باشگاه خبرنگاران/ رئيس مرکز توسعه مکانيزاسيون وزارت جهاد کشاورزي با بيان اينکه تا پايان سال ۱۶ هزار تراکتور در اختيار کشاورزان قرار ميگيرد، اظهار کرد: در حوزه کمباين غلات تقاضا بيشتر است، در حالي که کارخانه کمباين سازي توانايي ۵۰۰ تا ۶۰۰ دستگاه در اين ايام را داشته است.
کامبيز عباسي، رئيس مرکز توسعه مکانيزاسيون وزارت جهاد کشاورزي از افزايش ۱۵ تا ۲۰ درصدي قيمت تراکتور خبر داد و گفت: با وجود آنکه کارخانه تراکتورسازي داخل توان توليد و توزيع ۱۵ تا ۱۸ هزار تراکتور را دارد، اما در اواخر سال گذشته و امسال به دليل مشکلات قيمت گذاري و ويروس کرونا امکان عرضه تراکتور به خوبي فراهم نشد.
وي افزود: با تعيين قيمت تراکتور و افزايش ۱۵ تا ۲۰ درصدي آن نسبت به مدت مشابه سال قبل در ۶ ماهه نخست سال براي ۸ هزار و ۵۰۰ تراکتور پيش فاکتور صادر شده و براي ۶ ماهه دوم سال قرار است به همين ميزان تراکتور در اختيار کشاورزان قرار گيرد که اين ميزان بيانگر رشد عرضه نسبت به مدت مشابه سال قبل است.
عباسي ادامه داد: امسال ۲ هزار و ۵۰۰ ميليارد تومان تسهيلات از طريق بانک کشاورزي به استانهاي سراسر کشور ابلاغ کرديم تا کشاورزان بتوانند به کمک تسهيلات نياز ماشيني خود را مرتفع کنند.
اين مقام مسئول با اشاره به اينکه تراکتور و کمباين برداشت غلات از جمله ماشينهاي مورد پيگيري و تقاضاي کشاورزان است، بيان کرد: کمباين سازي اراک به صورت انحصاري کمباين غلات توليد ميکند که از ۲ ماه پاياني سال گذشته تاکنون تقاضاي جديدي نپذيرفته است چرا که با قيمت فعلي توان توليد وجود ندارد.
به گفته وي، در ايام پاياني سال به دليل نوسانات قيمت و مشکلات قيمت گذاري که براي تراکتورسازي وجود دارد، وقفهاي در عرضه به وجود آمد و از طرفي تقاضا به مراتب براي خريد ماشين آلات افزايش يافته است که با اين وجود سرمايه گذاري بيشتري در اين بخش بايد صورت گيرد تا توان توليد کارخانهها همراه با تقاضا رشد و توسعه يابد.
رئيس مرکز توسعه مکانيراسيون با بيان اينکه افزايش ۱۵ درصدي کمباين جوابگوي هزينههاي توليد نيست، افزود: کارخانههاي کمباين سازي تبعيتي از اين موضوع نميکنند و مشکل قيمت گذاري کمباين وجود دارد، به همين خاطر تقاضاي جديدي پذيرفته نميشود و صرفا تعهدات قبلي را انجام ميدهند.
ثبت درخواست کشاورزان براي تراکتور و کمباين
وي با بيان اينکه در بخش کشاورزي تسهيلات مناسب را براي کشاورزان فراهم کرديم، گفت: با فراهم کردن تسهيلات مورد نياز، کشاورزان نياز ماشيني در تراکتور و کمباين ثبت کردند.
عباسي ادامه داد: کارخانه ها مدعي هستند در مقايسه با خودرو حمايت کمتري از اين بخش صورت ميگيرد که با توجه به نوسان نرخ فولاد و مواد اوليه بايد سهميه مناسب تري در حوزه صنعت صورت گيرد.
اين مقام مسئول با بيان اينکه تا پايان سال ۱۶ هزار تراکتور در اختيار کشاورزان قرار ميگيرد، اظهار کرد: در حوزه کمباين غلات تقاضا بيشتر است، در حالي که کارخانه کمباين سازي توانايي ۵۰۰ تا ۶۰۰ دستگاه در اين ايام را داشته است.
وي با اشاره به اينکه سال ۹۲ کارخانه کمباين سازي ۵۰ دستگاه کمباين توليد کرد، بيان کرد: وزارت جهاد کشاورزي با حمايت جدي و ايجاد خط مکانيزاسيون، تسهيل امور براي خريد ماشين توانسته کارخانه را از ورشکستگي نجات دهد به طوري که از سال ۹۲ تاکنون ۳ هزار دستگاه کمباين عرضه شده است.
رئيس مرکز توسعه مکانيزاسيون با بيان اينکه در پيک برداشت غلات هستيم، گفت: ۵ ماهي است که کارخانه کمباين سازي اراک تقاضاي جديدي را نپذيرفته که با اين وجود آسيب جدي به بخش غلات وارد ميشود، به همين خاطر از حوزه صنعت تقاضا داريم که قيمت گذاري را مرتفع کند تا ناوگان ماشين آلات برداشت غلات به روز رساني شود.
وي در پايان با اشاره به اينکه عملکرد مزارع گندم به بالاي ۸ تا ۹ تن در هکتار رسيده است، تصريح کرد: يکي از دلايل عدم توان توليد کمباين غلات متناسب با نياز فني بخش کشاورزي و کشاورزان است، چرا که عملکرد محصول زراعي گندم به سبب کاشت مکانيزه، به کارگيري سموم و کود مناسب توانسته عملکرد گندم و غلات در محدوده ۴ تا ۴.۵ تن در هکتار را برداشت کند که به سبب عملکرد برخي مزارع به بالاي ۹ تا ۱۰ تن در هکتار بايد از لحاظ کيفي و کمي حمايت بيشتري از صنعت صورت گيرد.
بازار