نماد آخرین خبر

کرونا تولید فولاد را در جهان کاهش داد

منبع
ايرنا
بروزرسانی
کرونا تولید فولاد را در جهان کاهش داد

ايرنا/سال ۲۰۲۰ در حالي آغاز شد که به زعم کارشناسان اقتصادي پيش‌بيني مي‌شد به سبب امضاي «فاز اول» توافق تجاري آمريکا و چين مبني بر پايان‌دادن به جنگ تجاري ميان دو کشور، فشار سنگين ناشي از جنگ تجاري و تعرفه‌اي فزاينده اين دو کشور بر بازار کالاهاي صنعتي و محصولات فلزي، همانند ساير بازارها برطرف شود و روزهاي خوبي در انتظار اقتصاد جهاني باشد.

پس از اينکه ويروس کرونا به تدريج از چين به ساير نقاط جهان شيوع پيدا کرد، دولتمردان همه کشورها براي جلوگيري از گسترش بيشتر اين بيماري، اکثر کسب و کارهاي تجاري را به حال تعليق درآورند.
  تعطيلي بازارهاي کسب و کار سبب شد بهاي انواع کاموديتي ها از جمله فولاد و فلزات پايه (مس، آلومينيوم، روي و ...) به سبب کاهش تقاضا با کاهش چشمگير روبرو شود.
جديدترين گزارش منتشر شده توسط اتحاديه فولاد جهان نشان مي دهد در ماه ژوئيه ميزان توليد فولاد ۶۴ کشور در مقايسه با مدت زمان مشابه در سال گذشته ميلادي با کاهش ۲.۵ درصدي روبرو شده است.

اما در ميان کشورهاي مختلف در جهان، ‌ اگرچه ميزان توليد فولاد رو به کاهش گذاشته است. ميزان توليد اين فلز در چين به عنوان اولين توليدکننده فولاد در جهان رو به افزايش گذاشته است.
بنابر اعلام اتحاديه فولاد جهان، در مدت زمان مذکور ۱۵۲ ميليون و ۷۰۰ هزار تن فولاد خام در جهان توليد شد که سهم چين حدود ۹۳ ميليون و ۴۰۰ هزار تن بود. ميزان توليد فولاد خام در چين در مقايسه با مدت زمان مشابه در سال ۲۰۱۹ ميلادي با افزايش ۹.۱ درصدي روبرو شده است.
ژاپن و کره جنوبي نيز در اين مدت به ترتيب ۶ ميليون و ۵ ميليون و ۵۰۰ هزار تن فولاد خام توليد کردند که در مقايسه با سال گذشته ميلادي با کاهش ۲.۷ و ۸.۳ درصدي روبرو شده است.

به گزارش انجمن جهاني فولاد در ماه آوريل ۲۰۲۰ (ارديبهشت-خرداد)، ميزان توليد جهاني فولاد خام در مقايسه با مدت زمان مشابه در سال گذشته ۱۳ درصد ريزش داشت و به ۱۳۷ ميليون تن رسيد. اين در حالي است که ميزان توليد چين در اين مدت در مقايسه با سال گذشته تفاوت چنداني نشان نمي دهد.
 ميزان توليد فولاد هند نيز به عنوان دومين توليدکننده بزرگ جهان در ماه آوريل ۶۴ درصد افت نشان داد. همچنين  توليد فولاد آمريکا عنوان چهارمين توليدکننده برتر دنيا ۳۲ درصد ريزش داشته است.

فولاد در ايران:
صنعت فولاد ايران  با سابقه بيش از نيم قرن، امروز در بين رقبا در خاورميانه از نظر توليد و صادرات حرف اول را مي‌زند و انتظار مي‌رود تا ۱۴۰۴ از سطح دهم جهاني هم با ارتقاي جايگاه به رده هفتم برسد.
برپايه داده هاي طرح جامع فولاد کشور، عمده توليد کنندگان فولاد در خاورميانه کشورهاي ايران، عربستان، امارات و قطر هستند که سهم کشورمان با توليد حدود ۲۵ ميليون تن در سال ۲۰۱۸ بالغ بر ۶۹ درصد ثبت شد.
هر چند که تازه ترين آمارهاي معاونت امور معادن و صنايع معدني وزارت صنعت با انجمن توليد کنندگان فولاد ايران مربوط به عملکرد سال ۹۸ اختلاف يک ميليون تني دارد، اما در جايگاه کشورمان در منطقه خللي ايجاد نمي کند.

وزارت صنعت مجموع توليد فولاد سال گذشته را ۲۸ ميليون تن (بنابر قول معاونت امور معادن) و انجمن توليدکنندگان فولاد ايران رقم ۲۷ ميليون تن را اعلام کرد.
آمارهاي مورد بررسي حاکي از آن است که کشور عربستان با ۱۵ درصد توليد، امارات با ۹ درصد و قطر با هفت درصد با فاصله بسيار زياد در منطقه پشت سر ايران قرار گرفته اند.
از ديگر سو، براساس مطالعات طرح جامع فولاد کشور، ايران، عربستان و امارات علاوه براينکه بزرگترين توليدکنندگان فولاد در خاورميانه محسوب مي شوند، بيشترين مصرف فولاد را هم دارند.
واقعيت اينکه سه کشور ياد شده خاورميانه، (ايران، عربستان و امارات) بيش از ۷۰ درصد سهم مصرف فولاد را در اين منطقه به خود اختصاص داده اند.

ايران ۳۸ درصد مصرف، عربستان ۲۱ درصد و امارات ۱۵ درصد را دارند و سپس عراق با ۶ درصد و ساير کشورها در مجموع ۲۰ درصد مصرف را از آن خود ساخته اند.

 
 
  
  

به پيج اينستاگرامي «آخرين خبر» بپيونديد
instagram.com/akharinkhabar

اخبار بیشتر درباره

اخبار بیشتر درباره