آخرين خبر/ سهام عدالت اين روزها به مسئله پر سر و صداي فضاي اقتصادي کشور بدل شده است. از يکسو بحث آزادسازي و فروش اين سهام و از سوي ديگر ماجراي رسيدگي مجلس به وضعيت جاماندگان در محافل رسانهاي مطرح ميشود. ماجرايي که البته سخنگوي ستاد سهام عدالت در اين خصوص عنوان کرد که فعلاً هيچ طرحي براي تخصيص سهام عدالت جديد به جاماندگان وجود ندارد.
جزئيات طرح ۲ فوريتي مجلس براي جاماندگان سهام عدالت/تعيين تکليف جاماندگان تا يک ماه آينده
محمدرضا پور ابراهيمي نماينده مردم کرمان در مجلس شوراي اسلامي در گفت وگو با تسنيم، از تدوين طرح دو فوريتي درباره جاماندگان دريافت کننده سهام عدالت در مجلس خبر داد و گفت: اين طرح اعلام وصول شده و پس از تشکيل کميسيونها به کميسيون مربوطه براي بررسي بيشتر ارجاع خواهد شد.
وي با بيان اينکه اين طرح داراي 8 بند و چند تبصره است، ادامه داد: البته اين طرح در 2 بخش، ساماندهي وضعيت موجود دارندگان سهام عدالت و ساماندهي افرادي که از دريافت اين سهام جاماندهاند، تدوين شده است.
نماينده کرمان در مجلس با تاکيد براينکه بايد ساماندهي درباره سهام عدالت در مجلس انجام شود، افزود: از طريق اين اقدام مجلس هم مشکلات بازار سرمايه کاهش پيدا مي کند و هم واگذاريها بهتر انجام مي شود.
پورابراهيمي با اعلام اينکه براي افرادي که از دريافت سهام عدالت در سال 85 جاماندهاند و يا پس از آن مشمول دريافت شدهاند بندهايي آورده شده است، اضافه کرد: در اين طرح پيش بيني شده است از 50 درصد سهام دولت و يا واگذاري شرکتهاي جديد به مشمولان سهام عدالت داده شود.
وي تصريح کرد: سعي خواهيم کرد تا يک ماه آينده افرادي که از دريافت سهام عدالت جاماندهاند را در مجلس تعيين تکليف کنيم.
سخنگوي ستاد سهام عدالت: فعلاً هيچ طرحي براي تخصيص سهام عدالت جديد به جاماندگان وجود ندارد
در همين رابطه اما حسين فهيمي، سخنگوي ستاد آزادسازي سهام عدالت در گفتگو با تسنيم با بيان اينکه، در شرايط فعلي هيچ طرح و برنامهاي براي تخصيص سهام عدالت جديد به جاماندگان وجود ندارد تاکيد کرد، هنوز هيچ طرح و برنامهاي براي واگذاري جديد سهام عدالت به افرادي که به هر نحو از دريافت اين سهام جاماندهاند وجود ندارد.
وي افزود: آنچه که در ارکان بازار سرمايه و شرکت سپرده گذاري مرکزي انجام ميشود اجراي طرح آزادسازي سهام عدالت موجود براي مشمولان فعلي است و براي کساني که ثبت نام نکردهاند هيچ واگذاري جديدي پيش بيني نشده است.
سخنگوي ستاد آزادسازي سهام عدالت گفت: واگذاري سهام عدالت جديد در صلاحيت ارکان بازار سرمايه نيست و بايستي براي اين موضوع در سطح دولت و مجلس تصميم گيري شود.
فهيمي تاکيد کرد، البته اين موضوع منوط به وجود هر نوع دارايي براي توزيع بين افرادي است که از دريافت سهام عدالت جا ماندهاند.
فرصت دولت براي مديريت مستقيم سهام عدالت
حسين فهيمي، سخنگوي طرح آزادسازي سهام عدالت در گفتوگو با ايسنا همچنين از ادامه فرصت مشمولان سهام عدالت براي انتخاب مديريت مستقيم سهام عدالت خبر داد و افزود: فرآيند انتخاب مديريت مستقيم سهام عدالت براي مشمولان فعلا تا جمعه ادامه دارد و پس از آن اعلام خواهد شد اين زمان تمديد ميشود يا خير. بنابراين مشمولان فرصت دارند تا جمعه با مراجعه به درگاه اينترنتي www.samanese.ir روش مديريت مستقيم را براي سهام عدالت خود انتخاب کنند. در غير اين صورت روش غيرمستقيم براي آنها انتخاب خواهد شد.
به گفته وي بيش از ۱۶ ميليون و ۲۰۰ هزار نفر تا کنون روش مستقيم را براي مديريت سهام عدالت خود انتخاب کردند.
سخنگوي طرح آزادسازي سهام عدالت در ادامه درمورد اختلال در درگاه اينترنتي sahamedalat.ir نيز توضيح داد: اين درگاه براي ديدن ارزش واقعي سهام مشمولاني است که روش مستقيم را براي مديريت سهام خود انتخاب کردهاند. اين سامانه درحال توسعه و اختلال آن برطرف شده است. سامانه درحال توسعه است.
فهيمي به اين سوال که آيا مشمولان همچنان ميتوانند فقط ۳۰ درصد سهام خود را به فروش برسانند، پاسخ داد: ۳۰ درصد مصوبه شوراي عالي بورس است و درصدهاي بعدي به تدريج اعلام ميشود.
۵۰۰ هزار نفر سهام عدالت خود را فروختند
سخنگوي سهام عدالت همچنين گفت: حدود 500 هزار سهامدار عدالت سفارش فروش سهام خود را در بانکها به ثبت رسانده اند و به صورت تجمعي تاکنون حدود 200 ميليارد تومان از سهام آنها فروش رفته است.
حسين فهيمي افزود: شوراي عالي بورس هر تصميمي که در زمينه تمديد مهلت ثبت سفارش فروش سهام عدالت به بانکها بگيرد، شنبه اعلام ميشود.
معامله سهام عدالت تنها از طريق سامانههاي کارگزاريهاي مجاز
ميرصانعي، دبير کل کانون کارگزاران با بيان اين مطلب که افرادي که در سامانه سهام عدالت به آدرس samanese.ir، گزينه سهامداري مستقيم را انتخاب کردند، ميتوانند با مراجعه به سامانه سهام عدالت هر شرکت کارگزاري از خدمات آن بهرهمند شوند.
تصريح کرد: طبق ماده 15 دستورالعمل آزادسازي سهام عدالت، شرکتهاي کارگزاري بايد خدمات الکترونيکي و سامانههاي سهام عدالت را براي تمام مشمولين سهام عدالت که آزادسازي مستقيم را انتخاب کرده اند، ارائه کنند. انتقال اين مسئوليت به صنعت کارگزاري بورس باعث شده است که کارگزاران با وجود محدوديت ها، سعي کنند بهترين خدمات را به مشمولين سهام عدالت ارائه دهند.
وي اضافه کرد: از همين رو، با وجود اينکه زيرساختهاي پيش نياز با تأخير در اختيار شرکتهاي کارگزاري قرار گرفت، اما هم اکنون تعداد بيش از صد شرکت کارگزاري با شعبات متعدد در سراسر کشور پذيراي تمام مشمولين سهام عدالت هستند و همزمان با تلاش شبانه روزي، خدمات سهام عدالت را به صورت الکترونيکي ارائه کرده اند.
ميرصانعي، در پاسخ به اين پرسش که مرجع و فهرست سامانههاي شرکتهاي کارگزاري چيست، افزود: طبق مصوبات شوراي عالي بورس، مرجع دريافت سفارش از مشمولين سهام عدالت شرکتهاي کارگزاري داراي مجوز از سازمان بورس و اوراق بهادار، هستند. فهرست شرکتهاي کارگزاري، تارنماي اصلي آنها و آدرس سامانه سهام عدالت هر يک از شرکتهاي کارگزاري و فهرست و نشاني شعب آن ها، از طريق تارنماي رسمي کانون کارگزاران به آدرس seba.ir در دسترس عموم قرار دارد.
وي خاطرنشان کرد: هر يک از مشمولين سهام عدالت در صورتي که شماره حساب بانکي معتبر و شماره تلفن همراه به نام خود را در سامانه سهام عدالت سازمان خصوصي سازي ثبت کرده باشند، ميتوانند بدون هيچ پيش شرطي و بدون نياز به اعلام کد بورسي، به سامانه سهام عدالت هر يک از شرکتهاي کارگزاري که تمايل داشته باشد، وارد شده و سبد سهام خود را مشاهده و مديريت کند.
گفتني است؛ پيش از اعلام شده بود مشوولان سهام عدالت تا هشتم خرداد فرصت دارند مديريت مستقيم را براي سهام عدالت خود انتخاب کنند، البته اين فرصت تا ۱۵ خردادماه تمديد شده بود. بر اين اساس مشموليني که مديريت مستقيم را انتخاب کردهاند ميتوانند با مراجعه به بانک يا کارگزاري نسبت به فروش ۳۰ درصد سهام خود اقدام کنند. البته توصيه کارشناسان انتخاب روش مستقيم و نفروختن آن است.
بازار