ايرنا/ معاون وزير نيرو و رئيس سازمان انرژيهاي تجديدپذير و بهرهوري انرژي برق گفت: تاکنون از طريق فرآيند تشويقي و خريد تضميني برق از بخش خصوصي، ۸۳۴ مگاوات نيروگاههاي تجديدپذير با جذب ۱۴۳ هزار ميليارد ريال سرمايه بخش خصوصي در کشور احداث شده که بيش از ۹۵ درصد آن در دولت تدبير و اميد محقق شده است.
محمد ساتکين، پنجشنبه در آيين بهرهبرداري ۶ نيروگاه خورشيدي در استان فارس که به شکل ويديو کنفرانس توسط رييس جمهوري انجام شد افزود: ايران از کشورهاي پرپتانسيل در زمينه انرژيهاي تجديدپذير به ويژه انرژي خورشيدي است و استان فارس يکي از استانهايي است که از نظر تابش در بالاترين سطح از نظر توليد برق است.
وي توليد برق پاک، ايجاد اشتغال براي جمعيت جوان و متخصص کشور، مشارکت مردم و به ويژه بخش خصوصي، کاهش آلايندههاي زيستمحيطي، صرفهجويي در مصرف سوخت و آب در چرخه توليد و کمک به توسعه مناطق محروم و به ويژه مناطق روستايي کشور را جمله مزاياي توسعه اين نيروگاهها دانست.
معاون وزير نيرو و رئيس سازمان انرژيهاي تجديدپذير و بهرهوري انرژي برق اظهار داشت: افزونبر ۱۶۰ شرکت در بخش خصوصي در کشور ايجاد شده تا بخش انرژيهاي تجديدپذير را در کشور توسعه دهند.
ساتکين گفت: در استان فارس با احتساب اين ۶ نيروگاه خورشيدي که امروز شاهد افتتاح آنها هستيم، تاکنون ۱۴ نيروگاه تجديدپذير با مجموع ظرفيت ۸۴ مگاوات مشتمل بر ۱۰ نيروگاه خورشيدي، ۲ نيروگاه برق آبي کوچک، يک نيروگاه زيست و يک نيروگاه بادي و ۳۳۱ سامانه مقياس کوچک خورشيدي که اصطلاحا پشت بامي گفته ميشود و بيشتر در مناطق روستايي قرار دارد، احداث شده است.
او ادامه داد: اين نيروگاهها در مناطق کورده لارستان، دارندگان شيراز، خنجشت اقليد، منطقه ويژه اقتصادي صنايع انرژي بر لامرد، شهرک صنعتي نيريز و ترکان شيراز قرار دارند و نيروگاه ترکان شيراز با ظرفيت ۲ مگاوات بزرگترين نيروگاه پشت بامي کشور است.
وي بيان کرد: اين نيروگاهها با اعتبار ۲ هزار و ۶۰۴ ميليارد ريال احداث شده و در دوره احداث ۶۲ نفر اشتغال مستقيم و ۲۹۵ نفر اشتغال غيرمستقيم داشتهاند.
معاون وزير و رئيس سازمان انرژيهاي تجديدپذير و بهرهوري انرژي برق گفت: با توجه به مصرف آبي که در نيروگاههاي حرارتي معمول است، نيروگاههاي خورشيدي علاوه بر کمک به جلوگيري از انتشار ۴۵ هزار و ۴۲۴ تن آلايندههاي زيستمحيطي گلخانهاي، صرفهجويي قابل توجه آب نيز به دنبال داشته است.
۶ نيروگاه خورشيدي در مناطق مختلف استان فارس روز پنجشنبه در آيين نماديني به ميزباني شهرستان لارستان در ارتباط از راه دور حسن روحاني رئيس جمهوري اسلامي ايران و وزير نيرو به طور رسمي وارد مدار بهره برداري شد.
اين طرح هاي نيروگاهي و صنعتي که عمدتا با سرمايه گذاري خارجي وارد فاز بهره برداري شده علاوه بر نويد بهره گيري از انرژي هاي پاک ، بي اثر بودن فشارهاي ناشي از تحريم هاي ظالمانه عليه کشورمان را مي رساند، به عقيده مسئولان و کارشناسان اجراي اين طرح ها به ويژه در جنوب استان فارس همچنين مي تواند دروازه حضور بيش از پيش استان فارس بويژه شهرستان لارستان به مرحله صنعتي شدن را نيز رقم زند.
ميزان سرمايه گذاري ريالي براي مجموع اين ۶ طرح نيروگاه خورشيدي در استان فارس افزون بر يک هزار و ۹۰۰ ميليارد ريال اعلام شده است.
يکي از مهمترين و شاخص ترين اين طرح ها شامل نيروگاه خورشيدي ۱۰ مگاواتي کورده لارستان است که با سرمايه گذاري حدود ۱۲ ميليون دلاري و با همت و تلاش سرمايه گذار بخش خصوصي وهمراهي و همکاري دولت براي ايجاد زيرساخت ها و مجوزهاي لازم به بهرهبرداري رسيد.
در اين آيين، طرحهاي مشابهي نيز در شهرستان هاي شيراز ، اقليد ، لامرد و ني ريز افتتاح شد.
بازار