اجاره میلیاردی خانههای بالای شهر تهران

ايلنا/ در حالي که وزارت راه و شهرسازي، بانک مرکزي و ساير نهادهاي مرتبط ميکوشند تا با محدوديتها و سختگيريهاي، 2 ميليون و 200 متقاضي دريافت وام 15 تا 50 ميليون توماني کمک وديعه مسکن را احراز شرايط کنند، در همين حين خانههايي با رهن 3 ميليارد توماني و اجارههاي 40 ميليون توماني معامله ميشوند.
از آنجايي که اجاره بها تابعي از قيمت مسکن است با افزايش چند برابري قيمت مسکن در سه سال گذشته، قيمت اجاره هم افزايش يافت به طوري امروز يکي از راهکارهاي دولت براي افزايش توان مستاجران براي پرداخت اجاره، وام کمک وديعه است که سقف اين وام بسته به منطقه مورد تقاضا از 15 ميليون تومان تا 50 ميليون تومان است.
البته اين وام به تمام مستاجران تعلق نميگيرد و با شروط متعدد فقط به گروهي از مستاجران اعطا ميشود، اين در حالي است که 45 درصد ساکنان تهران مستاجر هستند.
از سوي ديگر، يکي از عوامل مهم افزايش نرخ اجاره بها، کمبود عرضه عنوان ميشود، از اين رو دولت در صدد به اجرا رساندن ماليات بر خانههاي خالي است و مجلس هم نرخ آن را تا 16 برابر افزايش داده است. اما نکته قابل توجه اين است که طبق گزارش وزير وقت راه و شهرسازي در سال 97، 30 درصد خانههاي خالي در تهران در منطقه يک است که جزو گرانترين واحدهاي مسکوني نه تنها در کشور بلکه در منطقه است.
حال اينکه اساسا مالک خانههاي خالي، مالک خرد نيست بلکه افراد خاصي مالک اين حجم از خانههاي خالي که تعداد آن دو ميليون و 500 هزار واحد تخمين زده ميشود، هستند.
حالا اگر تمام اين واحدهاي خالي وارد بازار شوند آيا فرقي به حال مستاجراني که به دنبال وام 50 ميليون توماني هستند، ميکند يا اينکه در غياب پول نفت دولت به دنبال درآمدزاييهاي جديد است؟
در جدول زير قيمت اجاره برخي از واحدهاي منطق يک تهران آمده است: