زمان از سرگیری پروازهای ایران و ترکیه اعلام شد

ايسنا/ رييس خانه اقتصاد ايران و ترکيه و از دو زمان احتمالي براي از سرگيري پروازهاي مشترک ميان ايران و ترکيه خبر داد.
جلال ابراهيمي اظهار کرد: بخش توريسم و گردشگري ترکيه يکي از اصليترين بخشهاي تاثيرگذار در اقتصاد ايران کشور است و از اين رو حتي در ايام شيوع کرونا نيز دولت اين کشور تلاش کرد، با به کارگيري برخي سياستها در کوتاهترين زمان ممکن، شرايط را براي بازگشت توريستها فراهم کند.
به گفته وي، در هفتههاي گذشته، تعداد زيادي از کشورها بار ديگر گردشگران خود را به ترکيه فرستادهاند و دولت اين کشور در فضايي پنج هزار متري در فرودگاه استانبول، آزمايشگاه تست کرونا را فراهم کرده است. در هفتههاي اخير تنها در يک روز، مسافران خارجي وارد شده به شهري مانند آنتاليا از ۱۰ هزار نفر گذشته است.
رييس خانه اقتصاد ايران و ترکيه با مطرح کردن اين سوال که چگونه ساکنان کشورهايي مانند آمريکا، ايتاليا و اسپانيا با اين حجم از شيوع کرونا امکان تردد در ترکيه را پيدا کردهاند اما همچنان ايرانيها اجازه سفر ندارند، بيان کرد: تعداد زيادي از دانشجويان ايراني يا افرادي که شغل يا سرمايه گذاري در ترکيه دارند، در هفتههاي گذشته با مشکل جدي مواجه شدهاند تا جايي که تنها راه رفت و آمد آنها هواپيمايي قطر بوده که اين شرکت نيز اصرار به فروش رفت و برگشت بليت دارد و همين امر در کنار افزايش ساعت پروازها، هزينهاي جدي نيز براي ايرانيها به وجود آورده است.
ابراهيمي با اشاره به لغو زمان ابتدايي اعلام شده براي گشايش دوباره پروازهاي مشترک، اظهار کرد: در روزهاي اخير يکي از مقامات ترک اعلام کرده که احتمالا شرايط برقراري مجدد پروازهاي ايران – ترکيه در ۲۵ مرداد فراهم خواهد شد و ترکيش ايرويز و ايرلاينهاي ايراني تردد خود را از سر ميگيرند. البته اين موضوع بسته به ميزان شيوع کرونا دارد و در صورتي که اوضاع تا آن زمان بهبود نيابد، احتمالا پروازهاي مشترک از ۱۱ شهريور کليد خواهد خورد.
وي خاطرنشان کرد: با توجه به سفرهاي گسترده مشترک ميان دو کشور و اهميت فعال بودن ترددها، قطعا نياز به مذاکرات جدي ميان مقامات ايران و ترکيه وجود دارد تا همانطور که شهروندان بسياري از کشورهاي درگير با کرونا به ترکيه سفر ميکنند، شرايط براي شهروندان ايران نيز فراهم شود.
پس از شيوع کرونا، پروازهاي مشترک ميان ايران و ترکيه متوقف شده و تردد مسافري حتي در مرزهاي زميني و ريلي نيز انجام نميشود.
ترکيه در سال، اصليترين مقصد گردشگري خارجي مسافران ايراني به حساب ميآيد.