ايرنا/ رمز ارزها که رييسجمهوري به کشورهاي اسلامي پيشنهاد استفاده از آنها را داده و مديرعامل بانک ملي نيز از آماده بودن بسترهاي راهاندازي آنها در کشور خبر ميدهد، از کارامدترين ابزارها براي مقابله با تحريمها و کاهش سلطه دلار در مبادلات بينالمللي به شمار ميروند.
قابل رصد نبودن ارزهاي ديجيتال باعث شده است که استفاده از اين نوع ارزهاي مجازي در شرايطي مانند تحريم، کارساز باشد.
به گزارش ايرنا، برخي کارشناسان پس از تشديد تحريمهاي آمريکا پيشنهاد دادهاند که استفاده از اين نوع ارزها براي مبادلات خارجي بيشتر مورد توجه قرار گيرد تا به اين وسيله با تحريمها مقابله شود.
سازوکار و فناوري مورد استفاده در رمزارزها و بلاکچين به گونهاي است که خارج از کنترل و نظارت بانک مرکزي آمريکا قرار داشته و تلاشهاي واشنگتن براي به حاشيه راندن و ممنوع کردن اين ارزهاي ديجيتال نيز تاکنون به نتيجه نرسيده است.
مهمترين نگراني آمريکا از اين بابت است که رشد استفاده از رمزها ميتواند سلطه دلار به عنوان ارز مسلط در مبادلات جهاني را به چالش کشانده و به تبع آن اقتدار سياسي آمريکا را زير سوال ببرد.
با توجه به اهميت رمزارزها براي مقابله با سلطه مالي آمريکا در اقتصاد جهاني، چندي پيش رييسجمهوري اسلامي ايران نيز پيشنهاد استفاده کشورهاي اسلامي از اين رمزارزها را مطرح کرد.
«حسن روحاني» اواخر آذر امسال در اجلاس کشورهاي اسلامي در مالزي، پيشنهاد استفاده از رمزارزها براي تبادل مالي ميان کشورهاي اسلامي را مطرح کرد که مورد استقبال قرار گرفت.
بر اين اساس، «ماهاتير محمد» نخست وزير مالزي موافقت خود را با طرح رييسجمهوري ايران در اجلاس سران کوالالامپور ۲۰۱۹ مبني بر ايجاد تاسيس «بازار مشترک کشورهاي اسلامي در حوزه اقتصاد ديجيتال» و همکاري و تبادل تجربيات در زمينه رمزارزها اعلام کرد.
رمز ارز بومي آماده راهاندازي است
مديرعامل بانک ملي در گفت وگو با خبرنگار اقتصادي ايرنا درباره ايجاد رمزارز ملي براي مقابله با تحريمها، اظهار داشت: اکنون براي صادرات و واردات، نياز به جابجايي و انتقال پول از طريق شبکه بانکي است، اما زماني که بلاکچين و رمز ارز مورد استفاده قرار گيرد، ديگر اين مشکلات و دردسرها وجود نخواهد داشت و ميتوان بخشي از مشکلات دوران تحريم را از اين طريق رفع کرد.
«محمدرضا حسينزاده» درباره پيشنهاد ريس جمهوري به کشورهاي اسلامي براي راهاندازي رمز ارز مشترک و نقش آن در دور زدن تحريم گفت: براي همکاري با ساير کشورها نياز به توافق دولتها با يکديگر است که اگر اين توافق ها انجام شود، در داخل کشور محدوديت و مشکلي نداريم و با سرعت ميتوانيم آن را آغاز کنيم.
وي خاطر نشان کرد: در صورت راهاندازي اين رمزارزها به شکل توافق با ساير کشورها، به راحتي ميتوان تبادل مالي انجام داد.
حسينزاده با بيان اينکه بسترهاي لازم در کشور آماده است، اضافه کرد: در کشور ما دانش فني خوبي وجود دارد و چهار بانک با مشارکت يکديگر طرح رمز ارز ملي ققنوس را طراحي کردهاند.
وي اظهار داشت: تقريبا همه کارها آماده شده، اما براي آغاز فعاليت آن نياز به قوانين و دستورالعملهاي لازم است که بايد توسط بانک مرکزي صادر شود.
حسينزاده درباره توسعه بانکداري الکترونيک و فناوريهاي جديد گفت: طرح «فينادات» براي حمايت از استارتاپهاي مورد نياز شبکه بانکي اجرا شده که از طريق آن در طرحهاي مورد نياز سرمايهگذاري ميشود.
وي ادامه داد: همچنين قراردادهايي با صندوق نوآوري و شکوفايي امضا شده تا استارتاپهايي که نياز به حمايت مالي دارند، مورد حمايت قرار گيرند.
بازار