تجارت نيوز/ شرکت بازرگاني دولتي ايران در اطلاعيهاي قيمت فروش هرکيلوگرم شکر سفيد درب کارخانه تصفيهکننده شکر در مرکز کشور را با ۱۰ درصد سود ۶۶ هزار و ۹۰۸ ريال اعلام کرد.
شرکت بازرگاني دولتي ايران در اين اطلاعيه قيمت شکر وارداتي با ارز نيمايي (خريد ۱۵ اسفندماه ۹۸) و جزئيات قيمتي خريدهاي فعلي (دوم ارديبهشت ماه ۹۹) و محاسبات قيمت تمام شده شکر را که توسط انجمن صنايع قند و شکر ايران محاسبه شده تشريح کرد.
جزئيات محاسباتي قيمت شکر وارداتي با ارز نيمايي که در اسفندماه سال قبل وارد و اکنون در بازار شکر در حال مبادله است به اين شرح است:
ارزش شکر خام در بنادر کشور با قيمت ۴۹ هزار و ۹۹۳ ريال، هزينه گمرکي ، انبارداري و بارگيري چهار هزارو ۵۹۲ ريال، هزينه هايعمليات بانکي و ثبت سفارش، مجوزهاي بهداشتي، دستمزد تصفيه ۶ هزار و ۲۴۱ ريال، قيمت تمام شده هرکيلوگرم ۶۰ هزار و ۸۲۶ ريال، قيمت فروش هرکيلوگرم شکر سفيد درب کارخانه تصفيهکننده شکر در مرکز کشور با ۱۰ درصد سود ۶۶ هزار و ۹۰۸ ريال است.
مقدار ۱۲۳ هزار تن شکر از ابتداي سال ۱۳۹۹ وارد کشور و پس از ترخيص براي تصفيه به کارخانجات حمل شده است و درب کارخانجات تصفيه شکر با قيمت ۶ هزار و ۲۰۰ تا ۶ هزار و ۳۰۰ تومان عرضه ميشود.
برآورد قيمتهاي شکر سفيد حاصل از شکر خام وارداتي با ارز نيمايي در تاريخ دوم ارديبهشت ۱۳۹۹ با لحاظ کاهش قيمتهاي جهاني ارزش شکر خام در بنادر کشور ۳۹ هزار و ۲۵۶ ريال، هزينههاي گمرکي، انبارداري، ترخيص و بارگيري چهار هزار و ۴۱ ريال، هزينههاي عمليات بانکي و ثبت سفارش، مجوزهاي بهداشتي، دستمزد تصفيه و ضايعات پنج هزارو ۶۵۲ ريال، قيمت تمام شده هرکيلوگرم درب کارخانه ۴۸ هزار و ۹۴۹ ريال، قيمت فروش هرکيلوگرم شکر سفيد درب کارخانه تصفيهکننده شکر در مرکز کشور با ۱۰ درصد سود ۵۳ هزار و ۸۴۴ ريال است.
طبق آمارها به دليل کاهش قيمتهاي جهاني، قيمت خريدهاي فعلي حدود ۲۰ درصد کاهش خواهد داشت که در صورت ثبات اين قيمت جهاني و انجام واردات و حمل به کارخاجات تصفيهکننده، شکر استحصالي عرضه شده به بازار، به قيمتهاي فوق خواهد بود.
لازم به ذکر است در سال ۱۳۹۸ شکر خام وارداتي توسط بخش خصوصي که به طور عمده کارخانجات توليد قند و شکر بودند، با ارز ۴۲۰۰ توماني وارد کشور شد و با مجوزهاي ادارهکل توزيع و فروش اين شرکت و حوالههاي صادره توسط انجمن صنفي کارخانجات قند و شکر در سطح کشور با قيمت چهار هزار و ۵۰ تومان عرضه شده است که نتيجه آن ثبات بازار اين کالا بود.
در حال حاضر و براي ماه مبارک رمضان از محل ذخاير شرکت بازرگاني دولتي ايران براي بخش خانوار بر اساس قيمتهاي ابلاغي سازمان حمايت از مصرفکنندگان و توليدکنندگان از طريق سازمانهاي بازرگاني استانها عرضه ميشود.
بازار