آخرين خبر/ بر اساس مصوبه هيات دولت قيمت برق امسال نيز مانند سال گذشته تنها هفت درصد افزوده شد اما نرخ برق مشترکاني که بيش از الگو مصرف کنند، ۱۶ درصد ديگر نيز اضافه ميشود که اين مصوبه هيات دولت از ابتداي ارديبهشت ماه به اجرا در آمده است.
با افزايش اعمال شده در قبوض برق متوسط پرداخت در سال جاري بين ۱۳ هزار ۳۰۰ تا ۱۵ هزار و ۳۰۰ تومان براورد شده و اين در حالي است که متوسط پرداخت قبوض برق در سال 1398 ماهانه ۱۲ هزار و ۵۰۰ تومان بوده است.
در اين رابطه
مصطفي رجبي مشهدي، سخنگوي صنعت برق کشور به ايسنا گفت: افزايش هفت درصدي تعرفه برق موضوعي است که سال گذشته از سوي هيات دولت تصويب شد.
وي از پرداخت ۱۰۶ ميليارد پاداش به مشترکان خانگي خوش مصرف برق در سال گذشته خبر داد و گفت: اجراي مصوبه دولت درباره تعرفههاي تشويقي، ويژه مشترکان خوش مصرف خانگي، امسال نيز تداوم خواهد يافت.
رجبي مشهدي با بيان اين که در سال 1398 تجربه موفقي در نحوه اعمال تعرفههاي تشويقي برق به دست آمد، اضافه کرد: در سال گذشته براساس مصوبه دولت، تعرفههاي تشويقي که براي اصلاح مدل مصرف مشترکان خانگي تدوين شده بود، نتايج بسيار خوبي داشت.
وي در اين زمينه با بيان اين که سال گذشته ۲۴ ميليون مشترک خانگي الگوي مصرف را رعايت و تنها مشمول هفت درصد افزايش بهاي مصرف برق شدند، تصريح کرد: با اين حال ۵ ميليون مشترک نيز بودند که مصارف آنها بيش از الگوهاي تعيين شده قرار داشت و در رده مشترکان پرمصرف قرار گرفتند.
سخنگوي صنعت برق با بيان اينکه براساس مصوبه دولت و با هدف ايجاد انگيزه براي کاهش مصرف، به تعرفه برق اين دسته از مشترکان پرمصرف، ۱۶ درصد ديگر اضافه شد، اظهار کرد: در عين حال گروهي از مشترکان علاوه بر رعايت الگوي مصرف، در دوره تابستان، نسبت به کاهش مصرف برق خود نيز اقدام کرده بودند.
رجبي با بيان اينکه سال گذشته ۸ ميليون مشترک خانگي نه تنها الگوهاي تعيين شده را رعايت کردند، بلکه در فصل تابستان، مصرف برق خود را کاهش دادند، گفت: با توجه به تجربه موفق سال گذشته، مصوبه دولت امسال نيز اجرايي خواهد شد و مشترکاني که الگوي تعيين شده را رعايت کنند تنها مشمول هفت درصد افزايش تعرفه خواهند شد و به بهاي برق مشترکان پرمصرف ۱۶ درصد ديگر نيز اضافه مي شود.
در همين رابطه
بابک باقري، دبير سنديکاي برق نيز گفت: افزايش قيمت برق به صورت سالانه اعمال و امسال نيز بهاي برق پرمصرفها با ۱۶ درصد افزايش محاسبه ميشود.
به گزارش تسنيم؛ باقري با اشاره به افزايش 7 درصدي قيمت برق بصورت عمومي افزود: اين افزايش قيمت طبق قانون هدفمندي يارانهها بصورت سالانه انجام خواهد شد.
وي با بيان اينکه بطور عمومي دولت در بودجه سنواتي خود اين ميزان درآمد را محاسبه ميکند، گفت: طبق قانون هدفمندي يارانهها همه انواع حاملهاي انرژي بايد در مدت 5 سال به قيمت واقعي خود برسد که البته عملياتي نشده است.
دبير سنديکاي برق ادامه داد: بدهيهاي وزارت نيرو به فعالان صنعت برق هم اکنون 22 تا 23 هزار ميليارد تومان است که اين بدهي در حال افزايش است.
باقري با بيان اينکه هزينه تمام شده برق به ازاي هر کيلووات ساعت براي وزارت نيرو بيش از 120 تومان و هزينه دريافتي از مردم 70 تومان است، افزود: وزارت نيرو با کمبود منابع و بدهيهاي قابل توجهي روبروست که اين شرايط مانع از سرمايه گذاريهاي جديد و اجراي طرح جديد در صنعت برق است.
وي با اشاره به اينکه اين افزايش قيمتها سهم کوچکي در رفع کمبود منابع وزارت نيرو دارد، ادامه داد: در قبض صادر شده از سوي وزارت نيرو مواردي مانند عوارض و آبونمان نيز وجود دارد که اين بخشها نيز طبق قانون سالانه اضافه ميشود.
آمارهاي صنعت برق نشانگر آن است که حدود ۸۵ درصد از مشترکان خانگي در رده مشترکاني هستند که براساس الگوهاي تعيين شده برق مصرف مي کنند و صرفا مشمول هفت درصد افزايش بهاي برق مصرفي خواهند شد.
مشترکان پرمصرف نيز ميتوانند با رعايت راهکارهاي سادهاي که توسط شرکتهاي برق اعلام مي شود، مصرف برق خود را کاهش و در رده مشترکان خوش مصرف قرار گيرند و حتي از پاداش همکاري نيز بهره مند شوند.
از جمله راهکارهاي ساده کاهش مصرف مي توان به تنظيم درجه کولرهاي گازي در دماي ۲۴ تا ۲۵ درجه، استفاده از دور کند کولرهاي آبي، بهره گيري از نور طبيعي و خاموش کردن لامپ هاي اضافي در طي روز اشاره کرد.
بازار