ايسنا/ سازمان بينالمللي حمل و نقل هوايي ياتا به تازگي با انتشار گزارشي برآورد کرده است که ايرلاينهاي اروپايي در سال ۲۰۲۰ بالغ بر ۷۶ ميليارد دلار از درآمدزايي خود را از دست خواهند داد.
تازه ترين گزارشي که از سوي سازمان بين المللي حمل و نقل هوايي ياتا (IATA) به نقل از گاردين منتشر شده است، نشان ميدهد که افت شديد تقاضا براي سفرهاي هوايي، تعطيلي فرودگاهها و بسته شدن مرزهاي هوايي در بسياري از کشورهاي جهان که همگي ناشي از شيوع و همه گيري ويروس خطرناک و مرگبار کرونا بوجود آمده است، موجب خواهد شد ايرلاين هاي اروپايي بالغ بر ۷۶ ميليارد دلار از درآمد زايي هاي حاصل از پروازهاي مسافري خود در سال جاري ميلادي را از دست بدهند.
اين در حاليست که اين سازمان پيشتر برآورد و اعلام کرده بود که در صورت تداوم و ويروس کرونا در دو تا سه ماه آينده شرکتهاي هواپيمايي بسيار بيشتري به مرحله ورشکستگي و فروپاشي خواهند رسيد.
همزمان با شيوع گسترده ويروس کرونا در کشورهاي مختلف جهان، بسياري از ايرلاين ها به منظور جلوگيري از انتشار بيشترين ويروس و همچنين حفظ سلامت و بهداشت جامعه، پروازهاي خود به مناطق گستردهاي از جهان که هم اکنون با کرونا به شدت درگيرند، را تا اطلاع ثانوي لغو کرده و به حالت تعليق درآورده اند. همين لغو پروازها موجب شده که شرکتهاي هواپيمايي ضرر و زيان هاي مالي گستردهاي را متحمل شوند و بسياري از خطوط هوايي پرتردد و درآمدزايي آنها به حالت غيرفعال تغيير حالت دهد. بسياري از هواپيماها نيز هم اکنون در فرودگاه هاي بزرگ و پر تردد جهان زمين گير شده اند.
همه اين مسائل موجب شده که بسياري از کارشناسان و تحليلگران فعال در حوزه هوانوردي، صدمات وارده از سوي شيوع ويروس کرونا بر صنعت هوانوردي و گردشگري را به حادثه تروريستي ۱۱ سپتامبر به برجهاي دوقلوي ايالات متحده آمريکا تشبيه کنند که البته به عقيده آنها آسيب هاي اين ويروس خطرناک به مراتب بسيار بيشتر و گسترده تر خواهد بود به گونهاي که انتظار ميرود شيوع کرونا در جهان عنوان بزرگترين کابوس براي ايرلاينها را به خود اختصاص دهد.
پيشتر کارشناسان سازمان هوانوردي بين المللي غيرنظامي ايکائو (ICAO) با انتشار گزارشي مفصل در خصوص ضرر و زيان هاي مالي گسترده شرکت هاي هواپيمايي در سراسر جهان تحت تاثير شروع ويروس کرونا به شدت ابراز نگراني کرده بودند.
ياتا نيز در برآوردهاي قبلي خود اعلام کرده بود که کاهش تردد، تعليق و لغو پروازها موجب خواهد شد که حجم ترافيک هوايي جهان در سال جاري ميلادي با يک کاهش ۴.۷ درصدي روبرو شود که اين بيشترين ميزان از بحران هاي مالي در سالهاي ۲۰۰۸ و ۲۰۰۹ ميلادي به شمار مي رود. اين در حاليست که هنوز تبعات منفي اين کاهش حجم ترافيک هوايي در جهان بر روي ميزان سوددهي و درآمدزايي ايرلاين ها هنوز معلوم و مشخص نشده است.
لينک
بازار