريهايي که تاکنون با ايران داشتند ادامه پيدا کند.
وي افزود: پيش از تحريمها نزديک به دو هزار شرکت کرهاي در بازار ايران در حوزههاي مختلف با ايران همکاري داشتند و بعد از خروج ترامپ از برجام اين مشارکت به شدت کاهش پيدا کرده است و اين نگراني وجود دارد که روابط اقتصادي دو کشور متوقف شود که هم به ضرر کره جنوبي و هم به ضرر کشور ما هست.
وي در پايان گفت: در خصوص چگونگي غلبه بر تحريمها در جلساتي که برگزار شد بحث شد. کره جنوبي نيز در شرايط فعلي اولويتهايي دارد و آنها علاقه مند هستند تا مانعي که بر سر راه روابط دو کشور ايجاد شده زودتر برطرف شود تا بتوانند با ايران همکاري داشته باشند. کرهاي ها نگاه مثبتي به ايران دارند و علاقه مند به همکاري بلند مدت با ايران هم در حوزه خريد نفت و گاز و هم در حوزه تجارت و فعاليتهاي اقتصادي هستند.
بازار