تجارت پرسود ریال ایران و دلار آمریکا در سلیمانیه

ايسنا/خبرگزاري فرانسه در گزارشي به بررسي وضعيت بازار ارز همسايه غربي ايران پرداخت.
تجارت ارز و معامله دلار و ريال ايران در منطقه عراق کردستان يک تجارت بزرگ بوده است. با اين حال با شيوع کرونا و بسته شدن مرزها، مبادلات ارزي بين دو کشور دچار مشکلاتي شده است. خبرگزاري فرانسه با اين مقدمه راجع به بازار ارز سليمانيه مي نويسد: به دنبال کاهش ارزش ريال، بسياري از عراقي ها نسبت به خريد آن اقدام کردند و تجارت ريال و دلار به عنوان يک گزينه مطلوب در شرايط مالي بحراني کنوني مورد استقبال آن ها قرار گرفت.
عراق اکنون با يکي از سخت ترين بحران هاي اقتصادي معاصر خود مواجه شده و کاهش قيمت نفت در بازارهاي جهاني، درآمدهاي دولت را شديدا کاهش داده است. انتظار مي رود در نتيجه اين وضعيت، دولت عراق سياست هاي رياضتي را تشديد کند.
اين خبرگزاري در ادامه به نقل از يک معامله گر عراقي مي افزايد: از زمان شيوع کرونا و بحران اقتصادي پس از آن، بسياري از کساني که نتوانستند به کار خود برگردند اقدام به خريد ريال ايران کردند.
با توجه به ثبات نسبي نرخ برابري دينار عراق در برابر دلار آمريکا، معامله گران عراقي با معامله ريال اميدوارند تا بتوانند از نوسانات نرخ ارز سود خوبي کسب کنند. با توجه به وجود دو شهر مقدس کربلا و نجف در جنوب عراق که براي شيعيان مقدس است، هر ساله ميليون ها شيعه که عمدتا ايراني هستند روانه عراق مي شوند و با خود براي تجارت و خريد، ريال مي آورند. طي سال هاي اخير اين بازديدکنندگان حدود پنج ميليارد دلار به عراق آوردند که با توجه به نقش بالاي گردشگري مذهبي از درآمدهاي توريستي عراق، براي اين کشور حياتي است. اين حجم گردشگر مذهبي همچنين باعث ايجاد صدها هزار شغل در عراق شده و طبق داده هاي رسمي، ۲.۵ درصد توليد ناخالص داخلي عراق از اين محل ايجاد شده است.
با اين حال تحريم هاي آمريکا پس از خروج از برجام و دشواري هاي اقتصادي ايجادشده ناشي از آن، باعث کاهش ورود گردشگران ايراني به عراق شده و با شيوع کرونا، اين روند تشديد شده است. طبق پيشبيني صندوق بين المللي پول، هم ايران و هم عراق با شرايط دشواري روبرو خواهند بود و رشد هر دو کشور منفي خواهد شد. شمار زيادي از عراقي ها هنوز به اميد تغيير شرايط و افزايش ارزش ريال، به معامله گران ارزي مراجعه و اقدام به خريد ريال مي کنند.