نماد آخرین خبر

پاسخ شرکت پالایش نفت تهران به برنامه تجدید ارزیابی

منبع
نبض بورس
بروزرسانی
پاسخ شرکت پالایش نفت تهران به برنامه تجدید ارزیابی

نبض بورس/مدير مالي پالايشگاه نفت تهران گفت: با توجه به موقوفي بودن بخشي از زمين هاي اين شرکت و مالکيت شرکت ملي نفت بر بخش ديگري از زمين هاي شتران امکان افزايش سرمايه از محل زمين وجود ندارد و همچنين استهلاک ناشي از تجديد ارزيابي از محل تاسيسات و تجهيزات نيز برنامه اي براي اين موضوع نداريم. 


مدير مالي پالايشگاه نفت تهران گفت: با توجه به موقوفي بودن بخشي از زمين هاي اين شرکت و مالکيت شرکت ملي نفت بر بخش ديگري از زمين هاي شتران امکان افزايش سرمايه از محل زمين وجود ندارد و همچنين استهلاک ناشي از تجديد ارزيابي از محل تاسيسات و تجهيزات نيز برنامه اي براي اين موضوع نداريم.

مدير عامل پالايش نفت تهران، حامد آرمان فر گفت: شتران يکي از بزرگترين توليد کننده فرآورده هاي نفتي است که خوراک آن از استان خوزستان تامين مي شود

آرمان فر ادامه داد: سرمايه فعلي شرکت 4400 ميليارد تومان است که هيات مديره با افزايش سرمايه 70 درصدي از محل سود انباشته و ساير اندوخته ها به منظور اصلاح ساختار مالي و جلوگيري از خروج نقدينگي از شرکت موافقت کرده است.
به گفته آرمان فر، روزانه 7 ميليون ليتر بنزين پاک در اين پالايشگاه توليد مي شود که در آينده نه چندان دور با شروع پروژه سي سي ار بنزين پاک، به بنزين يورو تبديل خواهد شد .
وي افزود: گازوئيل مطابق استاندارد يورو توليد مي شود که نسبت به پالايشگاه هاي ديگر يک گام جلوتر هستيم
آرمان فر همچنين با اشاره به اينکه با تهديداتي مواجه هستيم، تاکيد کرد: اين موضوع وظيفه ما را دو چندان مي کند

وي همچنين با اشاره به اورهال پالايشگاه طي دوران کورنا گفت: با پايان اورهال، موارد خاصي از کرونا در پرسنل نداشتيم.
 آرمان‌فر افزود : در مراتب آغازين احداث هر واحد پالايشي چنين سازوکاري نيز بطور دقيق تعريف مي شود تا بر اساس آن بتوان بيشترين راندمان را از واحد مذکور دريافت کرد .
وي تاکيد کرد:اين ويژگي براي پالايشگاه تهران به عنوان يکي از بزرگترين و درعين حال باسابقه ترين پالايشگاه هاي کشور نيز پيش بيني شده است.

آرمان فر اضافه کرد: امسال اين پالايشگاه درحالي اورهال و تعميرات اساسي خود را آغاز کرد که شيوع ويروس کرونا فعاليت در صنايع نفتي و بخصوص صنايع پالايشي را با چالش روبرو کرده بود.
به گفته اين مسئول تعميرات اساسي واحدهاي آيزوماکس و هيدروژن بخش شمالي پالايشگاه از روز ۱۵ تيرماه آغاز شد و در شرايطي که تمام پروتکل هاي بهداشتي در اين تعميرات اجرا مي‌شد اين کار براي بازه زماني ۲۸ روزه، با بهترين راندمان ممکن در وقت تعيين شده در دستور کار قرار گرفت.
وي ادامه داد:همه کارکنان دخيل از تمام تجهيزات بهداشتي مانند ماسک و دستکش و با ضدعفوني همه بخش هاي درگير کار تعميرات پالايشگاه تهران را شروع کردند.

آرمان‌فر اضافه کرد: ۸۴ رديف کاري براي انجام در اين تعميرات اساسي پيش بيني و کار آغاز شد؛ بر اساس برنامه ريزي صورت گرفته تخليه و شارژ کاتاليست راکتورهاي واحد آيزوماکس شماره ۲ و کوره ريفورمر واحد هيدروژن شماره ۲، تعويض قسمت آسيب‌ديده بدنه برج ۲V-409 و همچنين تعويض همه pig tailهاي ورودي کوره ۲H-801 و ترميم عايق‌هاي سقف اين کوره که در مسيرهاي حساس قرار دارند، از مهم‌ترين اقدام‌ها در تعميرات اساسي مذکور است.

مدير عامل شرکت پالايش نفت تهران تاکيد کرد: ۵۰۰ نفر از متخصصان تعمير در صنعت پالايش براي اورهال پالايشگاه تهران انتخاب شدند تا اين تعميرات به بهترين شکل ممکن به انجام برسد.
وي ادامه داد: نکته قابل توجه در اين حوزه اين است که واحد آيزوماکس شماره ۲ با ظرفيت اسمي بالا، آيزوفيد حاصل از برج تقطير در خلأ را به محصولات با ارزش و کيفيت بالا تبديل مي‌کند سپس گاز هيدروژن با درجه خلوص بسيار زياد در وضعيت درنظر گرفته شده مطلوب از نظر درجه حرارت و فشار خوراک دريافتي را در مجاورت کاتاليست نيکل موليبدن به گازهاي سبک، گاز مايع، نفتاي سبک و سنگين، سوخت جت و نفت گاز مرغوب، تبديل مي‌کند.

آرمان فر تصريح کرد: در چنين وضعيتي است که در مي يابيم درصد کاهش يافته مقدار نفت کوره بدست آمده که يکي از آلاينده ترين مواد هيدروکربوري پالايشگاهي است و جايگزيني محصولات پراستفاده تر و پاک تر به جاي آن در اين فرآيند تا چه حد اهميت تعميرات اساسي را مشخص مي کند.

به گفته آرمان فر تعميرات اساسي واحدهاي پالايشي بر پايه استانداردهاي رايج مربوط به هر بخش فرآيندي و با توجه به نوع فرآيند، گزارش‌هاي بازرسي فني، مهندسي، بهره‌برداري و بازديدهاي ميداني هر ساله پيش از آغاز سال بعد و عموما در تابستان ، برنامه ريزي و پس از تصويب مقامات مسئول به اجرا گذاشته مي شود. در اين بين يکي از مهم ترين موارد، زمان بندي معين شده است تا بر اساس آن يک واحد پالايشي درست سروقت کار تعميرات اساسي خود را به پايان برساند.

وي اضافه کرد:پالايشگاه هاي ايراني نيز از اين قاعده مستثني نيستند. برنامه هماهنگ تعميرات اساسي همه شرکتهاي پالايشي مشتمل بر واحدهاي تقطير در جو و خلاء، واحدهاي کاتاليستي بستر ثابت، بستر متحرک اعم از بنزين سازي، هيدروکراکر و توليد هيدروژن، کت کراکر، تصفيه ميان تقطيرها، تصفيه مواد سنگين، غلظت شکن، آمين ،آر اف سي و ديگر بخش ها به همين منوال در دستور کار قرار مي گيرند.

خروج واحد هاي توليدي از مدار در زمان تعميرات
وي با اشاره به خروج واحد هاي توليدي از مدار در زمان تعميرات ، گفت: اين روند پالايشگران را وا مي دارد تا در برنامه اي زمان بندي شده و دقيق و مثلا با وجود مصرف بالاي بنزين در کشور، واحد بنزين سازي پالايشگاه ها(CR)ويا CRU، تصفيه مواد سنگين و واحدهاي تقطير وبخش ها و ملحقات انواع فرآيند هاي پالايشي را براي مقاطعي از مدار خارج کنند تا پس از تعميرات اساسي مجددا به کار بگيرند.

مديرعامل شرکت پالايش نفت تهران افزود: برنامه ريزان صنعت پالايش ايران به همين ترتيب تعميرات اساسي ديگر واحدهاي فرآيندي پالايشگاه‌ها را نيز مطابق با برنامه هماهنگ تعميرات در موعد معين به انجام مي رسانند.
به گفته آرمان فر واحدهاي پالايشي درست مانند هرکارخانه اي در فرآيند کار پس از مدتي نياز به تعمير و بازسازي دارند که بتوانند توليد فرآورده هاي نفتي را همواره تداوم بدهند؛ در پالايشکاه ها مواردي مانند جرم گرفتگي، خرده گي ها و تغييرات کاملا آشکار در ساختمان تجهيزات که عموما ناشي از جريان مواد سولفوري است پيش آمدهايي رايج است.مجاورت مواد نفتي با تجهيزات وماشين آلات و قطعات پالايشگاه ها همواره مي تواند اين بخش ها را دچار آسيب کند و بي شک تعويض و يا بازسازي اين قسمت ها ايمني کار را در فرآيند توليد تضمين حواهد کرد.در کنار اين مشکلات تاثير منفي مواد پليمري و ترکيبات کک نيز مسيرهاي کار را مسدود مي کند که مي تواند در يک واحد پالايشي خسارات جبران ناپذيري به بار بياورد.

وي با بيان اينکه مراحل حساس تعميراساسي و يا اورهال و همچنين به روز رساني پالايشگاه ها در ايران بطور معمول هر سه تا جهار سال يک بار انجام مي‌شود؛ گفت: در اين عمليات ۲۵ تا ۳۵ روزه تمامي دستگاه ها و تجهيزات پالايشگاه بسته شده و عمليات پالايش در طول اين مدت متوقف مي شود. پس از بستن تمام تجهيزات،عمده قطعات و تجهيزات باز شده و پس از رسوب زدايي و شست و شوي کامل، شناسايي و رفع عيوب احتمالي و در صورت نياز جايگزيني قطعات جديد و بازسازي کامل تجهيزات، دستگاه ها مجددا بسته شده و راه اندازي مي شوند.
آرمان فر افزود: جرم گرفتگي در واحدهاي کاتالايستي پالايشگاه ها يکي از رايج ترين اتفاقاتي است که در فرآيند هاي پالايشي اتفاق مي افتد؛ باگذشت زمان و در مراحل کاري يک پالايشگاه،موادي از ترکيبات گوگرد روي تجهيزات جمع مي شود.همچنين نيتروژن و فلزات ديگر نيز با رسوب روي کاتاليست ها، سبب افت کارايي کاتاليست و کاهش طول عمر تجهيزات شده که اين موضوع موجب مي شود اين واحد با دقت و وسواس بيشتري در طول عمليات اورهال بررسي و احيا شود.

وي با بيان اينکه يکي از وظايف مقدماتي که تعميرکاران پالايشگاه ها در دوره هاي تعميرات اساسي انجام مي دهند بازرسي فني از نقاط اتصال لوله ها و تجهيزات، بخصوص در جاهايي که جريان مواد عوض مي شود است، گفت:پالايشگاه هاي ايراني همواره از اين نظر به شکل بسيار جدي و مداوم مورد بازرسي قرار مي گيرند تا در صورت نياز قطعات مذکور از محل خود باز شده و با قطعات جديد تعويض شوند که فرآيند پالايش و توليد انواع فرآورده همچنان تداوم يابد.

آرمان فر افزود: خوردگي هاي احتمالي بطور معمول چندان جلوي چشم نيستند و بر همين قاعده مي توانند بسيار خطر آفرين باشند و بر اين قاعده اپراتورها در نهايت دقت، مرحله به مرحله کار تعويض و يا بازسازي قطعات و تجهيزات را جلو مي برند؛ اين اتفاق نه تنها در پالايشگاه تهران و ديگر پالايشگاه هاي بزرگ کشور با حساسيتي خاص دنبال مي شود بلکه به عنوان يکي از اصلي ترين سرفصل هاي مبحث ايمني در توليد، توسط پالايشگران در دستور کار قرار مي گيرد.

وي با تاکيد بر اينکه ديگر واحدهاي حياتي پالايشگاه ها نيز در ايران همزمان با تعميرات اساسي مورد بازبيني دقيق قرار مي گيرند، افزود: تلخي حوادثي که در پالايشگاه هاي خارجي بوقوع پيوسته، براي فعالان صنايع پالايشي ايران تجربه هايي بسيار گرانبها هستند و به همين دليل هم هست که تاکنون درهيچکدام از پالايشگاه هاي کشور حادثه اي که ناشي از عدم تعميرات اساسي ويا کم توجهي نسبت به آن باشد به وقوع نپيوسته است.

مديرعامل شرکت پالايش نفت تهران تاکيد کرد:به کارگيري آخرين متد ها و سيستم هاي مدرن در تعميرات تجهيزات پالايشگاهي موجب شده است پالايشگاه هاي ايران به عنوان برندي ايمن و مطمئن در جهان شهرت پيدا کنند به گونه اي که متخصصان ايراني مي توانند اين توان فني را به کشورهاي نيازمند چنين خدماتي صادر کنند.

در ادامه مدير مالي شتران، فريدون ورشوساز گفت: افزايش سرمايه از تجديد ارزيابي بايد از محل زمين يا تاسيسات و تجهيزات انجام شود که با توجه به اينکه افزايش سرمايه از محل تاسيسات استهلاک بالايي داشته و در سال‌هاي آتي شرکت را زيان‌ده مي کند برنامه اي براي افزايش سرمايه از اين محل نداريم.

 وي در خصوص افزايش سرمايه از محل زمين ها نيز بخشي از زمين ها موقوفي بوده و امکان تجديد از اين قسمت وجود ندارد و بخشي از زمين هاي شتران نيز سند به نام شرکت ملي نفت است، بنابراين افزايش از محل تجديد ارزيابي شتران منتفي است.
مدير مالي شتران همچنين در خصوص عدم عرضه دارا دوم و نيز افزايش قيمت اين نمادها با توجه به اخبار قرارگيري آنها در دارا دوم نيز گفت: عرضه دارا دوم به هماهنگي وزارت نفت و اقتصاد مربوط است
ورشوساز ادامه داد: در اين خصوص هماهنگي بين وزارت نفت و اقتصاد صورت مي گرفت و ارتباطي به ما ندارد، درصدي از سهام شتران متعلق به پالايش و پخش است که قرار بود اين درصد عرضه شود.
وي افزود: برخي نمادهاي پالايشي، يعني شتران، شبريز، شبندر و شپنا که در دارا دوم قرار داشتند گفته شده به شکل بلوکي عرضه شود.

همچنين خيري، مدير عمليات شتران نيز در ادامه اين نشست گفت: روزانه 8 ميليون ليتر گازوئيل يورو در پالايشگاه نفت تهران توليد مي شود

به پيج اينستاگرامي «آخرين خبر» بپيونديد
instagram.com/akharinkhabar

اخبار بیشتر درباره

اخبار بیشتر درباره