هزینه ۲۳۸ هزاریورویی برای استانداردسازی میگو طبق استاندارد اروپا

ايرنا/ رييس سازمان دامپزشکي کشور گفت: سال ۹۸ حدود ۲۳۸ هزار يورو هزينه براي پيادهسازي الزامات بهداشتي براي ميگو طبق استاندارد اتحاديه اروپا هزينه کرديم.
«صفرعلي ماکنعلي» روز سه شنبه در مراسم امضاي تفاهمنامه همکاري با دو سازمان شيلات و دامپزشکي ايران افزود: ما وقتي در مجموعهاي قرار ميگيريم صرفنظر از اينکه مسووليتي که داريم آنچه بايد توجه داشته باشيم منافع ملي کشور است.
وي اظهارداشت: منافع ملي ايجاب ميکند توليدات کشور متناسب با توانمنديهاي اقليمي باشد که با ۶ حوزه آبخيز و اکوسيستم استثنايي بحث ابزي پروري است.
ماکنعلي تصريح کرد: بحث آبزي پروري و بيمه زماني ميتواند موفق باشد که يک سيستم رصد و پايش براي مخاطرات و تهديداتي که براي آبزي پروري يک کشور است وجود داشته باشد.
رييس سازمان دامپزشکي کشور گفت: اگر شما مديريت مخاطرات احتمالي اين زنجيره را به درستي طراحي نکرده و اجزا را مشارکت نداده باشيد به طور حتم در توليد با مشکل و بحران روبرو ميشود.
وي گفت: در سازمان دامپزشکي کشور متناسب با برنامههاي ديده شده و زيرساخت ها و بسترهاي توسعهاي براي مديريت بهداشت در نظر گرفته نشده است.
ماکنعلي اضافه کرد: به طور مثال براي بيماريهاي سفيد ميگو نياز به دو برنامه به طور موازي و سيستماتيک است و پوشش بيمه اهميتي ندارد.
وي ادامه داد: يکي بحث اجراي برنامه ملي باقيمانده دارويي است که ما با وجود اينکه ۱۱۴ آزمايشگاه ملي داريم تا کنون موفق نشديم آزمايشگاهها را اعتبار بخشي کنيم و نمونه هايي که بايد در زمان و مکان هاي خاص اخذ و آزمايش شود در داخل کشور انجام دهيم.
رئيس سازمان دامپزشکي گفت: توانستيم براي اولين بار کمترين رکورد کاهش کانون بيماري لکه سفيد ميگو را بعد از انقلاب بزنيم.
وي اضافه کرد: اين هزينه توليد را کاهش مي دهد زيرا ميانگين وزن ميگو امسال نسبت به سال گذشته به شکل معناداري افزايش يافته زيرا يکي از خسارت هاي اين بيماري کاهش رشد ميگو است.
ماکنعلي ابراز اميدواري کرد: بر اساس امضاي تفاهمنامه با شيلات و بيمه به نيازمندي کشور و مخاطرات احتمالي توجه کنيم و اگر دامپزشکي نتواند تجهيزات و امکانات را براي رصد و پايش مخاطرات احتمالي داشته باشد بيمه شکست مي خورد.