نماد آخرین خبر
  1. برگزیده
اقتصادی

مخالفت وزیر اقتصاد با بحث جاماندگان سهام عدالت

منبع
تسنيم
بروزرسانی
مخالفت وزیر اقتصاد با بحث جاماندگان سهام عدالت

تسنيم/وزير اقتصاد با رد موضوع جاماندگان سهام عدالت گفت: از نظر قانون افراد مدنظر پوشش داده شده‌اند، ضمن اينکه از نظر دارايي‌هايي که بتوانيم اين کار را انجام دهيم محدوديت داريم؛ زيرا آن زمان اين حجم واگذاري نشده بود.

فرهاد دژپسند در نود و هفتمين نشست شوراي گفتگوي دولت و بخش خصوصي گفت: عملکرد مثبت در مقررات‌زدايي و بهبود کسب و کار در سايه همراهي دستگاه‌هاي اجرايي و بخش خصوصي اتفاق افتاد که بنا داريم در تعميق‌بخشي به بازار سرمايه نيز از اين ظرفيت بخش خصوصي استفاده کنيم.
وي اضافه کرد: بعد از اينکه در سال 94 قانون رفع موانع توليد، مواردي را براي اجرا مشخص کرد، امسال توانستيم بخشي از آن را اجرايي کنيم که مهمترين آن پنجره فيزيکي شروع کسب و کار است.
وزير امور اقتصادي و دارايي گفت: اين کار ابتدا در تهران و سپس در استان‌هاي اصفهان، فارس، خراسان رضوي و آذربايجان شرقي اجرايي شد که بنا داريم در آينده نزديک پنجره فيزيکي شروع کسب و کار را در 12 استان ديگر و تا پايان مهر براي کل کشور در تعامل با بخش خصوصي اجرايي کنيم.

 دژپسند افزود: در تعامل و ارتباط تنگاتنگ با بخش خصوصي شروع کسب و کار از 72 و نيم روز به 72 ساعت رسيد.
وي با بيان اينکه در تعامل دستگاه‌هاي اجرايي و بخش خصوصي، ميز خدمت در اتاق بازرگاني ايجاد شده است، اضافه کرد: در شرايط کنوني که صادرات غيرنفتي و بازگشت ارز براي ما بسيار مهم است الگوي مشارکتي صادرکنندگان ريشه‌دار است و دولت مي‌تواند اين موضوع را به سرعت رفع کند؛ زيرا عمده صادرکنندگان ما ريشه‌دار و صادرکنندگاني که از کارت‌هاي بازرگاني يکبار مصرف استفاده مي‌کنند در اقليت هستند.
وزير امور اقتصادي و دارايي گفت: به‌طور نمونه هفته گذشته بيش از 2ميليارد دلار ارز نيمايي عرضه شده که به واردات مواد اوليه کمک کرده است.

دژپسند افزود: اگر در تعامل دستگاه‌هاي اجرايي با بخش خصوصي نتايج موفقيت‌آميزي در مقررات‌زدايي و سرعت‌بخشي به بهبود فضاي کسب و کار کسب کرديم مي‌توانيم از اين ظرفيت در واگذاري‌ها، تعميق بازار سرمايه، افزايش نرخ بهره‌برداري از توليد و جايگزيني واردات نيز استفاده کنيم.

وي ادامه داد: اگر در دفاع مقدس بسيج نقش محوري داشت، امروز هم مي‌توان از تعامل دستگاه‌هاي اجرايي و بخش خصوصي همانند نقش محوري بسيج در ساماندهي به امور اقتصادي استفاده کرد که البته مصداق اين تعامل شوراي گفتگوي دولت و بخش خصوصي است.
وزير امور اقتصادي و دارايي گفت: مديريت دوره کرونا نشان داد در حالي که در ابتداي شروع اين ويروس، واردکننده برخي کالا‌ها بوديم بعد از مدتي به صادرکننده همان کالا‌ها تبديل شديم؛ اين موضوع نشان مي‌دهد اگر مديريت به موقع اعمال شود مي‌توان به اهداف دست يافت.
وي افزود: يکي از مراکزي که مي‌تواند در پيشبرد اين اهداف نقش تقويت‌کننده داشته باشد شوراي گفتگوست؛ البته جلسات آن نبايد فرمايشي باشد بلکه بايد به سمت تعامل دو سويه برويم که ثمرات آن در مسير تحقق جهش توليد باشد.
 دژپسند گفت: وقتي زمان اعطاي مجوز‌ها از 54 روز به چهار روز و شروع کسب و کار از 72 روز به سه روز مي‌رسد اين نتيجه همراهي و تعامل دولت و بخش خصوصي است و از اين در بازار ارز که امروز دغدغه ماست با تعامل دو سويه مي‌توانيم موفق عمل کنيم؛ البته در تعامل دوسويه بايد به گونه‌اي گام برداريم که توليد و صادرات ما دچار آسيب نشود.

وزير اقتصاد همچنين گفت: هفته گذشته نخستين عرضه يک شرکت 100 درصد خصوصي در سال 99 در بازار سرمايه انجام شد که با استقبال بسيار خوب فعالان بازار سرمايه مواجه شد.

تمهيدات وزارت اقتصاد براي پايداري و عمق بخشي به بازار سرمايه
وزير امور اقتصادي و دارايي تدابير و تمهيدات اين وزارتخانه را براي پايداري و عمق بخشي به بازار سرمايه تشريح کرد.
فرهاد دژپسند در حاشيه نشست شوراي گفت و گوي دولت و بخش خصوصي در جمع خبرنگاران گفت: نخستين اقدام ما در عمق‌بخشي به بازار سرمايه، ارزش عرضه اوليه بود که هفته گذشته عرضه اوليه را از يک عرضه در هفته به دو عرضه افزايش داديم؛ ضمن اينکه حدود صد شرکت در دستگاه‌هاي دولتي، نهاد‌هاي عمومي و غيردولتي و بخش خصوصي آماده عرضه اوليه تا پايان سال هستند.

وي تصريح کرد: در اين باره در چهار ماه نخست امسال 13هزار و 700ميليارد تومان عرضه اوليه انجام شد در حالي که در کل سال 98 اين ميزان پنج‌هزار و 300ميليارد تومان بود.

 دژپسند افزايش شناوري را اقدام دوم براي عمق‌بخشي به بازار سرمايه بيان کرد و گفت​: در هر امتيازي که مي‌دهيم افزايش شناوري را به کف 25درصد الزام قرار مي‌دهيم؛ در اين باره از دولت مصوبه گرفتيم که شرکت‌هاي دولتي و نهاد‌هاي عمومي وابسته به دولت، درصد شناوري خود را حداقل به 25درصد افزايش دهند که البته براي اين موضوع ضمانت قرار داديم؛ يعني اگر تا اول مهر اين مصوبه اجرا نشود سازمان خصوصي‌سازي به نيابت از دولت ورود مي‌کند و شناوري را انجام مي‌دهد.
وزير اقتصاد و دارايي افزايش سرمايه شرکت‌هاي بورسي را قدم سوم در عمق‌بخشي به بازار سرمايه دانست و افزود:​ موضوع افزايش سرمايه شرکت‌ها را تسهيل کرديم؛ ضمن اينکه لايحه دو فوريتي به مجلس داديم در اين باره که شرکت‌هايي که افزايش سرمايه مي‌دهند يعني سهام دار فعلي، از حق تقدم خود صرف‌نظر کند و اجازه دهد افراد حقيقي در افزايش سرمايه شرکت کنند که اگر مجلس اين موضوع را تصويب کند 20درصد از افزايش سرمايه، مشمول ماليات با نرخ صفر مي‌شود.

دژپسند گفت:​ همچنين شرکت‌هايي که امسال در بورس پذيرش مي‌شوند به پرونده مالياتي سنوات گذشته آن‌ها ورود نمي‌شود.

وي ادامه داد​: ابزار ديگر براي عمق‌بخشي به بازار سرمايه، صندوق پروژه است که تا اول مهر چند صندوق پروژه با طرح‌هاي دولتي و خصوصي فعال مي‌کنيم؛ ضمن اينکه برنامه‌هايي براي سهامي عام و تقويت فروش اوراق بخش خصوصي داريم که همه اين اقدامات در آينده‌اي نزديک به تعميق بازار سرمايه کمک مي‌کند.
وزير اقتصاد و دارايي در عين حال گفت:​ افرادي که مي‌خواهند به بازار سرمايه ورود کنند اگر چه که بايد به نهاد ناظر بر بورس اطمينان داشته باشند، اما دقت را کم نکنند؛ بلکه با مطالعه و مشاوره و سپس معامله کنند و بدانند سرمايه را در بهترين نقطه سرمايه‌گذاري مي‌کنند؛ بنابراين هيجاني تصميم نگيرند، زيرا بازار سرمايه ريزش و رويش دارد.
 دژپسند با بيان اينکه از افزايش شرکت‌ها در بورس استقبال شده است، افزود: اين موضوع هنوز نماد ظاهري پيدا نکرده است، زيرا شرکت‌ها براي افزايش سرمايه مدارک و مستنداتي را بايد تأمين کنند که زمان‌بر است؛ البته ما پذيرش در بورس را که تا دو سال زمان مي‌برد به يکسال کاهش داديم.

* سهامي براي جاماندگان سهام عدالت نداريم
وي درباره جاماندگان سهام عدالت گفت:​ در اين موضوع بحث امکان‌پذيري مطرح است. سهام عدالت زماني که عملياتي شد قرار بود براي يک دوره 10‌ساله‌اي از محل سود تسويه شود، اما همه سهام از محل سود تسويه نشد جز نهاد‌هاي تحت پوشش بنابراين سهام 500 هزار تومان، 480 هزار توماني و ... داريم.

وزير اقتصاد افزود: در قانون آمده 6 دهک جامعه بايد از سهام عدالت برخوردار شوند که ما سهام عدالت را به 6 دهک جامعه داده‌ايم؛ يعني اکنون آمار دارندگان سهام عدالت 49ميليون و 200هزار نفر است که اگر 60درصد جمعيت کشور را در نظر بگيريم حدود همين ميزان است.

وي گفت: اين موضوع هم از نظر فني امکان‌پذير نيست و هم از نظر قانون افراد مدنظر پوشش داده شده‌اند؛ ضمن اينکه از نظر دارايي‌هايي که بتوانيم اين کار را انجام دهيم محدوديت داريم؛ زيرا آن زمان اين حجم واگذاري نشده بود.

واگذاري‌ها از ابتداي امسال تاکنون 9 برابر سال گذشته
دژپسند افزود: اکنون واگذاري‌ها بسيار شتاب گرفته، به‌گونه‌اي که از ابتداي سال تاکنون 19هزار ميليارد تومان واگذاري انجام شده است؛ در حالي که ميزان واگذاري سال گذشته در کل 6هزار ميليارد تومان بود که از اين 6 هزار ميليارد تومان واگذاري خالص 2هزار ميليارد تومان و بقيه مربوط به اقساط سال‌هاي گذشته بود؛ يعني از ابتداي امسال تاکنون 9 برابر سال گذشته واگذاري انجام شده است.

وي با استقبال از ثبات نسبي در بازار ارز گفت:​ اميدواريم به قيمت تعادلي در بازار دست پيدا کنيم؛ البته با برآوردي که از فضاي بازار دارم سيگنال‌ها در اين باره مثبت است و اميدوارم فضا بهتر شود.
وزير اقتصاد و دارايي در باره "‌اي تي اف " دوم و سوم نيز افزود:​ در مورد‌ اي تي اف اول متولي آن وزارت اقتصاد بود که سعي کرديم به موقع کار‌ها را انجام دهيم، اما مدير‌ اي تي اف دوم و سوم توسط دستگاه‌هاي تخصصي ذي‌ربط بايد معرفي مي‌شد که تاکنون معرفي نشده است؛ ما هم براي اين کار مدت زماني تعيين کرديم که اگر تا آن زمان انجام ندهند از طريق بلوکي و سپس شناوري عرضه‌ها را انجام مي‌دهيم.

به پيج اينستاگرامي «آخرين خبر» بپيونديد
instagram.com/akharinkhabar

اخبار بیشتر درباره

اخبار بیشتر درباره