تجارت نيوز/ برخي از شرکتهاي بورسي که به دليل نوسان ۵۰ درصدي قيمت متوقف شده بودند، با انتشار گزارش حاصل از برگزاري کنفرانس اطلاعرساني آماده بازگشايي مجدد شدند.
بر اساس قانون، رشد ۵۰ درصدي قيمت هر سهم در ۱۵ روز معاملاتي متوالي منجر به متوقف شدن سهم شده و شرکت بايد با برگزاري يک کنفرانس اطلاعرساني به ابهامات و پرسشهاي موجود در خصوص نماد خود پاسخ دهد تا مشکلي براي بازگشايي مجدد نداشته باشد. در همين رابطه امروز بسياري از نمادها اطلاعات حاصل از برگزاري کنفرانس اطلاعرساني خود را در وبسايت کدال منتشر کردند که در اين گزارش به بررسي آنها ميپردازيم.
شرکت سايپا آذين (خاذين) نخستين شرکتي بود که اطلاعات برگزاري کنفرانس خود را در وبسايت کدال بارگذاري کرد و طي آن اعلام کرد آخرين اطلاعات مالي شرکت مربوط به دوره ۹ ماهه منتهي به ۳۰ آذر ۹۸ و آخرين اطلاعات آماري شرکت در امور توليد و فروش مربوط به دوره يکماهه منتهي به ۳۱ فروردين ۹۹ بوده است و تغييرات قيمت در سهام اين شرکت متاثر از عرضه و تقاضاي فعالان بازار است.
شرکت معدني و صنعتي گلگهر (کگهر) نيز در اطلاعيهاي به پرسشهاي مطرحشده در سامانه تدان پاسخ داده است. بر اين اساس، اين شرکت در سالهاي ۱۳۹۹ و ۱۴۰۰ هيچ گونه صادارت کنسانتره و گندله نخواهد داشت ولي برخي از شرکتهاي فرعي زيرمجموعه اين شرکت اقدام به صادرات شمش مازاد بر نياز کشور خواهند کرد.
همچنين کليه ماشينآلات خطوط توليد فعلي شرکت و قطعات و لوازم يدکي آنها به مدت حداقل يکسال تامين شده است. ضمن اينکه نرخ ارز واردات نيز در حال حاضر براي هر يورو ۱۵ هزار و ۵۱۹ تومان و براي هر دلار ۱۳ هزار و ۹۶۵ تومان لحاظ شده است. همچنين نرخ فروش صادراتي کنسانتره و گندله اين شرکت در سال ۱۳۹۸ به ترتيب ۶۳ دلار و ۹۹ دلار به ازاي هر تن به روش FOBبوده است. کگهر براي سال ۹۹ پيشبيني کرده است که نرخ کنسانتره بين ۱٫۵ تا ۲٫۵ درصد نسبت به سال ۹۸ افزايش يابد.
شرکت گروه گسترش نفت و گاز پارسيان (پارسان) نيز در گزارش شفافسازي خود در خصوص تسهيلات ارزي پروژه فاز ۲ پتروشيمي کرمانشاه اعلام کرد که موافقت صندوق توسعه ملي ايران با تسهيلات سرمايه ثابت طرح توسعه فاز دوم شرکت پتروشيمي کرمانشاه به مبلغ ۲۸۷ ميليون دلار توسط بانک توسعه صادرات اعلام شده ولي هنوز اين تسهيلات استفاده نشده است.
شرکت عمران و توسعه فارس (ثفارس) نيز اعلام کرده که تغييري در وضعيت مالي و عملکرد شرکت در مقايسه با گزارش صورتهاي ملي و گزارش تفسيري مديريت دوره ۶ ماهه منتهي به ۲۹ اسفند ۹۸ رخ نداده و نوسانات قيمت ناشي از عرضه و تقاضا و تغييرات مثبت روند بازار سرمايه صورت گرفته است. ضمن اينکه اين شرکت هرگونه اطلاعات مطروحه در فضاي مجازي افزايش سرمايه را کذب دانسته و توجه سهامداران را به گزارشهاي ارسالي اين شرکت در سامانه کدال معطوف کرده است.
شرکت کشتيراني خزر (حخزر) نيز طي اطلاعيهاي نوسانات قيمت را ناشي از روند طبيعي عرضه و تقاضا در بازار سهام دانسته واعلام کرده عملکرد مالي اين شرکت در مقايسه با آخرين گزارشهاي ارسال شده در کدال تغيير مهمي نکرده است.
بانک پاسارگاد (وپاسار) در گزارش شفافسازي خود ميزان مالکيت خود در شرکت سرمايهگذاري پارس آريان را حدود ۱۲ درصد و مالکيت شرکت سرمايهگذاري پارس آريان را در اين شرکت ۱۰ درصد اعلام کرد. اين شرکت همچنين خبر داد که درخواست مالکيت ۳۳ درصدي پارسآريان در بانک پاسارگاد توسط بانک مرکزي در حال بررسي است.
همچنين بر اساس اين اطلاعيه، فرايند افزايش سرمايه اين شرکت از محل مازاد تجديد ارزيابي داراييهاي اين بانک در مرحله کارشناسي رسمي و ارزيابي و بررسي اوليه بوده و هنوز به پايان نرسيده است. بر اساس اين گزارش، بدهي ارزي بانک پاسارگاد تا پايان سال ۱۳۹۸، مبلغ ۲٫۶ ميليارد يوآن بوده است.
همچنين
شرکت ماشين سازي اراک ( فاراک) نيز دليل نوسان قيمت ۵۰ درصدي خود را عرضه و تقاضاي بازار اعلام کرده و گفته است که هيچ برنامه خارج از اطلاعيههاي کدال در دستور کار اين شرکت قرار ندارد.
بازار