سهم ۹۲ درصدی نیروگاههای حرارتی در تولید برق کشور

ايرنا/ مديرعامل شرکت توليد نيروي برق حرارتي، سهم نيروگاههاي حرارتي در تامين برق مورد نياز کشور را ۹۲ درصد اعلام کرد.
«محسن طرزطلب» روز جمعه افزود: نيروگاههاي حرارتي بخش عمده تامين انرژي مورد نياز کشور را برعهده دارند و نقش مهم و تاثير گذار در اين زمينه ايفا ميکنند.
وي ادامه داد: هشت درصد از برق مورد نياز کشور از طريق نيروگاههاي برق آبي و نيروگاههاي تجديدپذير تامين ميشود و اين بيانگر آن است که نيروگاههاي حرارتي مهمترين وظيفه در تامين برق را برعهده دارند.
وضعيت توليد برق
توليد برق در کشورمان از چند روش نيروگاههاي حرارتي شامل نيروگاههاي بخاري، گازي وسيکل ترکيبي و نيز نيروگاههاي غير حرارتي شامل نيروگاههاي برق آبي، انرژيهاي تجديد پذير، ديزلي، مقياس کوچک و اتمي انجام مي شود.
درحال حاضر کل ظرفيت نصب شدهنيروگاههاي کشور به ۸۳ هزار و ۲۶۴ مگاوات رسيده که از اين ميان سهم نيروگاههاي بخاري ۱۵ هزار و ۸۰۰ مگاوات، گازي ۲۵ هزار و ۴۰۰ مگاوات، سيکل ترکيبي ۲۵ هزار و ۷۹۰ مگاوات، برق آبي ۱۲ هزار مگاوات و تجديد پذير۸۲۵ مگاوات است.
نيروگاههاي حرارتي
نيروگاههاي حرارتي نيروگاههاي هستند که با سوزاندن سوختهاي فسيلي (گازوئيل، مازوت و يا گاز) توليد برق ميکنند.
مجموع ظرفيت نيروگاههاي جهان براساس آخرين آمار منتشره از سوي شرکت مادرتخصصي توليد نيروي برق حرارتي ۶ هزار و ۶۲۸ گيگاوات است که نيروگاههاي حرارتي با ظرفيتي به ميزان چهار هزار و ۱۷ گيگاوات سهمي معادل ۶۱ درصد را به خود اختصاص داده اند.
ايران با ۶۵ گيگاوات نيروگاه حرارتي نصبشده، جايگاه نهم جهان را به خود اختصاص داده است ضمن آنکه اين نيروگاهها با سهم ۸۰.۸ درصدي جايگاه نخست نيروگاههاي کشورمان را در اختيار دارد.
۶۷ درصد ظرفيت نيروگاههاي حرارتي در ايران متعلق به بخش خصوصي است و سهم دولت نيز ۳۳ درصد است. عمر مفيد نيروگاههاي حرارتي به طور متوسط ۳۰ سال است.
نيروگاه هاي حرارتي در مجموع شامل نيروگاههاي بخاري، گازي وسيکل ترکيبي است که سهم هرکدام به تفکيک بخاري ۱۵ هزار و ۸۰۰ مگاوات، گازي ۲۵ هزار و ۴۰۰ مگاوات و سيکل ترکيبي ۲۵ هزار و ۷۹۰ مگاوات است.