پرواز شاخص ها در اروپا و آمریکا

ايسنا/تمام شاخص هاي مهم بورسي اروپا و آمريکا سبزپوش شدند.
قائم مقام رييس بانک مرکزي آمريکا با اشاره به رشد مثبت اقتصاد آمريکا در ماه ژوييه نسبت به بازگشت سطوح فعاليت هاي اقتصادي در اين کشور به ميزان قبل از بحران تا پايان سال آينده ابراز اميدواري کرده است. ريچارد کلاريدا، با تاکيد مجدد بر حمايت همه جانبه بانک مرکزي اين کشور از بازارهاي مالي گفته است که روند احياي کامل اقتصادي طول خواهد کشيد و بايد صبور بود.
در حال حاضر بانک مرکزي آمريکا در مقياس وسيع به برنامه هاي حمايتي خود ادامه مي دهد و برخي از تحليل گران انتظار دارند در صورت بروز موج دوم همه گيري کرونا در آمريکا، شاهد نرخ بهره منفي هم باشيم. نرخ بهره در بزرگ ترين اقتصاد آمريکا در حال حاضر در محدوده صفر درصدي قرار دارد اما همين نرخ بهره نيز تاثيرات زيادي روي نرخ برابري دلار مقابل ساير ارزها و نرخ بازدهي اوراق قرضه وزارت خزانه داري اين کشور داشته است.
از طرف ديگر برخي از اخبار غيررسمي حاکي از آن است که آمريکا در صدد محدود کردن حضور خبرنگاران چيني در اين کشور است. وانگ ون بين- يکي از سخنگويان وزارت خارجه چين از آمريکا خواسته است تا سرکوب سياسي رسانه هاي چيني و خبرنگاران آن ها را متوقف کند در غير اين صورت چين اقدامات متقابل را انجام خواهد داد. به گفته اين مقام چيني، آمريکا در صدد است تا مدت صدور رواديد براي اقامت مجاز فعالان رسانه اي چين را به ۹۰ روز کاهش دهد.
فيليپ ماري- استراتژيست ارشد سرمايه گذاري در روبو بانک گفت: بازارها با خبرهاي زيادي سر و کار دارند که نگرانشان باشند. احتمال بروز موج دوم همه گيري کرونا در آمريکا، روند برگزاري انتخابات رياست جمهوري و هم چنين تشديد تنش ها با چين هر کدام مي توانند به تنهايي در ادامه سال براي صعود شاخص ها مشکل آفرين باشند. انتظار من اين است که روند کوچک شدن اقتصاد تا جايي ادامه يابد که بانک مرکزي را وادار به اقدامات جديد کند. احتمالا فدرال رزرو سراغ نرخ بهره منفي يا کنترل منحني بازده اوراق قرضه وزارت خزانه داري برود به ويژه اگر خبري از يک بسته حمايتي بزرگ ديگر نباشد.
از سوي ديگر هر چند که اخبار مثبتي در زمينه دارويي و کاهش سرعت شيوع کرونا در جهان به گوش مي رسد اما به نظر مي رسد هنوز تا توليد و عرضه انبوه واکسن موثر مقابله با کرونا مسيري طولاني در پيش است. گروه تحقيقات دارويي دانشگاه آکسفورد که پيشتر از احتمال ساخت واکسن کرونا تا پايان سال خبر داده بود، اکنون در اظهاراتي گفته است شايد لازم باشد افراد به طور سالانه مجبور به تزريق واکسن کرونا شوند و واکسن ساخت آن ها، يک پادتن هميشگي در برابر اين ويروس نباشد.
تاکنون بيش از ۱۸ ميليون و ۸۵۱ هزار و ۷۹۷ مورد ابتلا به کرونا گزارش شده است که در اين بين ۷۰۷ هزار و ۴۴۸ نفر جان خود را از دست دادهاند. در بين کشورهاي مختلف، بالاترين تلفات مربوط به آمريکا با ۱۶۱ هزار و ۸۸ نفر، برزيل با ۹۶ هزار و ۳۲۶ نفر، مکزيک با ۴۸ هزار و ۸۶۹ نفر، انگليس با ۴۶ هزار و ۳۶۴ نفر و هند با ۴۰ هزار و ۷۳۹ نفر بوده است.
مت ميسکين- استراتژيست ارشد سرمايه گذاري در موسسه " جان هانوک اينوستمنت منيجمنت" گفت: يک نوع جنگ بين کساني که با خوش بيني به آينده مي خواهند مصارف خود را افزايش دهند و آن هايي که از ترس پيدا نشدن واکسن کرونا ميل به پس انداز دارند در گرفته است و همين رفتار متناقض مصرف کنندگان، کار را براي پيش بيني وضعيت آينده دشوار ساخته است.
بورس آمريکا
بانک مرکزي آمريکا اعلام کرده است که به حضور پررنگ خود در بازارهاي مالي ادامه خواهد داد و برنامه خريد اوراق قرضه شرکت هاي مختلف و بخش دولتي نيز کماکان اجرا خواهد شد. انتظار مي رود اين برنامه در سطوح مختلف دست کم تا پايان سال جاري ميلادي ادامه يابد هر چند که با توجه به نگراني ها از خروج تورم از سطح دو درصدي هدف گذاري شده، اين بانک احتمالا نرخ بهره را در محدوده کنوني حفظ خواهد کرد.
در وال استريت، همه شاخصها صعودي بودند تا جايي که هر سه شاخص اصلي بورسي در سطح بالا تري از روز قبل خود بسته شدند. شاخص «داوجونز ايدانستريال اوريج» با ۱.۱۹ درصد صعود نسبت به روز قبل و در سطح ۲۷ هزار و ۱۴۶.۸۶ واحد بسته شد.
شاخص «اس اند پي ۵۰۰» با ۰.۵۶ درصد افزايش تا سطح ۳۳۲۴.۷۸ واحدي بالا رفت و ديگر شاخص مهم بورسي آمريکا يعني «نزدک کامپوزيت» با ۰.۴۶ درصد صعود در سطح ۱۰ هزار و ۹۸۷.۲۹ واحدي بسته شد.
بورسهاي اروپايي
خبرگزاري رويترز به نقل از منابع آگاه خود در اتحاديه اروپا از تصميم بروکسل براي نشان دادن انعطاف بيشتر در حل و فصل مساله برگزيت خبر داده است. با وجود گذشت حدود شش ماه از خروج رسمي انگليس از اتحاديه اروپا، دو طرف هنوز بر سر چگونگي روابط خود در آينده به توافق نرسيده اند و اين مساله براي هر دو طرف در شرايطي که اقتصاد آن ها در وضعيت خوبي قرار ندارد، چندان مساعد نيست.
هم چنين انگليس مذاکرات خود را با آمريکا براي امضان پيمان تجارت آزاد شتاب بخشيده است. با وجود وعده پيشين سفير آمريکا در لندن مبني بر امضاي سريع يک پيمان تجارت آزاد پس از برگزيت، آمريکايي ها هنوز تن به انجام چنين کاري نداده و اختلافات تجاري را دليل اين مساله عنوان کرده اند.
صورت هاي سود و زيان شرکت هاي بزرگ اروپايي به ويژه برندهاي لوکس، خطوط هوايي و گردشگري نيز نشان دهنده آن است که اين شرکت ها تحت تاثير شيوع کرونا با کاهش محسوس درآمدهاي خود مواجه شده اند.
در معاملات بازارهاي بورس در اروپا، شاخص "فوتسي ۱۰۰" بورس لندن با ۱.۱۴ درصد افزايش نسبت به روز قبل و در سطح ۶۱۰۴.۷۲ واحد بسته شد. شاخص "دکس ۳۰" بورس فرانکفورت در آلمان با افزايش ۰.۴۷ درصدي و ايستادن در سطح ۱۲ هزار و ۶۶۰.۲۵ واحدي به کار خود خاتمه داد و شاخص "کک ۴۰" بورس پاريس با جهش ۰.۹ درصدي در سطح ۴۹۳۳.۳۴ واحد بسته شد. در مادريد شاخص "ايبکس ۳۵" ۰.۲۶ درصد بالا رفت و به ۷۰۳۹.۷۰ واحد رسيد.