تفاوت اوراق سلف نفتی با عرضه نفت در بورس

ايسنا/طبق روال هر سال اوراق سلف نفتي منتشر مي شود که بر اساس برنامه ريزي هاي لحاظ شده قرار است يکشنبه ۲۶ مرداد عرضه شود. در واقع تفاوت اين طرح با عرضه هاي مستمر نفت سنگين و سبک در بورس انرژي که پيش از اين نيز انجام مي شد، مشتري آن است.
با هدف تامين مالي پروژه هاي اولويت دار شرکت ملي نفت ايران، امسال ۲۰۰۰ ميليارد تومان اوراق با نرخ حدود ۱۹ درصد و به صورت دو ساله منتشر خواهد شد.
اوراق سلف موازي استاندارد نفت خام طبق روال سالهاي پيش منتشر مي شود. سالهاي قبل هم اين اوراق از سوي شرکت ملي نفت ايران منتشر مي شد. آيين نامه اين طرح نيز در سال هاي گذشته تدوين شده است و طرح جديدي نيست.
البته اين طرح با طرح فروش نفت دولت تفاوت دارد و آن هم اين است که در طرح قبلي عرضه نفت در بورس انرژي، مشتريان آن عمدتا پالايشگاه ها بودند ولي در طرح جديد، مردم نيز مي توانند اقدام به خريد نفت کنند. همچنين طرح جديد دولت هنوز آيين نامه مدون و تصويب شده اي ندارد و اين طرح طبق سنوات قبل هر ساله براي تامين مالي پروژه هاي نفت منتشر مي شود. روز يکشنبه ۲۶ مرداد فروش اين اوراق انجام خواهد شد.
در همين رابطه حسيني، کارشناس ارشد حوزه انرژي به ايسنا گفت: اين طرح همان طرحي است که هر سال شاهد انجام آن هستيم و ارتباطي با طرح جديد دولت ندارد.
وي با بيان اينکه اوراق سلف در گذشته نيز منتشر مي شده و بحثي که رييس جمهور مطرح کرده موضوع ديگري است، افزود: در اين خصوص نمي توان تا زماني که نهايي شود نظر قطعي اعلام کرد.
به گفته اين کارشناس حوزه انرژي، موضوعي که رييس جمهور مطرح کرده مربوط به رشد اقتصادي، خروج از رکود و فعال شدن پروژه هاي اقتصادي بوده و اين موضوع با اين طرح تفاوت دارد.
بورس انرژي نيز امروز با انتشار اطلاعيه اي اعلام کرد فروش اوراق سلف نفتي با عرضه بيش از ۵۰۰ هزار بشکه نفت روز يکشنبه در تالار بورس انرژي آغاز خواهد شد.
بر اساس اطلاعيه سايت کدال، نخستين مرحله از فروش اوراق سلف نفتي با قيمت هر بشکه ۹۴۴ هزار و ۶۲۲ تومان عرضه خواهد شد. حداقل خريد براي هر نفر در اين عرضه اوليه يک بشکه و حداکثر ۲۰ هزار بشکه است. همچنين سود اوراق ۱۹ درصد و بدون پرداخت دورهاي است.