افزایش ۸۰ درصدی درآمد پتروشیمی در سال ۹۹

ايرنا/ مديرعامل شرکت ملي صنايع پتروشيمي با اشاره به رشد ۶۰ درصدي ظرفيت پتروشيمي با بهرهبرداري از ۱۷ طرح، گفت: با بهرهبرداري از اين طرحها، درآمد اين صنعت در سال ۹۹ تا ۸۰ درصد افزايش خواهد داشت.
«بهزاد محمدي» مديرعامل شرکت ملي صنايع پتروشيمي روز يکشنبه و در آستانه روز خبرنگار از خبرگزاري جمهوري اسلامي بازديد کرد و با «محمدرضا نوروزپور» مديرعامل اين خبرگزاري ديدار کرد.
محمدي در اين ديدار با تاکيد بر اينکه تازگي خبر تا چند دهه گذشته انحصاري بود، گفت: در حال حاضر تعدد رسانهها باعث شده تا سرعت و دقت خبر چالشساز باشد.
وي با تاکيد بر اينکه يکي از شاخصهاي يک مدير مبتني بر آمار و برنامهبودن قابل اندازهگيري است و افزود: اين موضوع ميتواند موضوع تحليلي مناسبي براي خبرنگاران باشد.
معاون وزير نفت ادامه داد: پتروشيمي صنعت اول کشور است و در کنار فولاد ۲ پايه ارزآوري کشور به شمار ميروند.
وي گفت: پتروشيمي صنعت جذاب رو به رشد و تعالي است و به شدت کار ميکند.
محمدي تاکيد کرد: توليد پروپيلن در کشور در شرايط فعلي ۹۵۰ هزار تن در سال است که حکايت از کمبود ۲۰۰ هزار تني دارد.
وي با اشاره به اينکه در تلاشيم تا صنعت پتروشيمي را کيفي و تابآور کنيم، گفت: با افزايش ظرفيت توليد محصولات با کيفيت مانند پروپيلن و شناسايي نياز بازار، ارزآوري پتروشيمي نيز تضمين خواهد شد.
مديرعامل شرکت ملي صنايع پتروشيمي با بيان اينکه امسال ۱۷ طرح پتروشيمي به بهرهبرداري ميرسد که ۶۰ درصد ظرفيت پتروشيمي را افزايش خواهد داد، افزود: بهرهبرداري از اين طرحها درآمد صنعت پتروشيمي را ۸۰ درصد افزايش خواهد داد.
وي با تاکيد بر اينکه امسال براي صنعت پتروشيمي سال طلايي است و ادامه داد: طرحهايي در اين صنعت وجود دارد که از سال ۸۴ شروع شده و به نوعي خودکشي در اين صنعت به شمار ميرود.
محمدي تاکيد کرد: استراتژي در صنعت پتروشيمي ميان برد بوده و بازار جهان در بلند مدت ديده نشده است.
وي افزود: در توسعه صنعت از منابع به سمت توسعه رفتيم و نياز بازار را مورد توجه قرار نداديم. در برخي محصولات تنه ۱۲۰ کيلو شده اما ساير بخش ها متناسب با آن رشد نکردهاند اما با تکميل زنجيره پروپيلن در تلاشيم تا تناسب را در صنعت به وجود آوريم.
معاون وزير نفت ادامه داد: ۵ درصد سبد توليد پتروشيمي ايران مربوط به پروپيلن است و اين عدد در عربستان ۱۷ درصد، آمريکا ۱۸ درصد و در دنيا ۱۶ درصد است. با اجراي طرحها، اين سهم در سال ۱۴۰۴ در سبد پتروشيمي ايران، به۱۰ درصد ميرسد.
وي گفت: نبض پتروشيمي با توسعه نفت و گاز ميتپد زيرا خوراک خود را از صنايع بالادستي دريافت ميکند بنابراين هر چقدر توليد نفت کاهش پيدا کند، خوراک پتروشيمي کاهش خواهد داشت.