پرواز بورس های جهانی با واکسن کرونای روسی

ايسنا/انتشار اخباري از موفقيت واکسن کروناي ساخت روسيه باعث صعود محسوس شاخص هاي مهم جهاني شد.
به گزارش ايسنا به نقل از بلومبرگ، انتشار خبر موفقيت واکسن کروناي ساخت روسيه با استقبال گسترده معامله گران در جهان مواجه شد. طبق اعلام مقامات روسي، اين واکسن در دو مرحله عمل مي کند و نتايج کاملا رضايت بخشي روي بدن افراد آزمايش شده داشته و حتي نتيجه تست آن روي دختر رئيس جمهور روسيه نيز مثبت بوده است.
تعطيلي گسترده کسب و کارها و اخلال در زنجير تامين تجاري، پيامدهاي محسوس اقتصادي کرونا براي کشورهاي مختلف بوده است. سازمان توسعه و همکاري اقتصادي در گزارشي پيش بيني کرد متوسط رشد اقتصادي کشورهاي جهان تا پايان امسال به منفي شش درصد برسد که اين وضعيت در صورت بروز موج دوم بدتر نيز خواهد شد و در اين سناريو اقتصاد جهاني احتمالا ۷.۶ درصد کوچک تر خواهد شد.
اين سازمان پيامدهاي کرونا را بلندمدت خوانده و افزوده است توانايي کشورها براي کنترل روند شيوع بيماري در ماه هاي آينده براي اقتصاد جهان بسيار حياتي است.
تاکنون بيش از ۲۰ ميليون و ۳۷۰ هزار و ۳۸۳ مورد ابتلا به کرونا گزارش شده است که در اين بين ۷۴۱ هزار و ۴۳۶ نفر جان خود را از دست دادهاند. در بين کشورهاي مختلف، بالاترين تلفات مربوط به آمريکا با ۱۶۶ هزار و ۷۲۷ نفر، برزيل با ۱۰۱ هزار و ۸۵۷ نفر، مکزيک با ۵۲ هزار و سه نفر، انگليس با ۴۶ هزار و ۵۲۶ نفر و هند با ۴۶ هزار و ۶۲ نفر بوده است.
در تازه ترين دور از تنش ها بين دو اقتصاد نخست جهان، آمريکا اعلام کرد از اين پس کالاهاي صادراتي هنگ کنگي به اين کشور را ساخت چين قلمداد خواهد کرد. اين اقدام پس از آن صورت مي گيرد که ترامپ با صدور دستورالعملي دستور داده بود با توجه به تصويب لايحه جنجالي امنيت ملي چين، وضعيت ويژه هنگ کنگ که مزاياي تجاري و حقوقي براي شرکت هاي اين منطقه در روابط با آمريکا را در نظر مي گرفت، به حالت تعليق در بيايد.
از سوي ديگر استيون منوچين، وزير خزانه داري آمريکا گفته است اين کشور شرکت هاي چيني که نتوانند استانداردهاي لازم را کسب کنند، از عرضه و معامله سهام خود در بورس هاي آمريکا محروم خواهد کرد.
پيش از اين وزارت خزانه داري آمريکا در اقدامي بي سابقه کري لام- فرماندار هنگ کنگ و شماري از ديگر مقامات ارشد اين منطقه نظير وزراي امنيت و دادگستري و رئيس پليس سابق اين منطقه و هم چنين مسئول امور هنگ کنگ و ماکائو در حزب کمونيست چين را تحريم و اعلام کرد دارايي هاي آن ها در محدوده قضايي خود را مصادره خواهد کرد. از سوي ديگر وزارت خارجه چين در واکنش به اين اقدام آمريکا ۱۱ چهره سياسي اين کشور از جمله سناتور تد کروز، تام کاتن و مارکو روبيو را تحريم کرد.
فيليپ ماري- استراتژيست ارشد سرمايه گذاري در روبو بانک گفت: بازارها با خبرهاي زيادي سر و کار دارند که نگرانشان باشند. احتمال بروز موج دوم همه گيري کرونا در آمريکا، روند برگزاري انتخابات رياست جمهوري و هم چنين تشديد تنش ها با چين هر کدام مي توانند به تنهايي در ادامه سال براي صعود شاخص ها مشکل آفرين باشند. انتظار من اين است که روند کوچک شدن اقتصاد تا جايي ادامه يابد که بانک مرکزي را وادار به اقدامات جديد کند. احتمالا فدرال رزرو سراغ نرخ بهره منفي يا کنترل منحني بازده اوراق قرضه وزارت خزانه داري برود به ويژه اگر خبري از يک بسته حمايتي بزرگ ديگر نباشد.
از طرف ديگر اقتصاد چين در حال بازگشت به سطح فعاليت قبل از شيوع کرونا است تا جايي که با حمايت هاي مالي صورت گرفته توسط دولت چين و افزايش تقاضا براي واردات محصولات چيني در سطح جهان، ميزان توليدات صنعتي اين کشور تا پايان ماه ژوئنبه سطحي رسيده است که قبل از آغاز بحران کرونا ثبت شده بود.
فلوريان ايپلو- استراتژيست ارشد سرمايه گذاري در موسسه " يوني جستيون" گفت: چين در مقايسه با ساير اقتصادهاي بزرگ، موفق شد زودتر روند گسترش سريع بيماري را متوقف کند و به لطف همين مساله، فعاليت هاي اقتصادي در اين کشور زودتر از بسياري از کشورها از سر گرفته شد. واقعيت اين است که با توجه به نقش بزرگ چين در زنجيره تامين جهاني، اين اتفاق براي اقتصاد جهاني نيز رويداد خوشايندي محسوب مي شود.
بورس آمريکا
در وال استريت، بيشتر شاخصها صعودي بودند تا جايي که دو شاخص از سه شاخص اصلي بورسي در سطح بالاتري از روز قبل خود بسته شدند. شاخص «داوجونز ايدانستريال اوريج» با ۰.۷۸ درصد صعود نسبت به روز قبل و در سطح ۲۷ هزار و ۹۸۱.۲۳ واحد بسته شد.
شاخص «اس اند پي ۵۰۰» با ۰.۱۷ درصد افزايش تا سطح ۳۳۶۴.۴۷ واحدي بالا رفت و ديگر شاخص مهم بورسي آمريکا يعني «نزدک کامپوزيت» با ۰.۴۴ درصد ريزش در سطح ۱۰ هزار و ۸۹۵.۹۶ واحدي بسته شد.
سمير سامانا- استراتژيست ارشد سرمايه گذاري در بانک ولزفارگو گفت: به نظر مي رسد شاهد بروز يک چرخه ديگر در معاملات بازارهاي سهام هستيم و سهام شرکت هاي انرژي، صنعتي و خدمات مالي بيش از همه مورد توجه سهامداران است. البته ريسک ها هنوز به قوت خود باقي هستند و نبايد اين طور تصور شود که همه چيز روبراه است.
بورسهاي اروپايي
بانک مرکزي انگليس در گزارشي اعلام کرده است شرايط اقتصادي اين کشور در نتيجه شيو ع کرونا وخيم تر از چيزي است که پيشتر تصور مي شد. طبق پيش بيني بانک مرکزي انگليس، اقتصاد اين کشور در سه ماهه دوم امسال احتمالا ۲۳ درصد کوچک شده است و انتظار مي رود براي مجموع سال ۲۰۲۰، پنجمين اقتصاد بزرگ جهان ۹.۵ درصد کوچک شود اما با بهبود تدريجي وضعيت شاخص هاي کلان، رشد اقتصادي براي سال آينده ۹ درصد و براي سال ۲۰۲۲ نيز ۳.۵ درصد پيش بيني شده است.
در معاملات بازارهاي بورس در اروپا، شاخص "فوتسي ۱۰۰" بورس لندن با ۱.۷۱ درصد افزايش نسبت به روز قبل و در سطح ۶۱۵۴.۳۴ واحد بسته شد. شاخص "دکس ۳۰" بورس فرانکفورت در آلمان با افزايش ۲.۰۴ درصدي و ايستادن در سطح ۱۲ هزار و ۹۴۶.۶۹ واحدي به کار خود خاتمه داد و شاخص "کک ۴۰" بورس پاريس با صعود ۲.۴۱ درصدي در سطح ۵۰۲۷.۹۹ واحد بسته شد. در مادريد شاخص "ايبکس ۳۵" ۲.۹۷ درصد بالا رفت و به ۷۲۶۳.۵۰ واحد رسيد.
بورسهاي آسيايي
در معاملات بورسهاي آسيا، شاخصها عملکرد خوبي داشتند؛ تا جايي که شاخص "نيک کي ۲۲۵" بورس توکيو ژاپن با افزايش ۱.۸۸ درصدي تا سطح ۲۲ هزار و ۷۵۰.۲۴ واحدي بالا رفت. شاخص "هانگ سنگ" بورس هنگ کنگ ۲.۵۵ درصد بالا رفت و در سطح ۲۴ هزار و ۸۹۰.۶۸ واحد بسته شد. در چين شاخص "شانگهاي کامپوزيت" ريزش ۰.۹۱ درصدي را تجربه کرد و در سطح ۴۶۸۱.۷۹ واحد بسته شد.
در استراليا شاخص "اس اند پي اس اند ايکس ۲۰۰" بورس سيدني با ۰.۴۷ درصد افزايش و ايستادن در سطح ۶۱۳۸.۶۵ واحدي به کار خود خاتمه داد. در بين ديگر شاخصهاي مهم آسيايي، شاخص " تاپيکس" ژاپن صعودي بود.