باشگاه خبرنگاران/ طرح اخذ ماليات از خانههاي خالي و افزايش عرضه مسکن از تسهيلات اجاره به مستأجران مؤثرتر خواهد بود.
محمد اسلامي وزير راه و شهرسازي با بيان اينکه بازار مسکن از رکود خارج شده و طبق آمارها و گزارشات ارائه شده از سوي مرکز آمار و دفتر اقتصاد و برنامهريزي مسکن وزارت راه و شهرسازي هماکنون هيچ رکودي در بازار مسکن وجود ندارد و با توجه به افزايش توليدات، اين بازار رونق گرفته است، بيان کرد: بازار مسکن تابع مؤلفههاي مختلفي است و ما ثابت قدم به دنبال توليد مسکن هستيم.
وزير راه و شهرسازي با اشاره به اينکه برنامههاي وزارت راه و شهرسازي در حوزه مسکن هيچ تغييري نکرده است، گفت: برنامه توليد مسکن در حال شکلگيري است و اميدواريم بتوان با شتاب بيشتر توليد مسکن را ادامه داد، البته هدف ما شتاب بخشي در جريان توليد مسکن است.
او يادآور شد: قيمت مسکن تابع مؤلفههاي مختلف اقتصادي است و تنها تابع بخش توليد و عرضه مسکن نيست، اما ما سعي کردهايم با حمايت از توليد مسکن ثباتي را در قيمتها ايجاد کنيم.
وام مسکن اضافي نمي دهيم
اسلامي بيان کرد: اوراق گواهي حق تقدم به هر متقاضي پرداخت نميشود و ما وام اضافه نميدهيم بلکه سعي کردهايم سرمايه در گردش را وارد صندوق تأمين مسکن کنيم.
وزير راه و شهرسازي به طرح اخذ ماليات از خانههاي خالي اشاره کرد و گفت: وزارت راه و شهرسازي براي سامانه اخذ ماليات از خانههاي خالي مظلوم واقع شد و طرحي که در اين رابطه ارائه شده است هيچ يک ازگزينه هاي آن در اختيار ما نيست.
وزارت راه و شهرسازي چگونه خانه هاي خالي را شناسايي مي کند؟
او با اشاره به اينکه چندين سال بر سر طرح اخذ ماليات از خانههاي خالي نامه نگاري و پيگيريهاي مستمري مبني بر آن که هيچ يک از اين گزينه ها در اختيار ما نيست انجام شد، افزود: پس از پيگيريهاي بسيار زياد، وزارت راه و شهرسازي تصميم گرفت سامانهاي طراحي کند که به صورت ديتا ماينينگ از بانکهاي اطلاعاتي، اطلاعات مربوط به پروانه ساختماني، پايان کار و ... اطلاعات مورد نياز خود را تهيه کند.
اسلامي يادآور شد: وزارت راه و شهرسازي از طريق اين ديتا ماينينگ ميتواند اطلاعات مورد نياز را به دست آورد و از طريق آن خانههاي خالي را شناسايي کند و ما اميدواريم اين سامانه را بتوانيم تا پايان سال راهاندازي کنيم و به سازمان امور مالياتي تحويل دهيم.
وزير راه و شهرسازي درباره وام اجاره هم گفت: طرح پرداخت تسهيلات به مستأجران از سوي وزارت امور اقتصادي و دارايي پيشنهاد شد و ما نيز نقطه نظرات مربوط به اين طرح را ارائه کردهايم که در شوراي هماهنگي اقتصاد بايد مطرح شود.
او توضيح داد: هدف از پرداخت اين تسهيلات توانمند کردن مستأجران براي پرداخت رهن و اجاره است.
اسلامي يادآور شد: با طراحي سامانه جامع املاک و اسکان و اخذ ماليات از خانههاي خالي، ميتوانيم سرعت عرضه واحدهاي مسکوني را بيشتر کنيم که اين اقدام به نظر من مؤثرتر از پرداخت تسهيلات به مستأجران خواهد بود.
او در پاسخ به اين سوال که آيا طرح وزارت اقتصاد مبني بر تسهيلات صندوق رهن و اجاره موثر واقع خواهد شد؟ گفت: من هنوز اين طرح را نخواندهام و نميتوانم در رابطه با آن اظهار نظر کنم.
آخرين جزئيات بازآفريني شهري و احياي بافت فرسوده در تهران
وزير راه و شهرسازي همچنين درباره آخرين وضعيت طرحهاي بازآفريني شهري و تسهيلات آن هم گفت: تمامي اراضي در بافتهاي فرسوده شناسايي شده و بخشي از اراضي هم در اين زمينه خريداري شده است؛ هماکنون مسير در طرح بازآفريني شهري هموارتر شده و با توجه به اقداماتي که در اين حوزه صورت گرفته است اجراي آن بر ريل افتاده است.
او بيان کرد: تسهيلاتي که در بافتهاي فرسوده اختصاص مييابد با نرخ سود ۱۸ درصد است که ۹ درصد از آن را دولت پرداخت ميکند و ۹ درصد ديگر آن هم توسط متقاضي پرداخت ميشود، البته نوسازي واحدهاي مسکوني در اين مناطق با پروانه ساختماني رايگان انجام مي شود.
وزير راه و شهرسازي افزود: سرانههاي زندگي در محلات بافتهاي فرسوده به صورت کامل وجود دارد و اين خود يکي از مهمترين مزيتها در اجراي اين طرح است.
پايان بافت فرسوده کردستان تا سال ۱۴۰۰
اسلامي توضيح داد: در کردستان نوسازي و بازآفريني شهري به صورت ويژه در حال اجراست و تا سال ۱۴۰۰ هيچکدام از محلات در اين استان جزء بافتهاي فرسوده به شمار نميروند.
او درباره طرح اقدام ملي مسکن در پرديس و پرند نيز گفت: ظرفيتهاي ويژهاي براي طرح اقدام ملي مسکن در نظر گرفتهايم و در دور دوم هم اين ظرفيتها در شهرهاي جديد استان تهران افزايش خواهد يافت.
وزير راه و شهرسازي در پايان درباره وضعيت راههاي مناطق سيل زده استان سيستان و بلوچستان گفت: از راهداريهاي استانهاي گوناگون براي ايجاد عبوري امن و آسان اقدام کردهايم و با تصويب مصوبات دولت و تخصيص منابع مالي بازسازي اين مسيرهاي مواصلاتي در استان را پيوسته ادامه خواهيم داد.
بازار