ايسنا/ طبق برنامهريزيهاي صورت گرفته از سوي وزارت نيرو، قبوض کاغذي برق بايد تا اوايل مهرماه کولهبار خود را از خانههاي مردم جمع کنند و پس از آن اطلاعات قبض مشترک توسط پيامک در اختيار وي قرار بگيرد. بنابراين مشترکين بايد تا اواسط شهريورماه نسبت به ثبت اطلاعات خود در سامانههاي معرفي شده اقدام کنند.
اواخر پاييز سال گذشته بود که محمدجواد آذري جهرمي- وزير فناوري ارتباطات و فناوري اطلاعات- از صرفهجويي ۱۴۴۰ ميليارد توماني در صورت حذف قبوض کاغذي آب، برق، گاز و تلفن خبر داد و گفت: با اين صرفهجويي ميتوان کارهاي بزرگي به نفع مردم انجام داد و ذهن مردم را بايد نسبت به هدر رفت اين منابع حساس کرد.
آمارها حاکي از آن است که ۳۵ ميليون کنتور برق، حدوداً همين تعداد کنتور آب و ۲۰ ميليون کنتور گاز وجود دارد و برآوردها نشان ميدهد ۱۴۴۰ ميليارد تومان براي قبوض خدماتي هزينه ميشود. در حالي که به گفته آذري جهرمي، ظرفيت کامل دولت الکترونيکي فراهم است که تمام اين قبوض را به صورت الکترونيکي صادر کند.
بر اساس طرح حذف قبوض کاغذي برق، به جاي اين قبوض اطلاعات مربوط به مصرف و صورتحساب برق مصرفي مشترکين به صورت الکترونيکي در اختيار آنها قرار ميگيرد. به گفته مسئولان، صدور قبوض کاغذي براي ۳۶ ميليون مشترک برق کشور از مهرماه امسال متوقف خواهد شد.
تشريح چهار روش حذف قبوض برقي
اما چهار روش بهمنظور دريافت شماره تلفن همراه مشترکان براي ارسال قبوض پيامکي در نظر گرفته شده است. در روش نخست، ماموران قرائت کنتور پس از مراجعه به منازل شماره تلفن همراه مشترک را دريافت و در سامانه ثبت خواهند کرد.
در روش دوم نيز سرشمارهاي اعلام شده است که مشترکان با ارسال شماره شناسه اشتراک خود، اطلاعاتشان در سامانه ثبت خواهد شد و پس از اين قبوض خود را به شکل پيامک دريافت خواهند کرد. در واقع همه مشترکان در سطح کشور ميتوانند با ارسال *۱* شناسه قبض # به سرشماره ۲۰۰۰۱۵۲۱ نسبت به ثبت شماره همراه خود در سامانه صدور قبض کشور اقدام کنند.
اين اقدام بايد با شماره همراهي انجام شود که مسئوليت پرداخت صورتحساب برق را برعهده دارد، يعني مالک، مستأجر و يا هر فرد ديگري که مسئوليت صورت حساب برق از سوي مالک به وي واگذار شده است. پس از آن راهنمايي لازم در قالب پيامک در اختيار مشترک قرار خواهد گرفت.
در روش سوم نيز مشترکان ميتوانند با مراجعه به سايت ۳۹ شرکت توزيع در سراسر کشور نسبت به ثبت اطلاعات خود اقدام کنند. همچنين اپليکيشني در سايتهاي ياد شده قرار گرفته که مشترکان ميتوانند با استفاده از آن علاوه بر دريافت قبوض الکترونيکي، تمامي خدمات پس از فروش را از طريق اين اپليکيشن دريافت کنند.
مستاجرها چه کنند؟
چنانچه فردي مالک خانه نيست و مستأجر است، بعد از آنکه از محل مورد نظر نقل مکان کرد، بايد شناسه قبض به همراه ستاره دو را به همان شماره پيامک کند تا فرآيند ارسال قبض آن شماره شناسه متوقف شود. سپس شناسه قبض منزل جديد خود به همراه ستاره يک را مجدد پيامک کند. اگر مشترکي چند قبض برق دارد ميتواند شناسه همه را به صورت جداگانه به همراه ستاره يک به شماره مذکور پيامک کند. در حال حاضر براي حدود يک ميليون مشترک که شماره همراه آنها موجود است، به صورت موازي هم قبض کاغذي و هم قبض به صورت پيامک ارسال ميشود.
جمع آوري اطلاعات ۲۵ ميليون مشترک
طبق آخرين اخبار که از سوي وزارت نيرو ارائه شده است، از ميان ۳۶ ميليون مشترک برق کشور تاکنون اطلاعات ۲۵ ميليون مشترک براي حذف قبوض کاغذي جمعآوري شده است و اين افراد قبوض خود را به صورت پيامکي دريافت ميکنند. بر اساس آخرين ارزيابي صورت گرفته تاکنون در مناطق مختلف کشور از جمله استانهاي سيستان و بلوچستان، فارس، کرمان و شهرستان مشهد تقريبا قبوض کاغذي برق به طور کامل حذف شده است.
پايتخت نشينان چه کنند؟
بر اساس اين گزارش، ۴۰ درصد از مشترکين برق تهران که تعداد آنها يک ميليون و ۷۰۰ هزار مشترک است، تاکنون شماره تلفن همراه خود را ثبت کردهاند و قبض آنها به زودي حذف خواهد شد. مديرعامل شرکت توزيع برق تهران بزرگ در آخرين نشست خبري خود از مشترکان تقاضا کرد: براي اينکه از ابتداي مهرماه با مشکل دريافت صورت حساب برق مواجه نشوند، حداقل تا پانزدهم شهريورماه نسبت به ارسال شماره همراه خود اقدام کنند.
مشترکين تهراني هم ميتوانند شناسه قبض خود را با ۱* به شماره ۱۰۰۰۱۵۲۱ ارسال کنند. همچنين ميتوانند با مراجعه به سايت TBTB.IR اطلاعات خود را ثبت کنند و يا زماني که مامورين اداره برق به منازل آنها براي قرائت کنتور مراجعه ميکنند، شماره همراه خود را در اختيار ماموران قرار دهند. بعد از جمعآوري قبوض کاغذي مشترکيني که نياز به قبوض فعلي دارند، ميتوانند به سايت شرکت توزيع برق تهران مراجعه کنند و با وارد کردن شناسه قبض اطلاعات خود را کاملا دريافت کنند. در پيامکي که به مشترکين ارسال ميشود، فقط ميزان ريال و تاريخ پرداخت اعلام خواهد شد.
بازار